Zdravím maminky.Uz jsem tu jednou psala ze mi neustále pláče.Dam ji na zem a když sedim u ni tak dobrý,ale jen se zvednu strasny záchvaty a opravdu jsem myslela že se to zlepší a jen se to zhoršuje.Uz i spat jen u me a furt jen u me a nejlépe se nosit.Male je 11m a opravdu mi už hrabe a nevím si rady.Tohle vázne nevydržím.To ze nemam čas uklizet to bych přežila, ale to že pulku dne prořve a prohysterci fakt nedávám. Dela furt scény. Co s tim?Přijde mi ze není tohle uplne v pořádku. Tak hodna byla.
Porad si rikam kde jsem udělala chybu.Zadna moje kamarádka s dětmi tohle nezná ☹ děkuji za názor. Budu doufat, že to přejde. Kdyby to aspoň nebylo v takove míře.Myslite,že ted není tedy vhodný doba na to ji nechávat vyřvat a zkoušet ji učit spat samotnou?
Jo, taky znám... bylo to na hlavu. Člověk fakt nemohl odejít ani na 2 kroky... pravdu to přešlo v době, kdy začala chodit. Přeju pevné nervy!
To je divny, ze zadna tvoje kamaradka to nezna. U nas je to bezny... Proste jsem je brala s sebou, na zachod, vsude, pokud to fakt slo... Musi si tim projit.
Jeje, to znam, v tomhle veku to delali oba moji kluci 🙂 Porad jsem musela sedet u nich, i kdyz si me treba ani vubec nevsimali. Jak jsem se zvedla, rev. Treba kdyz jsem varila, musela jsem si je posadit na linku, aby videli, co delam, jinak mi s hysterickym revem viseli na noze.
S tim usinanim neporadim, ja na to nikdy nemela, nechat je vyrvat. Takze jeste ted (1,5 a 2,5 roku) u nich lezim, dokud neusnou 🙂
Taky se divím, že to žádná nezná, je to normální vývojový krok. Ona si sama neporadí, ty jsi její jistota, taky rozhled (když ji chováš). V tomto věku neví, ze když tě nevidí (odejdeš za roh, do kuchyně, na wc), že se vrátíš. Tak řve jak o život. Taky nechtějí k cizím, i kdyby to byla babička, co jí doteď chovala, miluje ji...Jak visej na teplakách, že člověk nemůže udelat krok si dobře pamatuju. Učit spát sama nemá význam, teď (budeš se snažit a k ničemu, nech to na dobu, kdy už separačka nebude).
Je to normální a běžné, spíš bych řekla že kamarádky pěkně kecaji..nebo to co popisujete jim prislo jako normální co u svých dětí vůbec neřešily...
Na vyrvavani děti není nikdy vhodná doba..
A něco divně by bylo, kdyby tohle nebylo. Neříkám, že to musí být až tak moc, ale je to vývojový krok dítěte, který je potřeba k tomu, aby se tě nabažilo a mohlo se odpoutat🙂)). Jednoduše řečeno. Takže to nejde přeprat ani odnaučit. Bud ráda, že je zdravý a vyvíjí se tak jak má, řeknu ti upřímně - osmiletý syn už to nedělá🙂). Klid.
Tak já a moje nejkamarádka jsme to ani nepoznaly 🙂 Syn je samostatný, cizí lidi si víc prohlíží, ale že bych mu chyběla...
@berenika39 predstava osmileteho pardala visiciho mame na noze me pobavila 👍😁
@sedmikraska84 a proc bys ji mela ucit samostatnemu spani vyrvanim? Na to neni vhodna doba nikdy. Az prejde separacni uzkost, muzes ji zkusit dat spat samotnou, ale trpelivosti a znalosti detskych potreb toho lze docilit i bez stresovani ditete. Ted je to holt takovd blbe obdobi, vsak to prejde.
