Zdravím maminky, syn se už utírá sám po záchodě, ale suchým papírem se neutře dostatečně a vlhčené ubrousky se zase do záchodu nemají házet, jak to řešíte? Chci, aby byl samostatný, poradíte?
Pozor, ne každý vlhčený toaletní papír lze házet do toalety - jednou jsem takový omylem koupila tuším, že v Albertu. Nicméně i u nás kupujeme vlhčený toaletní papír 🙂
Na ty vlhčené fakt pozor, ano pro hygienu asi nejlepší, ale nikdy nehazet do toalety.
V našem bytovém domě jsme kvůli tomu museli kopat celé odpady ve sklepech, tyto "rozpustné" zázraky zacpaly odpady jakoby nic, je to bordel.
Používáme speciální vlhčené ubrousky Hipp, které jsou plně rozpustitelné ve vodě.
@zuzineckah a nemají s tím pak problém dál při čištění vody? Stejně tak vadí i ruličky od a Zewa. Sice se to "může", je to i na to určené, rozpustí se to, ale při čištění odpadních vod jim to dělá velké potíže. Od té doby co to vím, už je do záchodu neházím, ač jsem si říkala, jak je to super věc....
@blondynka400 přiznám se, že netuším. Volili jsme menší zlo, asi tak...Teď už jsou děti větší, potřeba vlhkých ubrousků je minimální, ale v záloze pořád jsou.
Vlhčený toaletní papír. Utre se normálně toaletakem a jen na dotřeni třeba 1-2ks ten vlhčený.
Tak ja a o dcera uz se po toalete proste myjeme. Kdyz jsme mimo domov tak zminovany vlh. Papir. Ale doma, se proste umyjem. Syna budu ucit stejne
Používáme vlhčeny toaletní papír, nehazime ho do WC, ale do koše.
Bidet
A co kompromis?Vlhceny toaletni papir a misto do wc hodit do kose?
Vlhcenky toaletní papír, do wc smí pouze 2 ks zároveň. Občas je umyju bidetovou sprskou.
Obě děti jsou zvyklé mít po velké zadek umytý. Máme spršku u záchodu, takže starší zvládá, mladší pomáhám. Jakmile to člověk vyzkouší, fakt nechce jinak. Syn už by prostě bez umytého a pouze utřeného zadku ven nešel a pokud se fakt přihodilo, tak i když byl utřený ok, tak prostě to není voda 🙂 Vyzkoušejte a nebudete chtít jinak.
@ostravacka999
Jsem zvedava co budou delat ve skole 🙂
@zelenaesmolda vsak clovek nekadi x krat denne.. vydrzi a muze doma.
@barumrallyebum
Coz neni nic zdraveho zadrzovat.
Chtěla bych se zeptat těch, které splachují vlhčený toaletní papír: zkusili jste ho rozpustit ve sklenici vody? Za jak dlouho, pokud vůbec, se rozpustil???!!!
Já to zkoušela s Lidl a nerozpustil se. Máme domácí čističku odpadních vod, takže cokoli se nerozpustí, musíme hezky sami z těch ... vybrat 👍
A ano, přesto, že jste napojeny na obecní čističku, je to stejný problém.
Dobrý večer, kupuju vlhčený toaleťák od Happy - ten se dá spláchnout, je jemný a netrhá se.
@sarkavelka zeptám se znova: zkoušela jsi ho sama rozpustit? Ono to je právě napsané skoro na všech, ale pak skutek utek. Nerozpouští se 😒
Máme u WC spršku. Je to ta nejlepší věc na světě. Když jsem někde kde není tak vlhčený toaletní papír, ale ten vyhazujeme do koše.
Jsem tak naučená od doby co máme na chatě ČOV. Tu zlikdviduje už pát těchto úžasných nerospustných hadříků :( Do záchoda nedávám ani ty ruličky od Zewa.
@zelenaesmolda zádné z mých dětí nechodí na záchod ve škole.
@editah222
Velice zdrave zadrzovat stolici i nekolik hodin...
@zelenaesmolda to máš pravdu, ale asi jsi dlouho nebyla na záchodě na ZŠ. Toaletní papír pouze před záchody, takže si musíš odmotat předem, o přestávce se nahrne na záchod spousta dětí, hluk, klepání na dveře....
Mnohdy ty dveře na zš nejdou ani zamknout :D Takže zážitek 🙂
Mám doma vlhčený toaletní papír, kupuju ten od Bella, takový tyrkysový obal (konkrétně jsem koupila na eshopu www.care4you.cz spolu s porodnickým balíčkem pro sestru). Když je nouze, použijeme ten vlhčený papír, jinak se snažím zadeček umývat pod vodou. Synovi vadilo, že normální papír dře, tenhle ne, protože je navlhčený. Když za něj trochu víc zaberu, tak se taky roztrhne jak toaleťák.
@nikolettav vlhčený toaletní papír, mají v Lidl v DM i Tesco. Kluk se s ním učil než to bylo ok teď už ho nekupuji. Až bude mladší chodit na WC tak ho zase budu kupovat ☺☺