Jak jste učili vaše dítě na nočník?

hanivasi
15. pro 2015

ahoj maminy, jak jste učili vaše dítě na nočník? malej má 18měs.a prostě mi tam stále nechce čůrat. Ani kakat.
Jako už asi pozná kdy jo, tak mi řekne "ee", ale pak na nočník nechce. Sedne si tam jen někdy, a to rozhodně uplně mimo čůrací potřebu. Takže tam jen sedí a prohlíží si knížku. Nic z něho nevyjde.
Jak ho to naučit???
poraďte prosím.
díky.

no_title
15. pro 2015

Bezplenková metoda. Ale na tu je u vás asi už pozdě, no, ale zkusit ji můžete 🙂

ava9
15. pro 2015
Uživatel ava9 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od ava9.

Co nočník úplně vynechat a koupit dětské prkýnko na záchod a přejít rovnou na to? Když uvidí, že to tak dělají rodiče, tak by mohl chtít taky 🙂

hanivasi
autor
15. pro 2015

@ava9 jo, on si obcas chce sednout i na nocnik, i na to sedatko.... to jo. Ale nikdy nikam nic neudela.

hanivasi
autor
15. pro 2015

@no_title co to je????? jakoze by nechodil v plince vubec???? ...jednou jsem to zkusila. rikala jsem si, no co, se pocura a ja to utru a prevliknu puncochy. Ale on se mi pokakal....a to byl mazec.

kika_21
15. pro 2015

Ať si neprohlíží knížku. Neumějí dělat 2 věci najednou.

betelgeuzz
15. pro 2015

@hanivasi děti čurají nejčastěji hned po spaní, nebo po jídle, tak ho hned v tu dobu posadit. nemá cenu ho tam nechávat vysedávat dlouho. Prostě ve chvíli, kdy myslíš, že se povede, posadit, chvíli nechat a pak oblíct. Když se povede, pochválit, když ne, neřešit. ono to příjde, každé dítě k tomu musí dospět.

ava9
15. pro 2015
Uživatel ava9 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od ava9.

@hanivasi když jsem byla malá taťka mi udělal hrací nočník a vždycky, když tam něco padlo, tak nočník zahrál písničku. Tak jsem se to naučila já :D a nebo ho opravdu nechat bez plínek a uvidíš, že počůrané nožičky se mu líbit nebudou a pak se to rychle naučí 🙂

jjustyna
15. pro 2015

Nechat, netlačit na něj. Začala jsem trénovat syna taky tak nějak, bohužel pochopil až před 3. rokem. Dřív to byl jen marný boj. Doporučuju nechávat s holým zadkem a občas přežít nějakou tu nehodu, aby si uvědomoval, že čurá a kaká.

no_title
15. pro 2015

@hanivasi nene, to znamená, že se dítě v pravidelných intervalech, kdy obvykle koná potřebu (po spaní a po jídle) chytí do klubíčka a dá se nad nočník. Jde o to vypozorovat signály, kdy se mu chce, nicméně, se s tím má začít do půl roku věku. Ideálně do praktikovat už s novorozencem. Tady je o tom i video, je to tam pak i názorně ukázané:

https://www.youtube.com/watch?v=p-LfakeSaSs

Ale už je velký, asi to nepůjde snadno, rozhodně bych přesedlala na látkové pleny. Je to sice víc pracné, ale pochopí vztah - počůrám se - budu mokrý. Dokud bude mít papírové pleny, bude mu to jedno, že čůrá do plen. A moje babička už pro větší děti používala metodu, která se možná každému líbit nebude, ale funguje, omývala starším dětem (těm, co už umí mluvit) počůraný zadeček studenější vodou (ne ledovou, ale studenější, že už není příjemná). A dítko se pak ptalo, proč ho to studí a ona mu vysvětlila, že ho to studí protože už je moc velký, že nestudí to jen miminka. No a taky byl velmi brzo potom bez plen 🙂

barumat
15. pro 2015

@no_title Náhodou, to s tou studenou vodou je paráda nápad, babička by měla dostat metál 🙂

no_title
15. pro 2015

@barumat Mě se to taky zdá jako hezký nápad, pokud nepomůže bezplenková metoda už od narození, tak to zkusím 🙂 Ale některé maminky by mě asi ukousaly, kdybych to na diskusi napsala 🙂

luciksima
15. pro 2015

a co to vůbec nehrotit a nechat to na něm on k tomu dozraje i když to třeba bude trvat dýl,ale hlavně to bude bez loužiček a bez nervů 🙂

sabine12
15. pro 2015

ja sem zkousela kazdych deset minut posadit a porad se ptat jestly nechce curat a behem tydne se to mala naučila

hanivasi
autor
15. pro 2015

@no_title 😀 to je dobré...docela jsem se zasmála.... no snad ho to naučíme dřív než začne plně mluvit. kdyby ne, zkusíme babiččinu metodu.

nataska_ka
15. pro 2015
Uživatel nataska_ka je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od nataska_ka.

O bezplenkové metodě jsem ještě neslyšela v takovémto smyslu 🙂 možná bych to mohla poradit švagrové

hanivasi
autor
15. pro 2015

@sabine12 jak byla velka?

novynka
15. pro 2015

my to řešíme teď s čerstvým dvouleťákem, dřív to u něj nemělo cenu, ani si neuměl říct, teď občas hlásí čííí, ale většinou po dokonaným v plíně, takže pak sedí na nočníku, prohlíží nadšeně knížky, a snaží se ze sebe vymáčknout alespoň kapičku, abysme mu mohli zatleskat, třeba včera cvrknul, hned vyskočil a ještě čural :D no a o kadění ani nemluvím, když začne tlačit do plíny, ptám se ho, jestli chce na nočník, ale on se schovává a vrtí hlavou, to bude asi oříšek... takže to necháváme volně plynout... já myslím, že nám rozumí, ale nějak se nenamáhá, to už musí mít opravdu zalovenou plínu, aby začal křičet, že už do ní víc nepřidá :D

luciksima
15. pro 2015

@novynka kadění do nočníku je stále i oříšek u nás kadí zásadně jen do plenky a to už je bez plen 3měsíce nemá je vůbec jen na bobíka zatím to neřešim nechci jí udělat nějaký blok a nebojte on začne za chvíli i čůrat do nočníku oni k tomu dojdou 🙂 naší to trvalo do 28m 😀,ale zase byla hned bez nehod 🙂

novynka
15. pro 2015

@luciksima já ho právě u toho kadění taky lámat nechci, bojím se, že to pak bude zadržovat a to zažit nechci :( tak se snažíme aspoň na to čurání a doufám, že když tam pak takhle bude jednou sedět, vypadne z něj i bobek :D já ho teda chtěla odplenkovat do narození druhého, ale už zbývají jen tři měsíce a to pochybuju, že zvládnem... no co se dá dělat

betelgeuzz
15. pro 2015

@no_title starší měla látkové pleny a taky jí to bylo jedno, že je v mokrým. To je trochu mýtus, že látkové plenky dětem vadí a naučí se dřív.

hanivasi
autor
15. pro 2015

tak tomu asi dáme volný průběh. Po jídle ho tam posadím, a časem to třeba pochopí.

díky všem za názory a rady 😉

patrusa
15. pro 2015

U nas fungovalo sebrat plenu a holt uklizet. Trvalo to celkem cca 14 dni se zlepsujici se tendenci. Pak se jeste obcas pocural, hlavne kdyz si hral. Hovinko v kalhotach jsem taky parkrat resila :(.

patrusa
15. pro 2015

U nas fungovalo sebrat plenu a holt uklizet. Trvalo to celkem cca 14 dni se zlepsujici se tendenci. Pak se jeste obcas pocural, hlavne kdyz si hral. Hovinko v kalhotach jsem taky parkrat resila :(.

luciksima
15. pro 2015

@novynka přesně tak toho kadění se bojim i já,že by to pak držela...nedávej flintu do žita 3m.je dlouhá doba třeba překvapí a zvládne to u nás to bylo uplně ze dne na den zničeho nic 🙂