@sedmikraska84 to je uplne normalni... Neznam zadnou matku, ktera by mohla dite nechat nekde samotny a jit si uklizet... fakt neznam :D Hlavne jestli nechces udelat chybu, tak ji nenech pulku dne rvat... ani se nepokousej od ni odchazet a ona pochopi, ze ji neopustis a toto obdobi rychleji prejde. Uklizet muzes tak, ze bude proste v pokoji s tebou a ty si ji budes prendavat na to misto, kde zrovna napr. vytiras prach? Podlahy muzes delat, kdyz spi? S vesenim pradla ti muze ''pomahat'', muzes ji dat na zem a ona ti muze podavat obleceni nebo si s nim hrat zatimco vesis. Nebo si kup nositko a mej ji chvili u sebe v nositku 🙂 Na zachod jsem si nedosla se zavrenymi dvermi uz nejakou dobu, ale proste neresim... odpocivam, kdyz dite spi. Tohle obdobi bude problem jenom, pokud si z nej problem udelas. Pokud prijmes toto obdobi tak, jak je a prizpusobis se tomu, jednak se zklidnis ty a jednak se ti zklidni dite.
U nas to same poslednich par tydnu (vcera 10M),ale nastesti vydrzi i u babicek a dedecku. Neni to separecni uzkost vylozene po mne,ale po jakekoliv osobe,tak jsem v klidu...doma to je horsi kdyz jsem skoro cely den s ni sama...tak ze si ji beru na zachod a v kuchyni to je jak kdy,obcas vysi na nohavici,obcas si vydrzi chvili hrat s poklickama a nebo sedi a kouka ze stolicky 🙂
Kamarádky nemusí kecat - já to taky neznám. 😉 Přeju pevný nervy a snad nezačne chodit jako můj syn až v 18-ti měsících. 😀
Opravdu to přejde, nemohla jsem se ani najíst, zhubla jsem po porodu za 12 měsíců 32 kg, ted je to super 🙂 jen vydržet 🙂 hodne sil 🌸🌸🌸
Tak už znáš :o) Já s tím nemám problém u malého...Nikdy nebyl, vždy na mě viděl, při uklízení byl v ohrádce, hrál si...Klidná matka, klidné dítě.
@astyna tak hysteraky malej taky nema, protoze nevytvarim situace, kdy by je mel 🙂 Uz chodi, tak kdyz chce, proste jde za mnou, a kdyz vim, ze by se mu nelibilo, kdyz bych se nekde zavrela nebo odesla, tak proste neodchazim nebo automaticky ho beru s sebou 🙂
Ja ji také beru všude sebou.Na záchod, do koupelny.Ale když vařím tak ji dam do cest. postýlky a vidi na me,ale stejne řve. Nelibi se ji tam.Stoji tam a brečí.Snazim se aby nebylo moc situaci aby se bala ze jdu pryc.A presne,dela to jen kdxz jsme sami.Kdyz u nás někdo je nebo je tatínek doma tak ji to nevadí že tam nejsem 🙂aspoň že tak.🙂 někdy je to proste těžší. Děkuji za názory.
A doufám že to přejde jak pisete chození. Leze a chodi kolem nábytku,tak uvidíme 😀
@karlajasmine hezka odpověď. Děkuji. Urcite je to i o me.Dekuji
@sedmikraska84 a co na linku? Mě tam sedavaly, dostaly vařečku, 2misky (+vodu, fazole, vršky od pet flašek, kousek zeleniny a pod) a "vařily" se mnou. Jo, trvalo mi to 2x tak dlouho 🙂
@sedmikraska84 A co jidelni zidlicka... dat ji do jidelni zidlicky v kuchyni vedle tebe, at kouka na to, co delas? 🙂 a dat ji nejaky zajimavy veci do ruky...
