Maminky, chtěla bych radu od zkušenějších. Máme doma 10 dní starého chlapečka, v noci spí krásně, ale už 4 večery má před spaním strašný "hysterák", řve tak, až se zalyká, je rudý a prostě nic ho v tu chvíli neutiší. Občas to mívá teda i během dne. Když už opravdu nevím, co s ním, měním polohy, chovám, cvičím s nožičkama, tak najednou přestane. Co myslíte, že to je? Máte s tím zkušenosti? Díky moc za každou radu a zkušenost 🙂
@slunickova123 Všechno to, co píšeš dělám, respektive některé nedělám...Nejím nadýmavé věci, máme i kapičky, piju kmínový čaj a fenyklový čaj...Když řve, tak chovám...Nemám to srdce ho v takovém stavu nechat "vyřvat"
Chovej, cvič, masíruj, nahřívej, kapej kapky, nos v klubíčku, hopsej na míči......nic z toho nijak zásadně nepomůže, ale pro vlastní dobrý pocit je to k nezaplacení 😀 Vtipkuju, ale jen tak částečně, neboj ono to přejde, ale fakt až časem - prostě z toho vyroste. Schválně by mě zajímalo, jestli vůbec existuje někdo, komu čerstvé miminko tohle nedělalo.
Naše Ela jak byla přes den a v noci milionový dítě, tak mezi 7-10 měla pravidelně záchvaty řevu- ne teda tři hodiny v kuse, ale poplakala si celkem pravidelně. Pomáhalo snad akorát dát jí prso, ono sání napomáhá peristaltice, tak se to pak v břiše posunulo a taky se u toho uklidnila.
já ho dávám v těchto stavech na sebe...lehnu si, abych se nestrhala 🙂 a položím ho bříškem na svoje....uklidní se a usne, jednou jsme takhle spali skoro celou noc 🙂, jinak me se osvědčily kapky baby calm, malemu totiž moc chutnájí, tak tomu říkám sedativum, kapnu mu do pusy a je klid....sice jsou až od měsíce, ale já je dávám od narození, doktorka schválila...jsou přírodní
taky bych řekla, že jde o koliky...ale pozor...např. Biogaia se smí užívat až od 1 měs , ne dříve...pij čajíky pro kojící maminy s fenyklem, vyzkoušej i polohu nošení tzv. tygříka (na předloktí, u nás to zabírá), taky je fajn nahřát polštářek s peckama (prodává např. DM) a dát na bříško, od toho prvního měsíce kombinuj Biogaiu s Espumisanem (ten dávej před každým kojením) a mělo by být dobře 🙂
@luckiesj urcite prejde. Pravda je, jak psala
@jitavrtule , ze nic z toho neni uplne ucinne, kazdemu pomuze neco jineho a nekomu nic. Ale prejde to a budou zas jiny " radosti", treba vztekani batolete na hristi nebo v krame plnym lidi 😀 ale jsou to jen obdobi, a dite ti to brzy vynahradi, az se poprve usmeje;)
@luckiesj Moc držím palce, naše nejstarší řvala asi 7 měsíů... A myslím, že to nebyly jen prdy. je dodnes velmi citlivá, komunikativní, porod akutním císařem, já bez zkušeností (a tudíž nervozní), myslím, že hrálo roli víc faktorů. (Mám víc dětí a tohle už se nám v takové míře nikdy neopakovalo.) U nás pomáhalo jen chování, nošení v šátku a vše, co už bylo popsáno výše 🙂 Říká se, že pláčem komunikují. Něco o tom je i v dílech o nevýchově. Nevím, zda se mi podaří vložit odkaz. Hlavně přeju pevné nervy!!!!
http://www.nevychova.cz/nevychovatv/jedina-vec-...
prdíky 🙂 vysvléct, sundat plenu a dát vyprdět v klubíčku nad umyvadlo nebo vanu 🙂
Nám pomohlo pevné zavinování, houpání miminka v poloze na boku (tj. ne na zádíčkách) a bílý šum - pouštěli jsme holící strojek nebo jsme dělali "šššš" 🙂, podle knížky od H. Karpa Nejšťastnější děťátko v okolí . Malá to vyžadovala asi do 3 měsíců, pak to přešlo. Držím palce!
dle mého názoru to bude i přetažení, prostrě chce spát a nemůže zabrat, to znám dobře, jinak biogaiu muže i když nemá měsíc, toho se neboj, oni se jen výrobci jistí, ale u syna pomohlo i svázat v zavince ruce k tělu, dcera to ted nevyžaduje ale va zavince je ráda, také bývá ve vibračním lehátku ...... 😉
Máme to úplně stejné...malej má 17 dnů života a od cca 19-20 hod. řveme až do 23-24 hod. manžel je z toho na prášky...Strašně by jsme mu chtěli pomoct a nic nezabírá. Místo pecek žehličkou nahřívám malý ručníček žehličkou a dávám na bříško, kapeme espumisan a chováme na tygříká, nebo jen sundáme plenu a na bříško... po kojení dávám vyprdět do vibračního lehátka. Chtěla jsem se zeptat. Zapínate jej.@leilunka...? Zavinování nesnáší...hlavně ručičky musí mít volné...je to boj 🙂
@luckiesj Zavinutí je jen jeden z kroků, naše dračice se při zavinování taky ještě víc rozčílila, ale pak jsme houpali na boku a dělali to ššš 🙂. Některé děti ještě k tomu všemu navíc potřebují dudat dudlík a při tom houpání jemně natřásat, pak se teprv uklidní. My jsme zkoušeli hodně věcí, je to fakt stres, když ti takhle malý miminko několik hodin brečí, jako když ho něco bolí :(.
