Ahoj 😊 syn spí cca od 5 měsíců s námi v posteli. Nyní má necelých rok a půl. Říkám si, kdy ho dat do velké postele a do pokojicku. Nejde mi tak o pohodlí(to máme) ale o to, že by ještě v tomto věku mohlo být snazší ho naučit.
Vy, co jste dávali do pokojicku například od toho roka, jak to slo?
Dekuji moc😊
@meganx syn je ve svem pokojicku od 8 mesicu a nemel problem..ve velke posteli je od 2 let a taky zadnej problem☺️ Take mame pustenou chuvicku ☺️ A take jsem meli duvod ze kdyz jsme sli spat tak jsme ho budili☺️ Od tw doby spi lepe
@meganx Starsi dceru jsme meli u sebe v loznici asi do 8 mesicu, pak jsme se stehovali a sla se zmenou bytu rovnou do sveho pokojicku a nebyl vubec zadnej problem. Mladsi dcera k ni sla do pokojicku pozdeji protoze tam predtim byly nejake jine problemy, to ji podle me bylo uz tak rok a ctvrt minimalne, mozna vic, a uz to nebylo tak jednoduchy, chvili ji trvalo nez si zvykla. Podle me cim driv (od urciteho veku samozrejme), tim je to pro to dite jednodussi, takze uz bych to dele neodkladala, pokud ho chcete presunout.
@meganx já jsem kupovala velkou postel, když měla něco málo přes rok. Ale spíš to bylo z toho důvodu, že se pořád hodně budila a partner se s námi v noci vůbec nevyspal. Tak jsme jí zařídili pokojík už rovnou s velkou postelí, kde jsem věděla, že budeme spát spolu. Ze začátku jsem jí tam uspala, já sama usla v ložnici a kolem 1 jsem se přesouvala k ní. Teďka bude mít 22 měsíců a nad ránem se k ní stejně ještě přesouvám nebo si jí beru do ložnice. Celou noc stále nezvládne. Ale občas spí s námi v ložnice a když je partner pracovně pryč, tak si jí teda beru do ložnice 😁
Dcera byla od 18m na pohovce v nasem pokoji a pak v pokojicku a courala do nasi postele kolem pulnoci asi az do 3 let. Pak sla nahoru na palandu a prestala. Syn byl na velke posteli v pokojíčku se segrou od roka a coural do nasi postele kolem pulnoci asi az do 7 let😅. Ve vyssim veku tedy uz ne denne, ale stale velmi casto. Byl vic u nas nez u sebe. Ja v noci chodila tedy do jeho postele, protože na te nasi 140 se se dvěma dalsima fakt nevyspim🙄😅
Od dvou let,ještě do malé.
Snažili jsme se o přesun a klapnul až v osmi letech 🙂
Syn šel do pokojíčku po roce. Popravdě jemu bylo jedno, kde spí, takže žádný problém nebyl. Naopak kolem toho roku mi to přijde daleko snazší, než třeba ve třech letech, teď by ta změna pro něj asi byla moc. Jinak velkou postel dostal až nějak ve dvou letech
Ve 4,5 letech si řekl sám, že chce z naší postele do pokojíčku, a od té doby tam bez problémů spí do rána, kdy přijde se přitulit a pomazlit.
Děti jsme nechali, ať k tomu samy dozrají, často na to má vliv i další sourozenec, ať už ve prospěch pokojíku nebo ve prospěch rodičovské postele.. Jinak většinou to bylo tak max. do 6ti let, ale to neznamená, že k nám občas nepřišly i později. V současné době spíme se skoro 5tiletým a mimčem, ale ten starší čím dál častěji volí svou postel v pokojíku, takže myslím, že kolem 6tého roku taky bude uspokojen, ale když déle, určitě ho necháme u sebe, když bude chtít
Opravdu, žádného našeho puberťáka ani nenapadne, že by s námi měl sdílet postel 😂
@meganx my kupovali velkou postel do pokojiku v unoru, to byl malemu necely rok a pul. Zacinal tam spat pouze po obede, aby si zvyknul, ze se budi jinde, nez v loznici a asi po tydnu si tam chtel jit lehnout i vecer. Budil se v noci porad stejne jako u nas, takze zadny rozdil nebyl.. Mam tam chuvicku, takze vi, ze prijdu vzdycky, kdyz zavola nebo zacne brecet. Ted uz spi celou noc. Kolikrat jsme se predtim prave i budili navzajem pri prevalovani nebo chozeni na zachod..
Zvykl si velmi rychle a hned zacal chapat, ze to je jeho postel. 🙂