Jak naučit dítě pít z normální láhve?

chlapecektehu
27. zář 2024

Ahojte, chtěla bych se vás zeptat jak mám syna,který má 2 roky a 8 měsíců naučit pít z normálních lahví bez dudlíka.
Syn má takovou tu flašku s uchy na boku která má dudel.
Je pravda že syn odložil dudlík v 9 měsících a tak trochu mi připadá že si to tou flaškou vynahrazuje, hlavně v noci. Chtěla bych aby přešel na normální láhev, už jenom z toho důvodu že bych mu nemusela v noci dávat xkrát napít. Jednou jsem to zkoušela, když malý měl rok a půl a klidně kvůli tomu celý den nepil 🤷‍♀️. Nemáte někdo zkušenosti jak na tenhle problém

evab112
27. zář 2024

@chlapecektehu syn chtěl pít pro změnu jen z bboxu s brčkem. Pomohlo, když jsme došli koupit hrneček s jeho oblíbenou postavičkou a chce pít jen z něj. Prostě jsem ho namotivovala, že je velký a má svůj hrneček.

simkrk
27. zář 2024

Vyřadila bych vše s tímhle dudlem a koupila klidně víc druhů lahví.. 😊 Dcera nejvíc preferovala lahve s brčkem😊 a doma převážně pila z hrnečku.. 😊 Chce to prostě zkoušet a vydržet bohužel i to, že nebude chtít pít..
Jinak se to neodnaučí..😊
Kupovala jsem většinou lahve z dmka, ty jsou cenově fajn😊

michaela666
27. zář 2024

Já bych hlavně doma přešla na hrneček/ plastový kelímek pokud z něj ještě nepije. Ať je to pro vás jednodušší i do budoucna se školkou. Jinak největší úspěch měla taky láhev s brčkem.

chlapecektehu
autor
27. zář 2024

@simkrk my máme doma tolik lahví s různými typy "otvorů" že ani nevím co s tím 😏 jak píšete o láhvi s brčkem tak tu jsme zkoušeli a bohužel to taky neprošlo

michaela666
27. zář 2024

@chlapecektehu U nás se naučila jako maličká pít prvně ze čtvrtky ( panákovky). Líbilo se jí, že je skleněná jako naše sklenice a hezky se s ní ťukalo. Pak jsme přešly na hrnek s oblíbeným zvířátkem.
Nedalo by se u vás tu láhev třeba obejít aspoň takhle?

chlapecektehu
autor
27. zář 2024

@michaela666 těžko říct, každopádně můžu to vyzkoušet

michaela666
27. zář 2024

@chlapecektehu Udělej z toho zábavu. Určitě je šikovný , ať si to pití klidně nalije sám. Společně ťuknout a vypít najednou. Prostě jak s klasickým panákem.

simkrk
27. zář 2024

@chlapecektehu jakože nechce nebo neumí? 😊 Mě když pak malá sosala kapsičky, tak jsme v klidu dali lahev s brčkem.. 😁😬
A nebo jak tu raděj panáka, to si vzpomínám že jsme ji davali toho velkyho a taky tukali a dělali nazdraví... Ji to tak strašně bavilo, že si pak ten pitný režim tímhle zpravila 😊
Tak držím pěsti ať to dobře dopade a veme na milost aspoň nějakou 😊

exbordelar
27. zář 2024

Malej pije prakticky ze vseho, ale jako hlavni flasku mame sportovni lahev. Ale on to vidi vsechno u starsich, takze to je v tomhle jednodussi.

hennrietta
27. zář 2024

Dcera přešla po dudlu hned na brčko (flaška zn. Tescoma) a pak flašky typu Rajec s pítkem. Pít z hrnečku se naučila tak nějak sama. Zkoušela, opakovala a nenutila jsem jí to.
Ve školce má plastový hrníček s uchem, ale doma a venku pije z flašky s brčkem. Je to neřízená střela a nejlepší je, když má pití stále na očích. Hrníček už několikrát skončil vylitý a já na to nemám nervy.😄

merope
27. zář 2024

@chlapecektehu Já jen varuji, že když jsem syna někdy ve 4 letech "odstavila" od flašky s dudlíkem (na mlíčko), tak mlíko přestal pít úplně. A vůbec vlastně pije výrazně míň - flašku "vytáhl" klidně 250 ml naráz, několik denně, z jiných flašek tak max 500 ml za den, ale spíše míň (5,5 roku).

emillyhk
27. zář 2024

Syn pil cca od roku a půl z mojí láhve (Equa), ze začátku jsem mu ji držela, aby se nepolil a "neutopil", naopak strašně dlouho měl problém s brčkem, to se mu nechtělo. Ale kolem dvou let zvládl víceméně všechno od brčka, normální láhve, Jupíků, apod. Z hrnku/sklenice taky v pohodě. On teda chtěl všechno, co viděl u ostatních, takže u kamarádů z lahví s dětským pítkem nebo brčkem, se mnou venku z té Equa (má širší otvor), doma normálně hrnky nebo sklenky. Netekoucí láhev s brčkem má teda do teď u posletele, když se náhodou chce napít i v noci.

chlapecektehu
autor
27. zář 2024

Ono je nejhorší že on to pití bere zároveň i jako uklidnění v noci. Má noční děsy a právě tím dudlíkem na té sklince se uklidní a usne, proto to není tak jednoduché no 😏

jirovapa
27. zář 2024

@chlapecektehu naše děti cca od 1 roku měli doma na stole v jídelně učící hrneček, takže pily z něho. Z lahviček pouze, když se šlo ven. Na učící hrneček nám pomohlo si s nimi ťuknout a říct na zdraví, hrozně je to bavilo si ťuknout a potom se napít. Nyní má nejmenší syn 2,5 roku a už dlouho pije z normálního hrnečku, lahvičky zvládá všechny druhy. Ven jsem každé brala jinou lahvičku a prostě když měl žízeň, tak se musel naučit z toho pít.

sorboni30
2. říj 2024

@chlapecektehu malou jsem odnaučila tak, že jsem ji koupila láhev s uchy a tím gumovým brčkem. Když se otočí tak neteče. Když se nakloní tak vevnitř se to těžítko přetočí a díky tomu dítě vypije vše. Malá si zvykla rychle a když jsem ji přestala na noc před spaním UM tak vypila z toho půlku flašky čaje, postupně méně a méně a teď už v klidu. Nahrazovala si čaj misto mleka. I v noci se z něj napije a spí dál. Jinak už sama i pije z umělého hrníčku, zkouší a napodobuje starší sourozence

sorboni30
2. říj 2024
chlapecektehu
autor
2. říj 2024

@sorboni30 tady tuhle lahvičku co jste dala foto máme doma a přijde mi že se z toho blbě pije, jde to podle mě strašně těžko

martinka0209
2. říj 2024

Šla bych s ním koupit láhev ať si vybere sám a ostatní bych vyhodila ,že všechny prokousal a musíte jít spolu koupit novou

sorboni30
2. říj 2024

@chlapecektehu než si zvykne.. když jde lehko tahat z lahvičky tak když spadne lehce se vylije. U nás padá furt 🤭