Ahoj holky, nemáte někdo zkušenost s hypertonií..? Malé jsou 3 měsíce, a má lehkou hypertonii, na neurologii jsme objednaní, nosím v klubíčku a tak.. Jen jsem potřebovala poradit, jak zatím trénovat pasení, aby se mi tak nepřirozeně neprohýbala a nezakláněla? Vydrží poměrně dlouho, snad ji to i baví, ale vypadá to strašně 🤐 A myslíte, že s tím souvisí to, že má stále většinou ručičky v pěst? Nejen při pasení, ale během dne.. Díky za tipy 😵 🙂
Na rehábce Vám ukáží, jak s mimčem správně cvičit. A ano, zaťaté pěstičky s hypertonií souvisí.
Vojtovku bych necvicila nikdy nikdy, pokud by nález nebyl opravdu velký... je to trápení deti, řvou u toho
Lepší je bobathova metoda, mi malý zatinal pěstí dlouho, i ostatní děti a jsou naprosto v pořádku
My cvičili bobatha aby se neřeklo... Ale doma vůbec, jako praktický jediné dítě nerval...co jsem vždy slyšela za dveřmi u vojtovky...odmítla jsem ji
Měli jsme něco podobného. Distonii až hypertonii. Zabralo až cvičení vojtovy metody. týdně jsme docházeli na rehabilitace, kde nás učili cviky. Pak jsme doma cvičili 3x denně. V šesti měsících byl na tom jako vrstevníci a už je vše v pohodě. Miminku se musí spustit ty správné svalíky. Není to jednoduché jak pro miminko ani maminku. Dětičky většinou hrozně pláčou, ale když se vydrží ve cvičení dokud je třeba, vše bude v pořádku. Malému už je 2,5 roku a je to zdravé miminko. Držim palečky, ať se vše brzy spraví.