poradíte? malá nechce jíst od naší hospitalizace, dosud byla kojená, je jí 7. měsíců a příkrmy ze zdravotních důvodů nemůžeme, stresem jsem přišla skoro o mléko, ale ona celkově nechce moc pít ani ode mne, ani ostříkané, ani nutrilon....už nevím jak dál nechci zpět do nemocnice,
Když to jinak nepůjde zkus stříkačku,ale zkusila bych i tu flašku s brčkem.Nebo nějaký hrníček s pitkem.
Určitě trpělivost!Já vím,že se to dobře radí,ale malinká pozná nervozitu a třeba proto nic nechce.Zkusila bych zapojit i tatínka,to někdy skvěle funguje.Jinak,ale přeji pevné nervy!!! 🙂
@hojda já teda moc neporadim protože jsem na tom úplně stejně jako ty.byli jsme před
14dny v nemocnici na kapackach.já z nervů a všeho okolo ztratila mléko a syn nic jiného nechtěl.
nechtěli nás pustit domů že nepije.ale on prostě z lahve nechce.dělala jsem všechno možné a podařilo se mi
zase rozkojit ale i tak bych chtěla naučit malého aby pil vodu z lahve.
máme doma všechna možná pítka,hrnecky,dudliky a nic nefunguje.když nepije ode mne tak raději nepije. 😒 ☹
a co medela calma? simuluje sání z prsu 🙂 za nás 1*
@hojda snad se ti to podaří.Proč vás straší nemocnicí?A to vás nějak hlídají kolik pije?Je jim jedno co bude pít?Já jsem malému cpala pořád prso.Jak tahal a nic neteklo tak se děsně zlobil a pouštěl to.Ale vydržela jsem a zase se vytvořilo.Už to teda není jako předtím ale s příkrmama to stačí.Už jsem si objednala medela calma tak jsem zvědavá jak z toho bude pít.Nic jiného nechce pít 😠 .Nás když propouštěli domů tak prý by se mělo vypít 100ml na 1kg.Myšleno teda i s jídlem.Ale ani tak to nedáváme.
Nevím, jestli by Vám to pomohlo, ale nám ano. Zkuste pít z lahvičky Vy a malá si to pak (snad) bude chtít taky zkusit...Koukám, že má 7m, ale inspirovat by ji to mohlo. Třeba má z lahvičky strach...cizí předmět 😔
A co suplementor - je to sice drahé, ale možná ho bude mít nějaká laktační poradkyně v okolí na půjčení?
My jinak malé vodu nabízíme z obyčejného porcelánového hrnku (na flašku ji učit nechci), který jí podržíme), sice jí toho dost steče po bradě, ale lepší se.
pokud mate pri kojeni malo mlicka, vrele doporucuji homeopatikum od Boironu ricinus communis 5ch, nam moc pomaha
Holky, poraďte prosím. Dcera má 7 měsíců, do půl roku byla plně kojená a teď už má 3x denně příkrmy, zbytek dne pořád kojíme. Chtěla bych ji naučit na flašku, protože až přestanu kojit, tak v noci jiná možnost než flaška s mlíkem asi nebude. Jak to mám řešit, když ji pořád odmítá, ať už je v ní cokoliv? Jak řešíte noční krmení vy, které jste flašku vůbec nezaváděly?
Prostě počkat. Já jsem nabízela flašku s vodou nebo čajem taky od tří příkrmů, ale dokud se kojilo, tak nechtěli. Rozpili se oba až kolem 11měsíce. Starší od 10m v noci pil jen 1x, a to jsem zrušila s náhradou za vodu kdyby chtěl právě až když začal pít z flašky v 1roce. Mladší se v noci kojil do 14měsíců často, pak jsem ho zrušila, budil se 1x a stačila lahev s trochou vody. Po čase se budit přestal úplně. V 7 měsících je flaška s pitím nezajímala. Dokud bylo aspoň 2x přes den kojení. Oba pochopili nebo začali mít potřebu až kolem 10m a později. V roce už vypili skoro litr čaje. A savičky jsem ani neměnila, prostě do té doby nezabralo nic, potom pili snad ze všeho co bylo k mání.
nám malá nepila z žádných lahviček postě z ničeho teď poslední dobou začala pít klasicky z hníčku (ikdyž něco málo vybryndá ale krásně pije z těch lahví jak je třeba jupík a tak 🙂
zuzanajelinkova zkus dudlík od Aventu - natural. Saje se z něj úplně stejně jako z prsa. Malá mi ho vzala hned bez problému 🙂
@hojda ahoj, podle mého názoru je zbytečné učit sedmiměsíční dítě na flašku. Já taky obě děti kojila a obě se pak naučily pít rovnou z hrníčku s pítkem. Nebylo to hned, ale chce to prostě zkoušet nejrůznější typy hrníčků, pítek atd. Dcera se pak v 10 měsících naučila pít i brčkem a od té doby skoro jinak nepije. Přeji hodně zdaru a trpělivosti.