Ahoj maminky, jak si hrajete s vašimi miminky? Mám 4měsíčního chlapečka, dřív ho hodně bavila hrazdička, ale když se naučil všechny hračky, co tam jsou, pevně chytit, přestala ho bavit. Zkoušela jsen navázat nové, taky už ho to nebere. Samostatné hračky strčí do pusinky, ocucá, ale přitom je schopný křičet nudou (on opravdu nepláče, ale tak nesouhlasně křičí...) Zpíváme si, říkáme říkanky, to ho baví - ale už mi nějak dochází fantazie a opravdu nemůžu zpívat od rána do večera. Uvítala bych nápady jak ohledně společných aktivit, tak i třeba na nějaké hračky, co by ho bavily...
@dannyblakely Aha, takže myslíš, že nic nezanedbávám, když je většina jeho zábavy o tom, že na něj mluvím a vyprávím mu, ukazuju... Uf, ale je to opravdu náročné... večer už vždycky chraptím 😀
@guinea určitě nezanedbáváš, spíš naopak 🙂 Jim se nedá jinak moc vyhovět v takovém věku.. 🙂
Už si to moc nepamatuju, ale tohle byl pro mě asi nejhorší věk.. Dítě už víc vnímá, ale u všeho vydrží chvilku a nic moc ještě samo nezvládá.. No zpívala jsem, recitovala básničky, ukazovala zvířátka v knížkách, říkala, jaké dělají zvuky, venku jsem malou měla hodně v nosítku a když nespala, ukazovala jsem všechno okolo - kytičku, strom, lampu, dům, okno.. prostě všechno, co se dalo. Ani v kočárku jsem ji nenechala ležet jen tak, když nespala.. Minimálně jsem jí dala střechu dolů, aby mohla koukat na stromy a tak a všechno jsem jí vysvětlovala. Zůročilo se to hodně rychle a malá hooodně brzy začala povídat, zvířátka zvládala předtím, než si vůbec sedla. Teď má 16 měsíců a všechno chce vědět, pojmenuje tolik věcí, že nestačím zírat.. Takže ukazovat a mluvit. Hračky u nás v té době až tak nefrčely a když, tak třeba háčkované jednoduché tvary s rolničkou, které měla nad postýlkou a bouchala do nich rukama a tak.. 🙂