Jak motivovat 7měsíční dítě k plazení?

lexton
10. bře 2016

Mám dotaz, už se tím nebudu nervovat, ale čím se děti uvolily k lezení nebo jinému pohybu než jen břicho-leh? Pořád čekám, má svý tempo, přijde mí línější, ale znervózňuje mě to, že pohyb prostě nedává. Motivovaly jste nějak? Ani ovladač, ani super hračka, ani mobil nezabírá. Jukne, chce, nadzvedne zadek, nejde, vztek, řev a konec 🙂 pomohlo vám něco? Nebo jste to taky pak vzdaly? Díky!

petrasipkova1
10. bře 2016

Mame to taky tak,uz asim3 tydny stoji na ctyrech a hybat ji se nejde, peruje, snazi se pohnout kolinkama a zuchne na zem, cely den jen rve,vzteka se, je to ocistec, motivace zadna nefunguje.

lexton
autor
10. bře 2016

@petrasipkova1 u nas ani kolena :/ proste lezi a max nadzvedne zadek..

yelowangel
10. bře 2016

Tak to naše mimi se začalo teprve otáčet na bok měsíc zpětně (bude mít 21.3. 8 měsíců) a doktor řekl že teprv pokud se nezačne točit dodnes (máme očkování) napíše nás na RHB. Během toho měsíce se zvládl točit na obě strany a minulí pátek se přetočil na břicho a snaží se plazit. Každý dítě má svý tempo. Navíc není nic divnýho pokud lezení vynechá - já jsem lezla až ve 3 letech když jsem to viděla u sestry :D jinak jsem se přetočila, sedla si a stoupla. Jinak malej se snaží ale máme tady tu pitomou plovoučku takže mu to klouže tak jsme koupili dětský koberec. Teď se snaží strčit kolínka pod sebe a vzepřít se ale nemá ještě tu sílu v ručičkách tak to bude chvíli trvat. Ale jinak jsem mu podstrčila několikrát kolínka pod něj než na to přišel jak, nejdřív se snažil plazit se odrážením nožiček po bříšku.

yelowangel
10. bře 2016

mimčům se to prostě někdy musí nejdřív ukázat když už se snaží aby věděli jak a oni to pak přijdou, jsou to šikulky

terkaoli
10. bře 2016

Nebud z toho nervozní, on na to příjde. Znám hodně miminek /8 MĚSÍCŮ/ co se neplazí, jenom se max přetočí. To příjde. Můj Honzík je teda asi v normě, začal se otáčet před 4. měsícem, plazit se začal před 6. měsícem- začalo to fakt zničeho nic. Celý den byl takový protivný, chtěl se jenom nosit, no hrůza. Večer sem ho položila na zem- a plazil se! 🙂 Měj trpělivost

pavlina212
10. bře 2016

Náš Honzík začal všechny tyhle pokroky (přetáčení, plazení, lezení) vždycky na posteli. Zatopila jsem, dala mu jen plenku a hráli jsme si tam. Vyhovovalo mu, že se nemusí bát a může se převalovat a zkoušet (doslova) hlava nehlava.
Ale souhlasím s holkama. Má ještě čas. Často to přijde z ničeho nic 😉

alcar
10. bře 2016

Moje dcerka se vubec neplazila, tohle (nastesti nedulezite) obdobi vynechala. Na bricho se zacala otacet ve ctyrech mesicich, v sesti z bricha na zada, v sedmi zacala perovat a pivotovat. Tohle delala mesic a byl to ocistec, vlastne ty dva mesice 6-8 byly desne. Chtela se pohybovat, ale neslo ji to, spoustu revu atd. Tak strasne uz jsem chtela, aby zacala lozit. Taky nic nepomahalo - zadne lakadla typu ovladac, krupka apod. nezabiraly. Nakonec asi pomohl koberec a vysvlect jen do plinky. Aby ji nic neklouzalo a mela primy kontakt s podlahou. Zacala lozit presne v 8 mesicich. Ale spis k tomu proste "dospela" a zacala, az kdyz mela posilene dulezite svaly. Je to otrava, ale nebud z toho nervozni, ma jeste cas. Hranice na lozeni je 10mes., ale znam nektere deti, ktere lozily i pozdeji. Vas stav urcite neni na rehabilitace, pokud zvlada otaceni, tak bych to nehrotila. 😉

