Jsem už úplně zoufalá a nevím si rady. Náš Matěj (2 roky) tahá všechny děti za vlasy. Ale dost surovým způsobem, že mu pak v ruce zůstane chuchvalec vlasů a chlapeček nebo holčička utíkají s pláčem. Došlo to do takové fáze, že jakmile uvidí dítě v telce začne říkat auau a dělá jako, že ho tahá. Přitom moc dobře ví, že to nesmí, protože v zápětí řekne máma tytyty. Už s ním nemůžu chodit mezi děti a pomalu se už bojím vlézt i do krámu. Když potkáme sousedovic děti, raději ho držím pevně za ruku, aby se nerozběhl a něco jim neudělal. Jsem z toho už unavená a nemám pak ani náladu někam s ním chodit. Zkoušela jsem snad už všechno co mi kdo poradil. Dostal na zadek, přes ruce, zkoušeli jsme mu to vráit, rozmlouvali jsme s ním, že se to nesmí atd. Já už vážně nevím co dál. On je hrozně zlobivej a kdykoliv dostane na zadek, tak se mi akorát vysměje, začne kopat a já ječet. Myslím, že se ze mě stává pomalu hysterická matka, která nezvládá svý dítě a je s nervama v kýblu ☹ Teď jsme na tom tak, že už na něj většinu dne ječím a jsme pak hotový oba dva 😝
Podle mě se nedá zabránit dítěti, aby ubližovalo tím, že mu budu ubližovat. Naopak bych malou často hladila, objímala, pusinkovala a když někoho zatahá nebo bouchne, tak bych k ní přišla a vřele (bez křiku a násilí) ji vzala za ruku a řekla, že po vláskách se hladí (áty, někdo říká malá nebo nyny) a ručičku bych jí nasměrovala tak,aby skutečně pohladila. Určitě to zvládnete🙂. Sama jsem zvědavá na sebe, až do toho věku přijdeme 🙂.
Můj syn dva a půl roku dělával to samé...také mu padli dva roky a svoji kamarádku věčně tahal za vlasy a i odstrkával a vůbec všecko možný..byla jsem z toho zoufalá asi jako vy popisujete..na zadek jsem též dávala,ale to opravdu nemá smysl..spíš vždy když jsme přišli domů,tak jsem si sním o tom povídala třeba,až do večera,že se to nesmí atd.a opravdu ho to za čas přešlo,teď už to nedělá,ale zase mu to dělá ta kamarádka..asi si tímhle projde každý dítě a zkouší kam,až může zajít,už to jsou osobnosti 🙂
co zkusit se domluvit s nejakym tatinkem ci maminkou od jineho ditete. nam takhle buzerovala nasi malou na piskovisti holcicka, porad jsem to chtela resit s maminkou, tam to teda bylo jine, mamince to bylo jedno. Ale pak jsem jednou v obchode v detskem koutku videla maminku, co jeji dite take jine otravovalo, ona se zvedla pekne mu ustne vycinila, ze jestli neco udela jejimu tak mu da na zadek mozna teda i trochu drsneji. Proste vynechala ten zachytny bod maminku a kluk ztuhl. Tak jsem to hned vyzkousela na te holce co usurpovala nasi malou a bylo po ptakach, jeste jednou to zkusila, to na ni vyjel manzel a holcicka uz nikdy nic. Tak treba by zapusobila takova scenka kdyby ti nekdo jinej pomohl a ty bys nenapadne nebyla pritomna. Hodne deti si troufa, kdyz ma rodice za zadkem. Tak at pochodite, musi to byt tezke, my mame opacny pripad a taky se tezko vysvetluje ze ma zase kdyz ji nekdo skrti jednu strelit 🙂)))))
Nic bych ho neodnaučovala.
Ona až na něj "vlítne " nějaká mamina,tak si příště dá pozor.
Co já bych za takové dítko dala 😉 ....
Vždycky jsem dětem říkala,že slabším se má pomáhat.Nikdy nehráli bojové hry /vždy jen Špidlu/.Od malinka vědí,že násilí je špatné.Museli půjčovat hračky,dělit se i o poslední bonbón atd.
Víš,jak to dopadlo???Teď jsou z nich ve třídě největší "otloukánci",teda spíš ze syna.
Pamatuj>>>Je lepší být agresor,než šikanovaný. 🙄
Toť můj názor 😉 .
Dobry den, uz mate chlapce starsiho, proto se Vas ptam, jestli stale mate tento problem, ze taha ostatni deti za vlasy? Protoze ja mam stejny problem se svou 18-mesicni dcerou a jsem uz take zoufala. Dostane pres zadek, zacne se vztekat, ale vzapeti to udela znovu a to vsude, na piskovistich, v ruznych detskych koutcich a stalo se uz, ze jsme kvuli tomu doslova vyprazdnili piskoviste :-/ Zlepsilo se to casem anebo mate nejaku radu napr. od detskeho psychologa? Predem dekuji za odpoved, snad to nejak zvladneme 🙂 Petra