Jak odnaučit 2,5letou dceru "blábolení"?

belleelle
10. led 2017

Dcera (2,5) začala brzo opakovat, už v 8m první slova. S příchodem druhého děťátka před rokem, se to jakoby zastavilo. Prostě říká smyslně spojení 2-3 slov. Ale do toho blábolí monology těžko říct o čem. Určitě rozumí, umí napočítat do 5 česky i anglicky, všechna mozna zvířata, jejich zvuky, části těla aj.
Ale prostě už mi to nepřijde normální, aby si cosi žvatlala, zavolala maminko a blba bla bla. Obcas se stane, ze na neco, co po ní chci odpoví uplne mimo něčím.
Takže nevím, jestli to je tok myšlenek nebo se nesnaží. Spis mi to už nepřijde normální.

kika_21
10. led 2017

@belleelle No miminku stačí také bla bla-a upoutá pozornost. Tak si trochu povídejte jako dvě dospělé. A ať miminku něco vypráví-ale správně-řekla bych jí, že má mladší učit mluvit pěkně.No a vy dvě mějte povídání pro velké-samostatně.🙂

annasmyckova
10. led 2017

asi bych si toho nevšímala, je ještě malinká, může to být projev žárlení (hraje si na miminko a chce vaši pozornost..)..Ale jak se říká, kde nejsou diváci, není divadlo -nechala bych jí být, snad se to brzo srovná. Naopak ji chvalte, jak jste rádi, že máte tuhle velkou holčičku, s kterou se dá na rozdíl od miminka domluvit...Ještě bych pro jistotu udělala test na nedoslýchavost, ale pokud opakovala a mluvila dobře, tak to nejspíš nebude nic závažného.

belleelle
autor
10. led 2017

@annasmyckova určitě slyší, umi reagovat na bez to hodit do kose. Umi si neco donest, kdyz ji reknu kde to je. Tim to nebude. 2,5 bude mit v březnu.
Umi si hrát s jednou veci, ale proste mi to vrtá hlavou... včera u pečení začala cosi bříško, pupíček...
No, je pravda, že ji možná nestačím jen já. Ale bohužel, tatínek má práci, a jak řekl, děti nejsou vše v životě, takže prosedíte celý den jen u PC. Ale tady je vidět, jak je malá vyčuraná, dokáže si s ním zamávat. Obcas ona vychovává jeho. Tak doufám, že hlavou to nebude. Reaguje i na až se vyspinkas... pozná cestu autem, kam jedem, ale mluví monology nesmyslů. Hraje si na telefonování, něco říká.
Snad to není jen její svět ☹

annasmyckova
10. led 2017

@belleelle děti v tomhle věku jsou "nahrávací studio" ...i blábolením (pro nás) se učí mluvit. nehrotila bych to, děti mají svůj svět, a rozvíjí se fantazie...nemyslím si, že by to byla nějaká diagnóza😎

belleelle
autor
10. led 2017

@annasmyckova uff, díky. Chodí i jednou tydne do školky, tak snad z toho neco bude.

lv
11. led 2017

V 2r a 3měs to děti dělají, počkejte na podzim, to už bude srozumitelné 🙂