lexton
autor
10. bře 2016

@alcar zatím se neotočí ani z břicha zpět na záda a pak podle mě, 2.vzpřímení taky nic moc.. jen taková poloviční pivotace.. jinak nic

alcar
10. bře 2016

@lexton aha, ja jsem to spatne pochopila. Ja bych jeste vydrzela. Z toho bricha na zada je to slozitejsi, nektere deti maji strach se otocit v podstate do neznama, maji tezkou hlavu. Moji dcerce to taky trvalo docela dlouho, nez ziskala odvahu. Zkus mu dat pod zada polstarek a pomalu mu ten pohyb ukazat, ze se nema ceho bat, ze bude mit za sebou oporu. Na to druhe vzprimeni nam pomohl overball, pokladala jsem na nej malou hrudnickem a ona musela natahovat a propinat rucicky a tim si je hodne zpevnila a posilila. Pozdeji byl perfektni takovy ten nafukovaci valec s kulickama, na tom hodne rajtovala jesze v dobe, kdy nelezla, ale uz perovala a posilila si nohy k lezeni.

lexton
autor
10. bře 2016

@alcar asi koupim overball.. ten velky u mit nemuzem..ale ten pidi by šel

alcar
10. bře 2016

@lexton ten overball je super, mala si s nim i hodne potom hrala. Zpocatku ho prifoukni vice, aby na nem jen balancovala, zpevni si tim zadove a brisni svaly a postupne vyfukuj, aby se dotykala ricickama zeme. Az bude mit i ty rucky zpevnene, tak ji muzes pres ten balonek jakoby posouvat dopredu (jakoby delala trakare), ale jen po pupek (aby mela bedra porad na balonu a neprohybala se) a zase zpatky a nekolikrat po sobe. Tohle malou strasne bavilo.

aluskan
10. bře 2016

@lexton vubec nic si z toho nedelej a dej mu jeste chvilku cas 🙂 dojde k tomu sam. Nas maly se zacal plazit az po osmem mesici a to jen trochu. Pak to behem tri tydnu natrenoval a po devatem mesici si behem tydne sednul, zacal lezt po kolenou a stoupnul . Oni vedi, kdy maji na co silu a cas 🙂 taky jsem vysilovala 🙂 u nas nejvetsi motivace byla krupka. Pro jidlo by snad i chodit zacal 🙂 🙂

lexton
autor
10. bře 2016

@aluskan jídlo jsem jí ještě nezkoušela 😀 ale můžu zkusit, koupím ten overball, ale spíš kvůli tomu prohnutí zad, a jinak to nebudu řešit, mám z toho akorát nerva a už mi to nebaví 🙂 jen kolem všichni úspěchy a u nás nic.. Jediný, co jí jde už teď je slabikování..tak se budu utěšovat intelektuálkou 😅

monnn
10. bře 2016

@lexton naše děvče je též línější ,tak uvidíme ,jasně též mě znervózňuje když vidím že ostatní děti se aspoň plazí a ta naše nic,ale jak píšou holky asi jim musíme dát čas,na RHB (chodíme ,jelikož nevydržela na bříšku - nechtěla pást koně ) mi říkala že do 9. měsíce je čas !!!

lexton
autor
10. bře 2016

@monnn 🙂 já spíš s tím časem bojuju, aby byla dost v pohodě, pokud jí má přijít v roce sourozenec.. jsem nervní z obojího 😀 ale ttak, teď jí bude 7.měsíců, tak v den 7.měsíců bude pokrok 😀

zuzapra
10. bře 2016

@lexton ja bych to neresila, ale pokud te to trapi a mimcu to jen pomuze, zkus do toho zapojit sve telo. Poloz ji pres sve brisko,(brisko na brisko) bud tak aby byla vic na nozickach nebo naopak trosku vic na rucickach. Aby lehce posilovala. At se po tobe vali. Jakymkoli "nestabilnim" pohybem zapina ruzne svaly. 😉 😉

monnn
10. bře 2016

@lexton určitě,neboj ona než ten sourozenec přijde to dá 😉 a bude šikulka 😵 ale jinak věřím 😔

lexton
autor
10. bře 2016

@zuzapra zkoušela jsem, sice zapojí víc nohy, ale výsledek nula :/ a ty ruce prostě pouští, ať jí dám jakkoliv..spolíhá, že jí drží břicho a hrudník, furt to letadlo, co se nemá dělat.. je těžký přijít na to, jak na ní 🙂

