Ahoj, zdravím všechny, mám jednu otázku, nebo možná malý problém. Máte někdo prosím nápad, nebo zkušenost s tím , jak připravit dvouleté dítě na návševu školky? Synovi budou dva v listopadu , ale už příští úterý tj 6.10. 2015 by měl začít chodit do soukromé školičky. Bude tam docházet jen jednou týdně. Pracuji jeden den v týdnu již od jeho devíti měsícu, kdy se sám odstavil, jenomže doposud ho hlídala jen babička. Měla jsem takový nápad, že teď začnu chodit do práce už na dva dny a jeden den ho zařadím mezi děti... i v rámci socializace a také toho, že si myslím, že za rok by to pro něj (i pro mě ) nemusel být tak velký problém, že začne chodit do školky '' na plno '' . Těď ,ale přichází ta chvíle a já jsem nervozní a nejistá. Ńemyslím si , že je na mě nejak závislý , zvládá bez sebemenších problému víkendy sám s tatínkem atp. Ale stejně , nikdy nebyl s nikým cizím. Máte prosím některá radu na to, jak dvouleté dítě na takou věc připravit ? Děkuji moc za Vaše názory a zkušenosti. B.L.
Zdravím, my jsme začali nejdříve s jeslemi hned v prvním roce. Vždy dva dny, jeden nám přišlo málo, to by chudinka nevěděl, proč mu pravidelně připravujeme malé peklo, a tři se nám zdály moc (přiznám se, že dokonce celý týden mi přišel jako hodně drsný nápad, ale jak kdo co potřebuje). Rozhodli jsme se zkusit soukromé jesle. Nejdřív brečel a trvalo mu docela dlouho, než si zvykl, ale výhoda je, že postupně z jeslí se svými novými kamarády přešel do školky a to považuji za ohromný podíl na jeho socializaci s okolím.
ahoj. Můj syn začal ve 2 letech chodit celý týden, předtím hlídala jen rodina, chodili jsme na kroužky. První tři dny naprosto ok, pak dva plakal, že chce se mnou a pak už pořád dobrý. Chodil ráno tak od půl osmý, ve dvě jsem si pro něj chodila, ale to většinou spal ještě, pak si potřeboval pohrát (nechtěl domů), tak ve 3 jsme odcházeli. Bylo tam cca 5 dětiček, super přístup, zvykl si podle mě rychle. Chodil 5 měsíců, pak jsem zůstala doma na rizikovém, teď od září chodí do státní a ráno neplakal nikdy, prý se mu tam líbí. Na tu první školku jsem ho nijak moc nepřipravovala, spíš jsem jenom občas řekla, že bude chodit za dětičkama, koupili jsme nové bačkůrky a trička do školky a to bylo všechno.