Hraní s ročním dítětem. Jak si hrajete?

domcz_a
17. říj 2021

Ahoj holky, chtěla bych nějaké tipy jak si hrajete s ročním dítětem. Zima bude dlouhá, dny nekonečné, tak hledám nějakou motivaci 🙂

martt
17. říj 2021

@domcz_a Tak hodně záleží, co dítko baví nebo u čeho vydrží, jestli uz třeba chodí . Můj starsi syn třeba na roce už chtěl malovat a byl takový tvůrči typ. Takže my jsme malovali a hodně ho bavilo malovat "Šla babička do městečka...". Naopak mladší syn ten je zase torpédo, takže jsme si dělali takové menší opičí dráhy, bunkry pod stolem. Hodně teda jsne staveli dřevěné koleje a hráli si s mašinkami Apod.

veroniqess
17. říj 2021

Knížky, kostky, lego Duplo, vkládačky, auta, míč, na honěnou, různé hračky... Každé dítě baví něco jiného 😊
Co ale vede, je pomoc při úklidu, podává věci, vyndá talíře z myčky a podá mi je, dělá, že utírá prach... jsou to takový opičky.. 😃

zuzekk
17. říj 2021

Tou dobou jsem hodně dávala montessori hračky, smysluplné a rozvíjející věci. Stavěl komíny, takže různé kostky.

rejalin
18. říj 2021

Kramuje nádobí a hrajeme si, že vaří (míchá a dává mi ochutnat), na honěnou (lezu za ním po 4 a když ho chytím, tak ho polechtam), dělá že se schovává a já ho teatrálně hledám, skáče na míči a říkáme u toho básničky, držím plyšáka a on mu ukazuje okno, kytky.. (já to u toho jmenuju), čteme, zpíváme, vozím ho na Tatře, cakame vodu v koupelně, čmárá na white board, vytírá utěrkou, kostičky a jejich boření.. a kramuje veškeré šuplíky a věci (takže pro něj je skvělá hra, když skládám pradlo... pro mě už tolik ne 😁).

babettina
19. říj 2021

Koukněte na Didli.cz , tam je hraček strašně moc, určitě něco vyberete. Třeba stavebnici, krájení zeleniny, knihu se samolepkami nebo nějakého zábavného hracího plyšáka 🙂