Jak naučit dítě si říct, že chce jít na nočník?

stebrova
22. led 2021

Dobrý den . Potřebuji poradit mám 3 letou holčičku na nocnik se určíme od 2let. na nocnik chodí bez problému ale vždy ji to musím říct. Už se nám stalo když jsem ji neřekla ať se jde vycurat tak se počurala ale vůbec ji to nevadilo když měla mokré kalhotky i kratase vydržela by v tom být i cely den . Nechce se mi ju v tom nechávat tak jsem ji po chvíli prevlekla. Vůbec mě už nic nenapadá jak dcerku naučit si říkat. Vyzkoušela jsem skoro všechno ale pořad se nedaří . Děkuji za každou radu .

areh
22. led 2021

@stebrova mému 3 letému synovi je to taky jedno. Když se ho zeptám, jestli mu nevadí, že je mokrý,tak řekne že nevadí 🤷 taky už jsem zkusila všechno. Někdy je celý den v pohodě,jindy katastrofa.Prostě na to musí přijít sám.

martt
22. led 2021

@stebrova Ona si na to přijde sama. Pokud jinak chodí v pohodě tak ji to připomínej. Ja mam skoro 5leteho syna. Sám na nočník chodí od 2,5 let, ale do teď mu to musím připomínat, třeba když si hraje. Protoze se zapomene a už to na zachod nestihne. Měl období cca ve 3,5 letech kdy jsem mu to musela říkat pořád ať se jde vyčurat jinak se pocural. Když jsem se ho ptala proč si nedošel na zachod, tak mi vždy odpověděl je zapomel 😀.

stebrova
autor
22. led 2021

@martt já to malé připomínám pořad ale má to taky tak když si hraje tak taky zapomíná a myslím ze se ji ani nechce když si hraje a nepůjde se vycurat tak si muže hrát déle .😀

martt
22. led 2021

@stebrova Přesně tohle bylo u nás. Když si hrál "pojď se vyčurat" "nepotřebuju" a pak to bylo v kalhotách🤣. Když jsem se ho ptala, tak jeho dvě oblíbené odpovědi byli" ja zapomel " a nebo" nemel jsem čas "🤣🤣Naštěstí se jen počuraval velkou vždy doběhl na zachod, ale občas na poslední chvíli, protože se opět "zapomel".😀 Takze za mne jediná rada je vydržet a pevné nervy 🙂.