Ahoj, zajímá mě to, protože kolem nás máme samé kluky, tak nemám srovnání. Mojí dcerce jsou 2, pěkně mluví, zazpívá spoustu písniček. Teď jsme jí vybudovali pokojík, tak už má hračky v něm. Nejsem zastáncem toho, zavalovat děti hračkami, a pořád kupovat nové a nové, ne, že by nebyly peníze, ale chci,aby si vážila věcí a nevyrostla z ní rozmazlená holka s hromadou hraček, se kterýma si ani nehraje. Takže má hodně plyšáků,které miluje a hodně si snima hraje, 2 kočárky pro panenky, které má teď asi 4, s těma si taky dost hraje, pak má asi 6x puzzle, které taky frčí u nás, miluje si malovat - omalovánky,fixy, vodovky a taky ráda se mnou něco tvoří výtvarného, tak sem tam něco lepíme, stříháme, a tak. Pak klasika knížky, prohlížíme, čteme. Pak si hraje s kostkama a s legem ,s vláčkem, s vkádačkou, a teď má kuličkovou dráhu. Pak má celou bednu různých drobností. Neřijde mi to málo, ani moc, tak akorát a dcerka si hodně vyhraje sama. Ještě přemýšlím, že ještě pořídíme pár nádobíček z dětské kuchyňky, dcera si ráda hraje, že je něco "jako". A vyrobím z plsti nějaké potraviny nebo koupím plastové. Jinak myslím, že toho má dost... Tak se ptám, jak to máte vy? Máte hodně hraček? Nebo méně? A jak si hrajou Vaše 2-3 leté? Díky za inspiraci a postřehy.
naše má hraček podobně jako vaše a stejně si nejvíc hraje s tím, čím nemá-patlá na sebe moje šminky, hrabe hrnce v kredenci, tahá kočku za ocas.... 😉
U nás teď hodně frčí plastelína s vykrajovátkama, Duplo, knihy a to je samostatně tak vše🙂
já se to bojím napsat 😅 my máme spouuuuusty hraček..... 😅 😅 hrajou si teda se vším průběžně....jednou s obchodem, jednou s kuchyňkou, jednou plyšáci, jednou auta 😕 😕 😕 😕
Rozmazlené nejsou i když mají toho spousty (je pravda že já nic po dětech neprodávám a už je to druhé dítě, mají každá dva svátky, které slavíme takže se hraček nastřádá)
momentálně teda vrčí plastelína, u té sou potichu (pokud se nehádají o tu plastelínu 😀 )
teď chci kupovat kinetický písek ....
@slunickova123 ahoj, máme to podobně/úplně stejně jako vy. Plus ve 3 letech dostala od Ježíška kuchyňku, kterou jsem jí vyrobila. Plus ještě, než jsem nastoupila do práce, vyrobila jsem plno filcových potravin (celou krabici). ALE, hraje si s nima hrozně málo. Nejlepší "vaření" si užije s korálky, které jsem jí pořídila na navlékání, a pak s neuvařenými těstovinami (má kolínka, taková kolečka-jako kolečko od kočárku), a pak vaří skleněné kuličky. Takže ty filcové potraviny byla zábavička jen pro mě 😅
Tenhle rok (4 roky) začínáme společenské hry - Člověče nezlob se (s Krtečkem, to obrázkové), různá pexesa, puzzle, Smolíček pacholíček.
Já osobně si myslím, že má hraček akorát (neumím vyřazovat věci, takže má to, co dostala od malička - kromě těch extrémně velkých hraček). Je pravda, že návštěvy říkají, že toho má hodně..
@madulinka to je dobrý nápad ty těstoviny, zkusíme. -)
U nás frčí jen knížky, knížky a zase knížky a taky písmenka. Máme dřevěnou abecedu z Lídlu a malá po mně pořád chce, aby mohla skládat slova, takže jí říkám písmenka nějakého slova a ona podává a skládá vedle sebe. Jinak u nás nefrčí v podstatě skoro nic. Jedině venku - písek, sbírání kamínků a šišek, umývání nádobí a tak.. A taky ráda kouká na pohádku o Pejskovi a Kočičce a pár písniček. Od malinka ale spíš jen sbírá informace, takže chodíme, ona ukazuje a všechno potřebuje mít pojmenované..
@dannyblakely 😅 ježiš jako naše Zou ...miluje knížky, kdyby mohla spí na knížkách snad 😀 😀
@dannyblakely tý jo, šikulka!
@aguaverde jé, možná to vyznělo tak, že děti, co mají hodně hraček, jsou rozmazlené, doufám, že jsem se tě nějak nedotkla v tom úvodu.Myslela jsem to tak nějak obecně, aby nebyla moc konzumní. Auto asi taky pořídím🙂
@slunickova123 😀 😀 😀 😀 v klidu 😀 😀 😀 😀 auta teda doporučuju, první dcera na nich ujížděla dlouho, na vánoce dostala i velký bagr 😀 😀 😀 😅 😅 😅 😅 panenky ji nebraly , trhala jim nohy a hlavy 😅
mladší je spíš taková něžná opečovatelka miminek, takže spíš na panenky a zvířátka
@madulinka je, jsem na ni moc pyšná. Už ovládá i malý písmenka, ale ty ještě ne všechny. Si říkám, kam spěchá, ale má to v rodině - tatínek spisovatel, babička, teta a strejda knihovníci a moje rodina jsou všichni knihomolové, takže ji chápeme 😀 Naučila se sama jen tím, že se ptala.. Rozhodě ji to sami cíleně neučíme 🙂
Ale teda miluje i traktory, kamiony a autobusy.. tatínek ji chce vzít do Zetoru na výstavu traktorů 😀
U nás jsou tak od dvou v kurzu let pořád stejné hračky. Knížky, Duplo, dřevěnná abeceda, čísla, počítadlo, zvukostrom, modelína, kreslení, vytváření něčeho, dřevěnný domek pro panenky, jedna panenka a "hudební nástroje". Z her teď vede Ubongo a celou dobu hry jako ukládání tvarů, puzzle apod.
Jinak třeba tablet doma máme, má na něm pár her , miluje boba a bobka, ale snažím se ji to pouštět minimálně.