@sedmikraska84 Pripadne rict tatinkovi, ze dnes je k veceri chleba se syrem ;) / pizza z restaurace / ze vari tatinek, protoze mala brecela. Nebo varit az prijde manzel domu. Nebo se ji fakt proste snazit I do toho vareni zapojit treba s tou jidelni zidlickou a do ruky nejaky nacini do kuchyne a podobne 🙂
@sedmikraska84 ani jedno moje dítě nikdy nebylo přes den v postýlce. Postýlka je na spaní a děti byli buď v polohovacím lehátku, ale jen chvilku, většinou byli na dece na zemi a deku jsem přetahovala pořád všude za sebou. Při vaření byli na lince, na záchod chodí se mnou pořád (a to je jim už 7,5 let a 2 a čtvrt roku 🙂 a např luxovat a jsem s manducou a dítkem v ní. To vaše úplně automaticky, aniž bych měla doma dítě, které řve, prostě dítě patří k mámě a já to dělala sama od sebe. Děti šťastné a já taky. Vždy jsem měla normálně uklizeno, uvareno i vyprano 😉
Píšu "byli" s měkkým I protože mám dva syny a nějak mi nedošlo, že píšu děti 😂
Já to taky neznám, možná je to tím že mě malej začal sedět a lízt v 11 měsících, možná tím že se jí nelíbí že je zavřená v postýlce. Když potřebuju umýt podlahu tak ho zavřu do ohrádky a taky se mu to 2x nelíbí. Někdy je tam spokojenej, vleze si tam sám za hračkama a někdy fakt těch pár minut než to uschne prořve protože zrovna chce cestovat. Nechávám mu volnej prostor. Všechny křehký a nebezpečný věci se přesunuly do vyšších prostor kam nedosáhne, na rohy se nalepili chrániče a budem muset už pořešit i šuflíky protože přišel na to že se dají otvírat. Ale jinak žádnej problém, ať se batolí jak je libo. I při vaření. Sedí u mě a kouká nebo mě šplhá po noze a když potřebuju zabavím ho na chvilku magnetkama na ledničce abych rychle mohla přejít kam potřebuju. Jinak je to náš malej "otloukánek". Hraje si s dveřma, přiskřípl si prsty do pračky, holt je tam nemá strkat a přivřít si ruku, nějak na to přijít musí. Tím nemyslím že ho nechám aby si uskřípl prsty mezi dveřma ale když se ťukne i přes to že mu milonkrát bylo řečeno "nedělej to bude tě to bolet" a dělá že neslyší a já hned nemůžu protože např. dělám mu kaši k večeři tak si holt trochu pobrečí. Ale pořád si myslím že je to lepší než kdyby mě prořval jakou dobu zavřenej a já jsem z toho lezla po stropě. Aspoň získá zkušenosti. Zkus jí dát volnost, zjistí že jí nikam neutečeš a že může kdykoliv za tebou a třeba to pomůže.
Jo, presne tak... magnetky na lednicce jsou super :D A uklid mi proste trva 4 hodiny misto hodiny a pul, protoze neustale zabavuju dite / dite mi pomaha / ctu diteti u toho pohadky / ja uklizim a dite dela bordel atd :D Ale je to vesele spokojene dite.
já tohle taky neznám...syn (cca 19 měsíců) má teď taky období "mami mami", kdy je mi pořád v patách a asi ho měl i když se začal víc hýbat, ale nikdy mi to nepřišlo divný. Taky jsem nikam nezavírala přes den, prostě kam já, tam on. Neznamenalo to, že se mu na wc věnuju, prostě jsem si dělala svoje a nechala ho zkoumat, pak jsem si zas přešla jinam, on se pomalu přesunul za mnou a bylo.
S dcerou to bylo předpokládám stejný, taky si nepamatuju jakýkoliv hysteráky nebo tak něco.
@pkolin Děkuji za názor. Já teda asi spatne napsala tu postýlku. Mam ji v obýváku misto ohrádky. Postýlku normální má na spinkání vedle,tahle je jen cestovní. Na nutné pouziti.No asi jste lepší,myslim opravdu v dobrem.Já fakt nejsem stroj co furt musí uklizet. Hraju si s ni a chodíme ven a moc toho doma neudělám. Ale pak je tatka doma tak si poklidim a je to🙂asi to budu min řesit.To víte. První dite a přišlo mi to hrozne jak hysterci ze se jen zvednu. 🙂
Separační úzkost, obvykle přechází, až se dítě osamostatní, začne chodit (i třeba za aktivním chodítkem). Nepomůže nic, fakt ji mít u sebe, vyhovět jí.