Jak naučit 10měsíční dítě usínat samotné v postýlce?

endyyy
17. únor 2016

Zdravím mám doma 10 měsíčního ďáblíka, který usne pouze v kočárku za neustálého drkání. Vím , že jsem si ho tak naučila sama, ale od narození je hrozně podrážděné a plačící dítě.Už měsíce nekojím, takže u prsa uspávat nelze. Kočárek byla jediná varianta jak ho zklidnit a uspat ve dne v noci. Snažila jsem se ho to odnaučit, když už se mi to skoro povedlo, začal plakat kvůli zoubkům a bylo po snažení. Teď už je klidnější tak bych chtěla začít znovu. Metoda nechat ho vyřvat nezabírá, protože dokáže brečet i 4-5hodin v kuse. Na to nemám nervy a Estvillova metoda asi taky neprojde. Vždycky když mě vidi že se vracím k němu začne řvát ještě víc. Chtěla bych poradit jak ho naučit spát v postýlce ve dne i v noci. Večerní rituál má zajetý od narození a přesto nezabírá. Prosím poraďte jak jste to řešily Vy. Jsme s mužem už nešťastný. Děkuji za jakýkoliv rady.

kajalka
17. únor 2016

@endyyy A houpat v náručí, popř. unosit v šátku, ergo nosítku?

endyyy
autor
17. únor 2016

taky nezabírá :( nesnáší když je spoutanej v nosítku nevydrží ani dvě minuty a v náručí bejt už vůbec nechce 😢

domca89
17. únor 2016

@endyyy My malému pouštíme kolotoč, kde běhají po zdi hvězdičky, blíká to a hraje hudbu u toho usne vždy.

mrskato
17. únor 2016

Ahoj, já měla postýlku u poslete a držela jsem dcerku za ruku, než usnula. Ze začátku to bylo ok, pak se to ale začalo stupňovat a já čekala třeba 2 hodiny, než usnula. Když byla už větší, začali jsme jí číst pohádky a bylo domluveno, že až dočteme, bude spinkat. Pořádně začala spát až kolem 2,5let. U nás to bylo teda šílený. Držím palce, vyřvávací metoda u nás taky absolutně nefungovala, resp. já na to nikdy déle jak týden nevydržela. Také nám pomohlo zkracovat jí denní spánek, dcera tedy byla vždy nespavec.

drakenn
17. únor 2016

A unavit do té míry, že sám půjde ochotně kamkoliv - do své postýlky a tam odpadne? Zkrátit spaní přes den? Upravit uspávací rituály a dát ho k sobě do postele? Asi budete muset zkoušet a zkoušet, co zabere.

jipe
17. únor 2016

já do šestého měsíce houpala v náručí a už to nešlo, tak jsem zatla zuby a ted malý usíná v postýlce, pustím mu kolotoč (promítání světýlek + hudba), držím ho za ručku, hladím po hlavě. Máme za sebou už i dvouhodinový boj, ale ted, když je unavený, do 10 minut spí (nadává mi tedy u toho, ale nebrečí).

pokoda
18. únor 2016

Naše malá celých 9 měsíců taky jen řvala a řvala celé dny. Začalo to bříškem a když po čtyřech měsících bříško přestalo, tak už byla navyklá na celodenní chování, takže jakmile jsem si potřebovala jen namazat chleba nebo odskočit na záchod a ji položila do postýlky, tak to vypuklo znovu. Začalo to odeznívat až po těch devíti měsících, kdy si za mnou všude dolezla. A s uspáváním to bylo stejné, jedině v kočárku nebo v náručí. Večerní usínání bylo v pohodě, ale přes den hrůza. Když už jsem nemohla na záda, což bylo v těch 10.měsících, tak jsem se rozhodla vydržet křik a nechat ji v postýlce dokud neusne a asi po necelém týdnu začala usínat sama i přes den bez problému. Teď plánujeme druhýho prcka a docela se děsím, toho co mě čeká. Jinak je naučená na pejska od Fisher price, hraje takovou jemnou desetiminutovou melodii a k tomu si muchle v ručičkách usínáčka, to je její miláček a když jde spinkat, tak ho vždycky hledá. Přeji hodně sil a pevné nervy...

pokoda
18. únor 2016

Jo a jakmile se přetáhla, tak nemohla usnout vůbec, nikdy se neunavila tak, že by odpadla sama.