Dobrý den , mám dilema.
Dcera bude mít za měsíc 2 roky, bez plenek jsme od roku. Bez jakýchkoliv problémů . Pochopila hned. I na denní spánek to šlo samo.
Nyní máme občas už na noc plenky suché .většinou jsou spíš suché než počurané.
Moje otázka zní. Řešil jste někdo od naučení od plen když dítě spí s vámi v posteli? Jak jste to v takovém případě dělali 🙏+ mám problém že jdu spát tak dcera dost cestuje 🤷
Nepotřebuju komentáře že je to blbost atp. , je to moje volba
+ mám malý byt a jinam bych ji postel nenacpala než přirazit k té naší .
Moc děkuji 🙂
📌 mám starší a taky s tím bojujeme. Spí tak tvrdě, že se nevzbudí, takže v tom spí klidně do rána.
Jde na záchod před spaním, na večer už moc nepije. Chodí mezi 19-20 hodinou. Když jdu do postele, tak ji dám znovu a stejně je ve 4 ráno počůraná. Plínka je třeba 14 dní úplně suchá a pak zase x dní mokrá.
Syn spi od 2 let se mnou v posteli, mame nepromokavy prosteradlo. Ale plinku na noc mel az skoro do 3,5 let. Resp prestali jsme ji davat, az jak byla asi 14 dni v kuse sucha. Ted (4 roky) se pocura tak jednou za mesic prumerne.
@michaela666 my to až takhle bojovné nemáme 🙏 malá tohle naštěstí docela pochopila na hned. A důvod proč jsem pořád nezkusila ji "sebrat" plenky i na noc je spíš muj ''strach" , než to že bych si myslela že to nezvládne.
Ona chodí sama na nočník jen vždy oznámí že jde , a když jde teda na velkou tak pak volá. Večer před spaním se jde vyčůrat a budí se od 19.00 večer v rozmezí půl 7 -8 ráno . S tím že plenku sundavá na svém dětském zachudku v koupelně.
Plenku i sama vyhazovala než sem ji požádala že když bude suchá ať ji přinese ukázat 🤷 takze co vím je suchá 14 dní ale mohla být i déle 🤷🤷
Bez pleny přes den byla chvilku po 2 roce, ale jak nastoupila do školky začala se tam ze změny prostředí/ stresu počůrávat. 🤦 Doma chodila automaticky a občas byla nějaká malá nehoda, ale ve školce komplet celá a ani si neřekla.
U vás bych zkusila ty dvě prostěradla jak radila @lenerka1 Matrace nebude zničená a přinejhorším ji převlékneš.
Měli jsme to stejne, včetně spaní s námi. Plenu na noc měl proste dlouho, dokud nebyla sucha cele týdny. Byla to z me strany pohodlnost , odmítala jsem dítě v noci budit na curani, hned jak rozlepi oči letět na nocnik, nervovat se v noci a prevlikat. Zpětně na tom nevidím nic špatně.
Já myslím, že prostě musí dozrát. Syn se odplenková přes den sám a na noc měl plínku ještě chvíli, měla jsem strach, spí s nama, neměli jsme podlozku atd atd. Pak měl třeba ráno tři dny už suchou plínku/budil se k ránu a běžel curat i s plinkou, pořídili jsme podlozku a pocural se od ty doby jen jednou. Netlačila bych to, musí prostě dozrát.
Ale ona to je blbost. Dokud se sama nezačne v noci budit na čůrání, tak není dost zralá.
Jinak syn s námi spal v posteli tak. Plenku jsme přestali dávat, když přestal ve spánku čůra (bylo mu 2 a půl roku).
@lvl16 dobře , já mám tedy do té doby spát v mokru nebo jak ? 🤣 Jako tvrzení že musí dostat dobře ale pokud po mě dítě začne plenku házet a vztekat se že si ji prostě na sebe nedá , tak pardon ale to jí raději 1-2 x za noc probudím . Jako včera a zkusím to prostě s tím že buď. To vyjde nebo uklidím nehodu . A nebo ji mám jako dle vás nechávat počurat a dozraj si ? 🤦
Má teď už týden období , kdy o plene na noc mluvíme vždy večer než jde spát. A vzdycky to zakončí větou " neci miminko má , já už ne. " Kdyz jen projevim náznak toho. Že bych ji tu plenu dala . Př.: vezmu plenku a jdu k ní . Okamžitě řev , válení se po zemi, histerie. ..
🤷
Tak jediny reseni - nedavat ji plenku a modlit se, at se nepocura 😅 A nepromokavy prosteradlo. Nakoupit si zasoby, a kdyz bude v noci nehoda, tak proste prevlict a vyprat. Moje deti, byt byly komplet odplenkovane taky brzo, ale stejne tak cca do tech 6 let mely parkrat do roka nehodu. Taky jsem s nimi spala v posteli a musela jsem v noci prevlikat i sebe 🙄😅
Vecer jsem dohlidla, aby nevypily kybl vody, tesne pred spanim nekompromisne vycurat a v noci jsem jeste 1-2x budila na curani. Aby byla jistota 😅
Vis co, nema smysl to lamat pres koleno. Jestli chyta hysteraky kvuli pline, tak ji proste nech bez, a psychicky i fyzicky pocitej s obcasnou nehodou. Mas dcerku moc sikovnou, spousta deti v tomhle veku neni odplenkovana ani omylem. Takze kdyz se obcas pocura, tak furt ma na to narok. Ale chapu - v noci resit pocurane decko je proste vopruz.
@exbordelar mě nějak moc nevadí řešit v noci ze je počurana, s tím sem pocitala že to přijde , ale máme opravdu ty postele blbě , a. Já nemám možnost ji tu postel třeba o kus šoupnout nebo tak.Proste to bylo jediné řešení jak to v tak malém bytě udělat.
Ale nechtels jsem si ji probouzet tím že ji budu " nevím ,xkrat za noc převlékat i s oběma postelema. "
Počítám i s tím že s nástupem do školky se na pleny může ještě vrátit , nějak na ni netlačím. Ale i tím že byla pro mě ta situace úplně nová tak je z toho člověk takový nesvůj , a u prvního vše řeši 🤷🤣.
Já jsem teda teď 3 den už na tom že ji než jdem spát zkouším dávat vyčůrat . ( Řeknu jdi se vyčůrat , někdy jde .někdy ne) A pak jí dávám na nočník 22h. , A pak než jdu spát se většinou sama posadí a zeptá se mami .tak navážu větou ' nechce se ti čůrat " kdyz lehne a spí nechám ji. A když povídá dávám ji na nočník . Tak uvidíme jak to půjde dál no. 🤷
Ja myslim, ze to delas uplne v pohode 😃 A mas pravdu - u prvniho clovek vsechno strasne resi 😀 Ja mam tri a zjistila jsem, ze v drtive vetsine je lepsi neresit vubec a nechat veci volne plynout 😅
Casem to bude cajk. Do sesti let je sem tam pocurani v noci i pres den proste normalni. S tim se musi pocitat. A presne jak pises, muze nastat obdobi, kdy se bude pocuravat casteji.
Tak odplenkovavani zdar ✌🏼😃
Dvoje prostěradla, normální a přes něj nepromokavé. Když se stane nehoda, stáhnu mokré a nemusím nic povlíkat, protože je pod ním druhé suché.