Maminky potřebuju poradit, jak odnaučit synka od dudlíkový lahve. Bude mu dva a půl a večer bez ní ani ránu, neusne. Dneska jsme mu jí vzaly a děs, brečí, chce flašku. Máte nějaký tip???
my mame mam lahev a ted sem zacala davat takovej mekej silikonovej nepruhlednej dudlik. potom tam dam podobnej dudlik, kterej ma v sobe vyztuhu a pak doufam ze prejde na nejaky pidlo... naplanovany to mam pekne, ne? 😀
Já někde slyšela názor že pokud dítěti vezmeme lahev, ztratí to "pravé" dětství. Já nechala synovi lahev téměř do čtyř let-ať si o tom myslí kdo chce co chce, nezajímá mě to- z několika důvodů: Vyžadoval ji ráno a večer(měl v ní kakao), přes den jí neměl vůbec. Bylo to mnohem pohodlnější když chodil do školky že se sám nasnídal. Večer vypil kakao u pohádky, vyčistil si zuby a šel spát. V láhvy problém nevidím až takový, jako v dudlíku (šidítku). Jinak podotýkám- syn jinak přes den jedl lžící sám a pil z hrnečku taky sám.
Být tebou, násilím mu jí neberu. Přijde čas kdy jí sám nebude chtít. A navíc když jí chce jen doma, nikomu to snad ani nemůže vadit.
Zkuste lahev se sportovním uzávěrem, jako jsou cyklistické lahve....my máme Nuk od Dysney....já teda u dvouleté dcerka pomalu přešla na měkké a potom i tvrdé pítko u Avent lahví, ale zase uzávěry těchto lahví tečou...tak nevím, co vyzkoušíte...Ještě mě napadá Nuk lahev Disney, ta má také měkké pítko, ale už to není klasický dudlík...