Jak odplenkovat 3letého syna?

nunynka82
12. pro 2015

Zdravím maminky, už jsem opravdu zoufalá, a nevím si rady jak odplenkovat mého synka 3 roky a 2 měsíce, doma plenku sundám a vydrží i 3 hod. nepočůrat, ale pak už řekne mámo dej mi plýnku, nebo se počůrám-či pokakám (podle potřeby tohle doslova řekne). Když řeknu, že musí do nočníku, tak se začne vztekat, či plakat a na záchod se strašně bojí, ikdyž tam sním jsme oba s manželem. Zkoušeli jsme domluvy, odměny, vynadání, že dostane dárek, ani na čokoládu nezabírá-kterou zbožňuje a dostane ji málokdy-radši to oželí. 2 léta jsme zkoušeli na zahradě ať zalije kytičky, nebo do kanálu, prostě nic. Klidně má v plence nakakáno i 3 hodiny a vůbec mu to nevadí, naopak ho musím honit po bytě, abych očistila. V obchoďácích to kolem nás strašně smrdí, protože tam kaká za regálama, vždy nám řekne ať se schováme a už vykonává. Je to nekonečně dlouhé. Na nočník jsem ho dávala od 1 roku ale plakal a nic do něj neudělal. Tchýně pořád říká, že mi ho odplenkuje, ať jí ho dám na víkend, ale ta říká, že ho mám mlátit, takže jí synka prostě nedám. Na slipech má oblíbeného Spongeboba a to už jsem také zkoušela, aby na něj nečůral, že je to jeho kamarád atd.. takže to také nezabírá. Prosím poraďte jestli to někdo také máte takhle doma s dětmi, děkuji a přeji hezký den.

hojda
12. pro 2015

Na čurání zkus koupit šumivé kapsle do koupole z DM. Hodí se kus do nočníku a zkusit jestli by to počural, že to udělá kouzlo. Jinak jsem kdysi byla u jedné paní kvůli Bachovkám a ta říkala, že podobné věci řeší u dětí dost často.

terezapetrova
13. pro 2015

Tak u nas, doma bez plenky zkoušeni 7 měsíců i přes všechnu práci a potíže jsem proste vydržela mu ji nedat a pak se naučil bez nich doma byt, jinak bych na to sla postupně napřed at se naučí byt plné bez nich doma, pak bych přistoupila k odnaucovani venku, držím palce

no_title
13. pro 2015

Holky si hodně chválí bezplenkovou metodu. Tak bych to možná zkusila, prostě ho nech doma lítat s holou dupou 🙂. A když uvidíš, že se schyluje k nehodě, tak honem pod něj nočník strčit. Nebo si pozvat kamaráda/kamarádku stejného nebo i mladšího věku, která na nočník chodí. Příklad vrstevníků taky funguje. Sám od sebe se to neodnaučí, znám 4leťáka, co kaká do kalhot.

p_ch
13. pro 2015

určitě bych mu tu plínu nedávala když si to uvědomuje a ví co a kam má dělat... tím šiješ bič jen sama na sebe... pleny "vyhodit" před synem a prostě není a hotovo... nechceš do plínky tak si buď počůraný.. Myslím si, že synátorek to na tebe jen zkouší...

girafka
14. pro 2015

Ahoj,mela jsem doma se synem to same,s tim rozdilem,ze syn nemluvi tak krasne jako tvuj.Byl pres pul roku bez plen a pocuraval se nebo si proste jen nerek a vycural se az kdyz jsem mu rekla at jde.Takze na ven jsem nosila bezne troje nahradni teplaky.Nakonec jsem zjistila,ze se pocurava vzdy kdyz chce na velkou ( zadrzoval to,proste kakat nechtel,treba nesel i tyden!)Takze jsme zvolili radikalni prostup,jednou za den mu dam nocnik do pojojicku,reknu mu at se vykaka a zavru dvere.Podotykam,ze zavrit je chce on,jinak se proste nevykaka.A vse se zpravilo.Zacal si říkat i na curani anebo priste jde sam na zachod.Tak zkus u syna taky to soukromi aby mel,dej mu tam nocnik,hracky,rekni co po nem chces a az bude,tak at zavola.Drzim palce,je to narocny.😀 Synovi budou za mesic 3 roky

jjustyna
14. pro 2015

Já jsem synovi taky sundávala plenku, on vydržel i 3 i 4 hodiny se nepočurat, pak jsem mu ji dala a počural se. Nebo to šlo do kalhot. Zkus na něj chvilku netlačit, jen s ním o tom mluvit. Já jsem byla taky zoufalá, náš malý se odplenkoval 3 měsíce před 3. narozeninami. Ale když se počural, tak jsem jen řekla, no škoda, mohlo to být v nočníčku, mamka by měla radost. Příště bys to měl zkusit. Takhle to šlo asi 4 měsíce a pak najednou přiběhl a chtěl čurat. Možná bych mu zkusila dát soukromí. Náš syn se nevyčurá ani nevykaká v místnosti kde jsou lidi. Neřekl ze začátku ani babičce ani ve školce že chce čurat. Vydržel to až domů. Až jsme našli i u babi soukromí, tak to bylo v pořádku a ve školce si zvykal měsíc. A možná bych koupila poslední balík plen (nějaké obyč, třeba jen 10 kusů) a zkusila se s ním domluvit, že až počurá poslední, tak už nebudete kupovat a už bude čurat na nočník. Ukazovala bych, jak ubývají a zkoušela mu říct, ať už trénuje. A za úspěch bych slíbila odměnu. Věřím, že je zoufalství.

libidrozdova
14. pro 2015

ahoj, mé kamarádce - resp. jejímu synkovi pomohl prý Hrací záchod od Fischer Price..v reálu jsem ale neviděla. Prý to opravdu zabralo.