Jak naučit 2letou dceru, aby si nekousala nehtíky?

vm84
25. kvě 2017

Dobry den, maminky prosim jak mam odnaucit 2 letou dceru aby si nekousala nehtiky. Kouse si je rukach I nozickach. A mate nejaka zkusenost s lakem na nehty tomu urceny? Neni nezavadny? Dekuji

denisas93
25. kvě 2017

Kamoska tenkrat mela nejaky lak s chuti pepre myslim.. Ale podle me si na to zvykne a bude ji to jedno. Je to zlozvyk a kolikrat si to clovek ani neuvedomuje, ja se nekdy pristihnu do dneska a to uz si je nekousu snad 10 let.. Ja bych ji sledovala a pokazde, kdyz bych ji videla, tak bych ji zabavila jinak..

marienam
25. kvě 2017

Souhlasím s denisas93, lak mi přijde zbytečný, navíc bych se bála, kdyby tohle olizovala, i když se to tváří nezávadně. Nenechat jí prázdné ručičky, nám pomohl takový ten antistresový míček, syn ho pořád žmoulal a na nehty si ani nevzpomněl 😎😉

denisa060491
25. kvě 2017

Lak je zbytecny.me nepomohl a kdyz jsem si pak umyla ruce tak se smyl.nasi mi vyhrozovali,ze mi prsty namoci do pepre a ani vyhruzky nezabrali.bud je to zlozvyk nebo nejaka mensi psychycka porucha.me pomohly az umele nehty a ted kdyz uz je nemam,musela jsem je dat po porodu pryc,protoze jsem se bala,ze malemu ublizim,si nehty okusuju zase.uvedomuju si to,ale nemuzu proste prestat ☹ tak snad se vam podari to dceru odnaucit.

ladyhacek
26. kvě 2017

mám to samé doma se synme také si je kouše ale hodně - když jdeme stříhat tak nic nemá až na bříšk psotě okousaný do jediného prstu.
Jednou jsme mu řekla jé pojď ty nehty jsou bléé ostříháme (do té doby bylo stříhání horor a pak se to zlomila 2x po sobě úplně v pohodě. Pak jsme si všimla toho kousání a říkala si zda to nedělá k vůli tomu, že jsou bléé. A nedávno viděl moje nehty a řekl bléé a už si je strakal do pusy > takže za jeho zlozvykl asi můžu já > alepoň to tak cítím > ale vůbec se nám to nedaří zěmnit > kousán nehtů je bléé, bude tě bolet bříško, manžel mu už dal přes ruku a nic ale syn má tedy zlozvyků více > strčí prst do nosu a pak do pusu ... > vůbec nevíme co s tím.
Někde jsem četla, že to děti dělají když jsou unavené > je pravda že nejvíce to dělá když kouká na pohádku jinak nemá přes den čas jak pořád lítá. O laku neuvažuji. Radí mi dát prsty do octu > ale ještě jsem k tomu tedy neodhodlala a nevím zda někdy ano

sara84
27. kvě 2017

Ja mam kluka uz 5let, taky kouse, kdyz je pod tlakem. U nas zabral vetsi klid,mene tlaku a vyhruzka, ze kdyz bude kousat vezmu mu z kasicky penize a za ty jeho usetrene koupim twn horky lak a ze je drahy! No a zabralo🙂 srdnul na packy a to ze teda neee.