Jak naučit dítě jíst samo?

makkyv
5. pro 2021

Ahoj maminky☺️ Mám 13 měsíční dceru, když jí dám cokoliv do ruky, tak to sní, ale jak sedí v jídelní židličce, nic nechce a vše vyhazuje, kroutí se a vzteká. Takže jsem rezignovala po několika pokusech a jí prostě se mnou, ale chtěla bych to ještě zkusit.. nějaké typy prosím? Nevím čím to může být😏 Když bych ji třeba udělala vajíčka a dala ji to do té židličky, vše je venku.. když dám talíř a řeknu ji ham, tak si bere a krásně papá.
Děkuji 🌸

michaelarousova
5. pro 2021

@makkyv a zkusit ji posadit na podsedak a bejt normalne u stolu? Nebo nejsky mensi stolecek se zidlickou?☺️Syn v zidlicce byl taky nerad..vsude kde musel bejt pripoutanej byl boj

felixfelicis
5. pro 2021

My jsme v tomhle věku jídelní židličku zrušili a seděl už normálně u stolu na židli s podsedakem. V přechodném období sedaval u mě na klíně, naštěstí ne dlouho. Jídelní židličku bojkotovaly 2/3 děti, i když jsem je nepoutala.

ondul
5. pro 2021

Mě třeba kluk nechce sám jíst, když už je moc unavenej. To mu musim hodně pomáhat. Někdy pomůže sedět u velkého stolu, někdy pomůže krmit panáčka, někdy staší, když s ním sedíme všichni u stolu...

makkyv
autor
5. pro 2021

Zkusím, děkuji 🙏🏻☺️

bublisa
5. pro 2021

měli jsme rostoucí židličku, nejdřív s pomocí, pak sama si tam lezla

delphine1
5. pro 2021

Syn je tedy o půl roku starší ale v poslední době taky zidlicku bojkotuje, místo vyhazování jídla (to jo už naštěstí přešlo) jen překládá kousky po pultiku sem a tam.
Ten můj se ale spíš nudí, když mu dam talirek na nízkou židlicku/stolek tak přiběhne, nacpe si něco do pusy, zase odbehne si s něčím hrát… zvycejne do 15 minut to zbaští. Neříkám že je to ideální, byla bych raději aby se najedl v klidu u stolu ale on proste neposedí…

jjasmina
6. pro 2021

@makkyv naše to ve 13mes dělala stejně, vše chce prostě svůj čas, dlouho sme jedli i z jednoho talíře

limali
6. pro 2021

@makkyv U nás okolo roka tiež nastal zlom a detskú stoličku som musela zrušiť. Sedí na veľkej, okrem toho, deti v tom veku nevedia čo so sebou, musia byť stále v pohybe (aspoň teda náš malý neposedí), takže asi pol roka trvalo než pochopil, že u jedla sa proste sedí a ideme sa venovať ďalším aktivitám až dopapá. Daj tomu čas, je to náročnejšie ale prejde to, Držím palce 🙂

jjasmina
6. pro 2021

@limali přesně, po eoce jedla malá většinou vestoje 😃

makkyv
autor
6. pro 2021

@delphine1 Neříkám, že je to dobře, ale u nás toto taky občas funguje.. já třeba jim, přiběhne dám ji a odbehne a zase.. lepší než aby nejedly ty děti vůbec, každý to má nastavené jinak a pokud Vám to vyhovuje, plně souhlasím, nám toto jde taky takto.. ☺️

makkyv
autor
6. pro 2021

Jinak děkuji holky☺️

delphine1
6. pro 2021

@makkyv počítám s tím ze je to jen nějaké období, minule jsem to tu taky řešila, ze mi nechce normálně jist… za měsíc bude další prcek a nahanet ho kvůli jídlu nehodlám, změn bude doma pro nej až až. Takže to nějak neřeším, něco sní, a když u toho holt musí běhat… mohlo být i hůř 🤷‍♀️😂

makkyv
autor
6. pro 2021

@delphine1 To je fakt.. 😂🙏🏻