To jsem měla u synka a přišlo mi, že mu nic nepomáhalo, ale snažila jsem se pít čaj pro kojící matky, masírovala jsem bříško, nahřívala jsem bříško, několik druhů kapiček jsem vyzkoušela, cvičila jsem s nožičkami... atd. A když se nemohl uklidnit, dala jsem ho do šátku a stále se pohupovala. Ustalo to až časem. Myslím, že první 3 měsíce byly náročné. Prostě je to boj a musíte to nějak přežít... 😉 Nechat vyřvat takhle malé miminko by nebylo dobré. By si mohl vyřvat kýlu. Přeji mnoho sil.
@luckiesj Chudinka malej :( . Šátek je super, doufám, že zabere! Kdybys měla zájem se podívat, tak my jsme malou uklidňovali takhle nějak
https://www.youtube.com/watch?v=Bx2shYNtZVkcelou tu metodu podle Karpa můžeš vidět na dvoudílném videu na ulozto (hledej Karp miminko) - je to v angličtině, ale dá se to myslím pochopit i bez zvuku.
@jitavrtule ahoj, asi naštvu, ale existuje, třeba naše... ale teda dělala šílený řevy večer a v noci a v porodnici, doma to potom, co sem přestala budit na jídlo a nechala jí spát celou noc přešlo hned, a pak teda prořvala jeden večer, kdy chtěla zřejmě nosit, a já jak byla dosti šitá, tak sem už nemohla chodit... takže opravdu od cca 10 nebo 14 dní bez řevu večer usnula kolem 20, ve 22 poslení jídlo a spala až do rána... ale teda nebyla kojená a hned po propuštění z porodnice mi docvakl, že nesnese zavinivačku
Ahoj, my si s tím užili u dcerky... kolikrát jsem brečela s ní... Rady zazněly, neviděla jsem - možná i přehlédla mastičku PUPÍK - za mě doporučuji, ozkoušeno i na sobě... je to emulze, kterou budeš mazat bříško a zároveň ho promasíruješ... neboj se trochu více zatlačit... Jinak nos, nos, nos... doporučuji si pořídit šátek nebo ergo nosítko - super pomocník... 🙂 Ať je to brzy za vámi!!!
Jo a ještě jsem zapomněla - cviky na bříško cvič preventivně, při každém přebalování.
dcerka řcala pravidelně jak hodinky denně 18-22h, nejedla, jen hystericky křičela, doktorka to připisovala únavě nervového systému, moc vjemů přes den, mozek tolik informací nedokáže zpracovat..pomáhalo co nejvíc ji dávat spát, klidový režim, bohužel později to přešlo do nočních děsů, po zážitcích vždy, řešíme to ještě v 8 letech.
nenechávej vyřvat, nos ho, chovej, spi s ním v posteli, on je moc maličký a potřebuje kontakt. Někdy pomůže kůže na kůži, aby tě cítil. Šátek je super nápad, to hodně pomůže. Ohledně těch čajů proti prdíkům, pokud jich piješ moc, můžou paradoxně mimču spíš ty prdy vyvolávat, všeho s mírou. Možná zkus na nějakou dobu vysadit lepek a mléčné výrobky u tebe. Může mu to vadit. Zkus tak týden až 14 dní bez těhle potravin a pokud se to zlepší, je to ono. Taky ho zkoušej při každým přebalení nechat chvilku na bříšku a pak udělej i cviky na uvolnění bříška. Mimčo by mělo trávit na bříšku tolik hodin za den, kolik má měsíců. Bude mít posílený svaly a taky bude mít možnost se pěkně vyprdět. Bude líp... Taky radím stránky kojeni.net, je tam hodně rad ohledně kojení a i stravy matky.
@luckiesj nám také stále hystericky řval, 3 měsíce!!! nebudu popisovat, že jsme koupili a vyzkoušeli všechno (nahřívání, cvičení, kapičky, nejedla jsem skoro nic už potom, nošení, drahý olejíčky Saios nebo jak se to jmenuje).....kupodivu řval, i když jsme kapičky bio gaia, espumisan dávali, tak jsme je vysadili, .....no a co pomohlo? čas.... ☹
No, taky piju čaje kmínový fenyklový, na jídlo si dávám pozor, nožičkama cvičíme, děláme psí kusy a přesto se nám tak každý druhý večer děje to samé, co tobě. Malá řve, až se zalyká, bojím se, že se zadusí, je to nepříjemné, taky nevím, jak ji utišit. Jediné, co mi pomáhá, je myšlenka, že doufám, že se brzo vyčerpá a usne. A to někdy vydrží opravdu i dvě hodiny - s minutovou přestávkou na nabrání sil. Radu nemám, ani nevidím jiné východisko než doufat, že to co nevidět přejde... 🙂
@luckiesj to budou prdy;) zkus jeste nejake protinadymaci kapky ( biogaia, sabsimplex, espumisan). Ty nejez nadymave veci, pokud kojis. A hodne ho chovej, at vi chudak, ze na sve trapeni neni v tu chvili sam, ze jsi s nim. Vyroste z toho, neboj ( vetsinou do trech mesicu to prejde).