zuzapra
10. bře 2016

@lexton jeee, ja si nevsimla, ze jses tehu. Neboj, prijde cas a ona v jeden tyden muze zacit delat tri veci. Prvni syn se dlouho plazil, pak jen chvilinku lezl (ale preferoval plazeni, protoze byl v tom velice rychly), pak dlouho nic a v 10 mes. si behem jednoho tydne sedl i se postavil. Kazde dite je v necem lepsi, neco udela driv a neco pozdeji. 🙂

kocvarovas
10. bře 2016

Naše malá bude mít 8 měsíců za týden a taky neleze. Na kolínkách péruje občas. Nicméně se dostane po celým bytě- válí jeden sud za druhým.. Vydržela bych, určitě si na to příjde..

hapovab
10. bře 2016

Jee tak na tuhle diskuzi jsen cekala :o) Mala mela ted 8m otaci se na brisko to uz ji jde dobre,az moc, ani prebalit ji nemuzu,na brisku se otoci cela dokola (jako hodiny) zpet na zada to jeste neumi,ale co me trapi je to ze vubec neumi druhe vzprimeni,ani tuk,je porad na loktech a nevim co s tim :o((

lexton
autor
11. bře 2016

@kocvarovas u nás ani ty sudy :/ a jen se vzteká, že nikam nemůže
@hapovab no, ttak to máme stejně, jen tý naší bude teď za 3 dny 7 měsíců.. ale nevidím ani náznak ničeho novýho..jen hodiny a břicho.. bez 2.vzpřímení (i když našich známí říkali, že to 2.vzpřímení jim jejich mrňous ukázal až v 9.měs. a pak jel šupem)

kika_21
11. bře 2016

@lexton Je malá, nech ji, ať má z jakéhokoliv pohybu radost, je to hra, ne vysoká škola plazení. Bude se hýbat, ve 2 letech i tak, že ji nedohoníš.Bude pak honit ona Tebe, ne Ty ji.Já taky nedávám běh přes překážky. 🙂

lafemme
11. bře 2016

@alcar
@yelowangel Holky, jen vsuvka - žádné období není nedůležité nebo lze bez problemu přeskočit...Ono každým pohybem, které by melo děťátko postupně v pořadí zvládat, se posilují ty určité svaly, které prostě potřebuje zpevnit pro spravny vyvoj..😉

lexton
autor
11. bře 2016

@kika_21 kdyby se aspoň nevztekala 😀

evcann
11. bře 2016

@hapovab u nas je to stejne, ja bricho je to pres pravou stranu mzik, zpatky to jeste neumi, na ruce se sice vzprimi, ale taky zpatky se jeste neumi a na nejaky lezeni to jeste vubec nevypada, ani kolinka nepodsouva a bude mu 8 mes. 😒

alcar
11. bře 2016

@lafemme nemas pravdu, plazeni neni vubec vyvojove dulezite. Pisou to vsude. Samozrejme to neni na skodu, ale vubec nic se nedeje, kdyz se dite nikdy neplazi. Lozeni je potom neco jineho, to je naopak velmi dulezite!

kika_21
11. bře 2016

@lexton Je lepší mít doma osobnost, než mouchy snězte si mě. 🙂

suzann13
12. bře 2016

Holky já mám zas opačný problém...malý včera 6 měsíců...a začal se mi plazit..nejprve jen k papučím, strašně se mu líbily, a dnes už ke všemu... Není to brzo? Všude čtu jak nejprve se šoupou dozadu a pak až dopředu... Malý dozadu vůbec.. Ne že bych nebyla ráda, spíš mě to vyděsilo, že tak brzy.. Ale musím podotknout že jsme od 4m chodili na vaničky a hodně tak zpevnil svalstvo a když dělal letadelka a pokoušel se o plazení, tak mu děda sem tam pomohl, ukázal jak na to. Tak si říkám co za tím vězí 🙂 děkuji 🙂

vercasindel
3. led 2017

A ten nafukovaci valec?mala 5M mi jeste nekleci,Jen se plazi,ale pouzivame valec na zabaveni(jinak se porad zveda do sedu),nenici to pater?je prohnuta opacne nez v klubicku a v opreni o zmineny valec kleci,nebo se odrazi do propnutych nozicek