ahoj poradte mi jak mám naučit malou v noci bez plen?Hodně pije nevím jestli jí mám budit každou hodinu, přes den už je úplně bez plen sama si řekne ale jak to mám udělat v noci nechci jí moc trápit ale 2x za noc dávát pleny a převlekat postel už mě nebaví ,mamku už nemám ,tchýně je 600 km daleko a všichni mají už děti velké prosím poradte mi děkuji
Ahoj mi jsme bez plenek v noci asi 14 dní ,malej taky v noci hodně pil tak jsme nejdřív pomalu (cca během 14dnů)snižovali pití, ted se napije než jde hajat ,počkáme po pohátce ,že se vyčůrá a pak už vydrří až do rána, vnoci už nepije vůbec.V postýlce má teda pro jistotu podložku aby nepročůral matraci .
Ahojky, my už jsme asi měsíc bez plen ve dne a taky přemýšlím, jak začít v noci.... Hlavně malá je furt zvyklá před spaním vypít 250 ml sunaru a to nevím, jak jí odnaučit, protože hned po koupání křící mlíko, mlíko... tak asi nejdřív budu muset nějak odbourat ten sunar. Ráno se budí kolem šestý a hned jdeme na nočník, vyčůrá se, ale plínku má už mokrou. Přes den spí tak 2 hoďky a to spí bez plínky, to vydrží.... Taky mám starost s monitorem dechu. Terka na něm ještě pořád spí, spí ve svým pokojíčku, tak jsem klidnější, že jí hlídá monitor. No a když se počůrá, tak aby se nerozbil... nevím, jestli pomůže koupit podložku... asi budeme muset přestat používat i monitor...
děvčata chtěla jsem dnes začít stejnou diskusi, ale my už jsme podstatně starší. Ve dne pohoda, občas nehoda většinou ze vztekání (a to jsme s nočníkem začínali už v půl roce a není to o nic lepši než začít o rok později), ale v noci nee. Začali jsme pred 3 dny
Med mi máme též monitor dechu( nanny )mám na něm položenou pod martací přebalovací podložku to funkci monitoru neovlivnuje a je chráněný kdyby byla nehoda.Máme ho tam a spíš budu řešit jak to udělat ve velké posteli nedovedu si představit, že by spinkal malej bez něj(měli jsme apnoickou pauzu -zástavu dechu)Ale to je na jinou diskusi
med já mám jenom poznámku k tomu sunaru, malý je taky naučený po koupání hned mlíčko mlíčko...vypije kolem těch 180-210ml a celou noc vydrží nepočurat se 😉 tak třeba ten sunar nemusíš odbourávat 😉 u nás by to teda nešlo... snad párkrát mlíčko jakože nechtěl ale v posteli si vzpomněl 🙂
musko přes den na spaní jak kdy někdy vydrží někdy né před spaním jí dám vyčůrat ale pak začíná čajová směna 😀 včera jsem podle rad začala omezovat ale byla to noc děs 🙄 jsem hotová ale musím to vydržet 😉 a mám jí teda vzbudit a posadit na zem na nočník nebo ho můžu nechat v postýlce ? 😀
Kordulky...my jsme bez plen v noci cca měsíc,někdy pokud malá v noci zašknourá ji vyndám z postýlky a dám na nočníček,většinou mi ale řekne ne a vydrží do rána.V noci ji,pokud chce dám napít.Pod prostěradýlkem má gumovku a pokud se stane malér,jen vyperu povlečení.Obě holky jsem začala dávat spát bez pleny až když vydržely i ve dne a při odpoledním spaní.
Vetrovka...u nás bez Sunaru také ani ránu,dávám jí lahvičku už do postýlky a většinou se tím uspí🙂.
mmisak, aha, já myslela, že tam máte takový ten gumový obal na matraci, to bych se bála, že to steče třeba nějak kolem nebo nevím... 🙂 Přebalovací podložka mě nenapadla, to asi zkusíme 🙂
Vetrovka dík za upozornění. Malá má problém s pitím, vypije hrozně málo, takže jsem ráda, že sunar pije bez problémů, aspoň nějakou tekutinu do ní dostanu. Zkusíme to a uvidíme.
A holky, vy co už v noci plínku nemáte... jak to děláte v noci? Dáte vyčůrat jen když se vzbudí nebo je budíte?
Med..pokud se vrní nebo je neklidná,tak ji dám na nočník,ale pokud spí jak zařezaná nechám ji být.Pokud musí čurat,začne plakat a je nevrlá,nebo třeba šknourá ze spaní-to ji vytáhnu a dám ji.
Holky tak to já teda nevím, jak odbouráme noční plínky. Malej se mi budí 2-3x za noc, a pokaždé chce čaj!! Přes den je v pohodě sám si chodí na nočníček, nebo si zajde na záchod, ale ta noc, to asi bude trvat ještě dlouho! ☹
kordul, doporučuje sa nechať dieť bez pleny na noc, ak ju máva ráno suchú. Ak nie, tak by som nechala...
Obmedzuj trochu pitie k večeru, pred psinkaním ešte nechaj vyčurať a uvidíš. Alebo, ak cítiš, že sa v noci hodne mrví v spánku, tak skús posadiť na nočník.... Cez deň spí bez plienok?