Hraje si vleže v 15 měsících - je to normální?

katushenka
13. dub 2019

Prosím, je to normální? Máte také někdo takovou zkušenost? Náš chlapeček (15měs) si hraje převážně vleže na boku. S autíčky, se zvířátky...převážně je "zkoumá" a polehává u toho. Jinak už chodí, povídá...nic dalšího mě nějak výrazně neznepokojuje jen tohle je trochu zvláštní. Taky jsem si všimla, že se občas neumí zabavit (jako, že se trochu nudí?) ačkoliv mu hračky, kostky atd. nabízíme moc o ně nemá zájem. Je to normální? Díky!

malytlustyhroch
13. dub 2019

No kamaradky syn to delal, ze u hrani lezel, a normalni mi prijde. