Jak cestovat autobusem s 15-měsíčním batoletem?

florane
27. kvě 2015

Ahojte,
řeším malé dilema - čeká mě s dcerkou cesta autobusem do sousedního města - cca půl hodiny. Jenže v tramvaji v kočárku dcera jen brečí a čekám, že v autobuse to bude stejné.. Napadla mě varianta, že bychom kočárek nechali doma, dcerka už ujde i nějakou vzdálenost a v autobuse bych ji měla na klíně. Od manžela jsem ale slyšela, že je to pro malou nebezpečné, abych ji měla na klíně. Já zase nechci, aby mi celou cestu probrečela a znáte ty pohledy cestujících..

Díky.

lv
27. kvě 2015

manžel myslí, že kdyby zabrzdil prudce bus, že spadne, vyletí ti z rukou? Na to bohuže myslím i s 3letou dcerou, že by to bylo ošklivé, jak jsou děti lehké..klidně bych tam dala pásy..a nemyslím si, že by byl kočár o tolik bezpečnější, může se převrhnout..no to ale odbočuji od tématu. Sice něco ujde, ale zas když je v kočáře máš volné ruce, co tam jedeš zařizovat? Vzala bych kočár, zabrzdila jej a malou vzala na klín.

Každopádně pro mě je to očistec do teď, dcerka v autobuse stoupá, chce přesedat na jiná /i obsazená/ místa, dožaduje se toho hodně hlasitě, chce stát na sedačce, je to náročné.

veruska007
27. kvě 2015

Ahoj, busem, vlakem i MHD jezdím s dětmi co chvíle. Buď dítko do náruče nebo do golfek nebo s sebou nosítko. Při bouračce bys dítě skutečně neudržela, ale riziko je malé. Zažila jsem bouračku v buse, ještě jako bezdětná. Dítko spadlo na zem a proletělo pod sedačkami zezadu dopředu - ale nestalo se mu nic. Osobně bych to riskla. V MHD mám-li kočárek, dítě je v něm. Ale starší dva byli cca od 1 roku bez kočárku, jen na celodenní výlety jsem brala golfky, na klíně jezdili běžně a ok. Nebo jeď vlakem, lze-li.

megy
27. kvě 2015

Jak cestovat? No normálně - kočár a jedeme - dát nějakou zábavu do ruky🙂 Jo vím, že to asi není lehké, pokud máš nerado cestující dítě. My jezdíme pravidelně autobusem. Teď jsme třeba cestovali 3,5 hodiny a úplně v pohodě - mám 3letého a 16m dítě a nevlastním řidičák, tak nejsme zhýčkání autem 🙂 má rada obrnit se, dát něco do ruky - jídlo, knížku, říkat, co je kolem - to třeba pomáhalo nám .- když už byla krize - hele stromeček, keř, pole, a kdo žije v lese - odvézt pozornost. Třeba i u toho zpívat, dělat paci paci a hlavně nebýt nervní - dítě to vytuší 🙂

frantiska85
27. kvě 2015

Kočárek a tu cestu ujít pěšky. V buse, pokud nebude hezky sedět v kočáru nebo bez něj, tě z dítěte švihne.

jija
27. kvě 2015

Pokud jedu s detmi - 2,5 a 1a1/4 dele jak 15 minut a_kdyz je misto, sedi oba na sedadle. Starsi uz jde sam, tak si proste sedne a mala ho napodobuje, takze idealni kdyz sedi oba vedle sebe. Nejlepe v protismeru pro pripad prudkeho zabrzdeni. Ale jezdime jenom po meste. Jinak sebou mam jidlo a dokud ji krupky, jabko tak sedi🙂

avantgarda
11. srp 2015

Jsem zhýčkaná autem, ale když potřebuji jet se synem MHD tak to zvládáme díky tomu, že s sebou mám sbalené nějaké hračky, knížku, svačinu. Je důležité ho zabavit, což na nějakou dobu pomůžou hračky a jídlo. Když už to nezabírá, tak se díváme z okna a říkáme si, co venku vidíme nebo pozorujeme, co dělají ostatní cestující, že přistoupil někdo s pejskem, že pán má na hlavě klobouk a paní v ruce deštník apod. Půl hodinové cestování se dá zvládnout.