Ahoj, ctěla jsem se zeptat na rady jak odnaučit cucaní pestíku.Přítelovo strýc to děla ještě ve 40 ti letech to me docela vyděsilo.Moje malá se nají a hned s tím začne a když ji nabydnu mliko vzteka se jak to jen jde.Nevím co mám dělat hračky nechce nic jiného než její palec ji nezajímá... 😒 Dudlik mi plive.Prosím o radu
zde na wiki modrý koní je článek..já to budu řešit až nějak po 3 roce, už teď to dělá míN, jen když usíná../do 40? no kolem 5 s ním měl jít rodič k psychologovi../ v půl roce s tím naprosto nic nenaděláš..
@violagrunge V půl roce to neřeš, stejně s tím nic nenaděláš. Malá taky cucala palec, začala někdy kolem 3 měsíce, kdy vyplivla dudlík a začala cucat paleček. Také jsem měla strach, protože já ho prý cucala do 2,5 let, zkoušela jsem všechny možné dudlíky a nic nechtěla. Ale nakonec přestala sama kolem 7. měsíce. Akorát teda musím říct, že ty měsíce co cucala palec tak krásně spala celou noc. Pak se budila několikrát za noc a jediné co chtěla dudlat bylo prso. Dudlík prostě odmítala.
náš malej si cucal levý palec (žádný jiný) zhruba do 2 let, dudlíka nikdy nechtěl, zkoušela jsem všechny možné rady. Pomohlo až to, že když vnímal. že se začal stydět před dětma ve školičce. A to jsem ho zkoušela plácat, zavázat, i do pepře - to se mu líbilo a pak pepř hledal 😀