Ahoj, chtela bych se zeptat na zkusenosti maminek, ktere mely dite zamilovane do prsicek, a kolem roku ho odstavovaly.
Dcerka bude mit za par dni rok a do konce prosince bych ji chtela odstavit. Pres den ji absolutne vsechno a nadsene, problem ale vidim v nocnim kojeni, to i dvakrat trikrat za noc bojuje o prisati a vzteka se, kdyz ji strcim dudlik. Zacatkem unora chceme s manzelem odjet na par dni sami do tepla, ale ja ji tu nasim nemuzu nechat, pokud odstaveni neprobehne na 100%.. 🙄
Mam uz tri deti, ale obe starsi spaly celou noc bez kojeni uz od 6m, takze odstaveni pak probehlo uplne bez problemu. Tak jak jste to spachaly vy? Diky za kazdou radu. 😘
Jo a poprosim maminky, ktere jsou presvedcene, ze bych mela kojit aspon do dvou let, at mi to nepisou. Dekuji 🙂
Mám stejný problém, přes den v pohodě (teda většinou), ale v noci ho nic než kojení neuklidní a bez toho prostě neusne. Absolutně nevím jak to dítě odstavit ☹ Tak jsem to zatím vzdala a čekám marně až ho to přestane bavit. 🙂
@puresin Vlastní zkušenost nemám, ale podle kamarádek a jejich závisláků nejlépe funguje tatínek🙂.....ten ikdyby chtěl, tak vyměknout a nakojit nemůže. A dítě moc dobře ví, že nemá cenu to na nej moc zkoušet. Takže pár dní spaní s tatínkem a je po kojení....jen málokterý muž to vydrží. Aspoň si vyzkouší jaké to je válet se doma na mateřské a jenom si hrát s dítětem 😀
Prostě jsem nedala. Druhou noc spal celou noc. Myslela jsem že to bude horší. Ale byla jsem přesvědčená,že v noci už fakt kojit nechci,bylo mu 15 měsíců. Dudlík nikdy neměl, nechtěl. Na žízeň jsem nabídla vodu. Občas si 1x za noc dal,většinou ne.
U prvního to fungovalo stejně,tomu jsem rušila noční v roce,spal skoro celou noc od 8 měsíců,ale budil se kolem 3-4 a pak v 6. Takže u toho šlo nedat v noci,počkal do 6, a po pár dnech jsme nekojili ani ráno, stejně už neusnul,tak už snídal.
@swetlusska pokud to není miminko do 1 roku, tak nepůjde ani tak o to,jestli a kdy ho to přestane bavit,ale kdy ty budeš rozhodnutá tak,abys to nevzdala. To je to nejdůležitější. Já jsem to taky mnohokrát odložila,ale když už jsem se rozhodla,šlo to a dobře.
také nás to čeká, neporadím, ale rada si přečtu rady 🌷
dítě zamilovaný do prsíček...no ehm,🙄 :D
mám to též teď v plánu, i když se starším a s mnohem horším scénářem buzení (mrtěkrát za noc, odmítač dudlíku a jakýhokoliv uspávání mimo kozu, vč. nošení, hlazení, prostě všecko ostatní = amok) a musíme to udělat radikálně..prostě ho bude uspávat muž x dní a já nebudu v ložnici ani přes noc, protože by to cejtil a chtěl by určitě zase, když se bude budit (předpokládám, že ze dne na den nezačne spát celou noc, když to se nestalo nikdy). no a myslim, že to bude očistec pár dní, ale nedá se nic dělat. pro nás jedinečná možnost, do těch dvou bych klidně ráda kojila, ale ne s tím scénářem v noci. a to není slučitelný, páč to kojení je hlavně o noci u nás...
nejspíš budu brát dvoje homeopatika podporující odstavení. ricinus cuminis na to, aby dítě samo mlíko přestalo chtít a druhý na potlačení laktace. občas frknu nějakej mátovej čaj. v podstatě to pak trvá asi chvíli, ale musíš bejt rozhodlá a chvíli to přetrpět no...
jo a na flašku ho už nechci učit. ani ročního prcka bych neučila, toje z bláta do louže. spousta děce pak vyžaduje mlíko v noci ještě ve 3 letech, to fakt jako ne.
@puresin Tiež som odstavovala okolo roku, kojili sme len v noci, ale aj 7 krát 🙂 Postupne som nahradila najprv večerné kojenie fľaškou s UM, za cca 2 dni ďalšie atd...Malá to vzala úplne bez problémov, zo 7 kŕmení sme prešli len na 2. Vďaka tomu, že sme uberali postupne, som nemala problém ani s nalievaním prs a nemusela som odsávať. A ani tatínek ma nemusel nahradzovať, fľašku si v pohode zobrala odo mňa
Manzel spal s dcerou tri noci a bylo to. Pripravila jsem mu tam flasku a rano se koukam a rikam, co pila pres noc a manzel:,, jen jsem udelal sss sss sss a spala dal,, . A bylo 🙂 Hodne stesti
@caseopea
@normalnimatka
Moje je jeste malinka, takze flasku ji dat chci, i kdyz mudr mi rikala, ze v noci rocnimu diteti fakt nejde o jidlo - nema hlad, ale o tu blizkost. No uvidim, treba ani nebude chtit. 🙏
@puresin no kojenec je dítě do roka, takže bych neřešila. a pokud jí chceš ještě dávat mlíko tak prostě přes den. jinak je možný, že se bude budit pořád..ono teda ruku na srdce, ta její frekvence není nic strašnýho, co bych já za to dala:D
a měsíc si na to vyčleňovat snad ani nemusíš, jako je dobrý to řešit trochu s předstihem, aby to nebylo moc šoků naráz:D
ja v noci dala flasticku s UM misto kojeni, bez toho nechce byt🙂