Mam otazku, delaji Vam deti (kdyz se vzbudi na nocni curani) hystericke sceny? Syn necele tri roky (od 2,5 let se vzbudi na curani) se sam vzbudi a chce se vycurat, jenomze zacne hrozne plakat a neni schopny poradne ani slezt z postele, natoz si sundat pyzamo a vycurat se. I kdyz jsme u neho a porad dokola mu to opakujeme, tak to proste neudela, je tak rozespaly, ze ani nevi, jak se vyslict a u toho revu preslapuje....kdyz nepovolime a ty kalhoty nesundame a neposadime na nocnik, tak se pocura, protoze uz to takovou dobu nevydrzi. Jak naucit maleho, aby se vzbudil, nedelal sceny a normalne sel na nocnik (ktery uz zvlada bez problemu za vsech okolnosti ve dne sam a ani o tom nevime... Resili jste to nekdo? Dekuji
Tak přesně tohle teď řešíme u dcery - budou jí 4 roky. V září začala chodit do školky. Vše je v pohodě, je tam spokojená, zvládá to, chodí tam ráda, ale v noci začala dělat přesně to, co popisuješ. Vzbudí se na čurání a děsně pláče, někdy se i vzteká. Ráno si to nepamatuje. Ptáme se, proč brečí, neví. Už jsem se se na to ptala psychologa a je to prý normální jev v tomto věku. Takže radu nemám, jen to chce vydržet, snad to časem přejde, ale je to někdy fakt na palici. Nevyspím se vůbec. Držím palce 😉
Moje dcera to dělá. Má skoro 4 roky.
Sama se v noci probudí a začne strašně plakat. Obvykle jenom pláče, fňuká, ale už se mi i stalo, že chytila hrozný amok, začala hystericky ječet, práskla sebou o zem a vztekala se. 😅
Dělá to od 1,5roku.
Řešíme to tak, že to neřešíme. Je to neřešitelná situace. Ona je rozespalá, pořádně o sobě neví. Naštve ji to, že musí vstát z postele v tom polospánku. Jinak to nemá moc smysl no. Večer jí vždycky řeknu, že až bude v noci potřebovat čůrat, tak stačí zavolat a já hned přijdu. Někdy se podaří, že fakt zavolá, ale obvykle mě probudí její pláč.
V noci se jí snažím podporovat, že to spolu zvládneme, že jsme na to dvě, že ji budu držet za ručičku. Pomůžu jí na záchod i s kalhotama, ideálně ji na ten záchod donesu, aby nemusela vstávat a chodit. Posledně se v noci probudila, tak jsem jí řekla, že ji odnesu vyčůrat jako princezneu, kouknem se, jak svítí lampy a pak ji zase jako princeznu odnesu zpátky.
Co funguje jednu noc, to druhou zaručeně nefunguje. 😀
Radu nemám, prostě to neřeší, nevím jak a podle mě nemá smysl do ní něco klavírovat, když je rozespalá a pořádně o sobě neví. Vyčůrá se s řevem a pak zalehne a spí dál. Ale už si i mockrát stalo, že po uložení řvala dál hrozným způsobem.
Moje sestra to kdysi u svýho syna řešila tak, že ho dala řvát do koupelny a nechala ho, ať se tam vyzuří. Říkala, že to nešlo jinak, že oba potřebovali spát a tohle bylo neúnosný. Přestal, ale mě to přijde dost krutý. Takže já dceru podporuju slovně a přežívám. 😅
Ještě pomohlo, když jsem před otěhotněním chodila spát hodně pozdě, tak jsem ji dala v noci čůrat. Prostě jsem ji spící vzala do náruče, spící posadila na záchod, řekla jsem jí, at čůrá, ona se spící vyčůrala a pak jsem ji zase položila. A bylo to bez pláče.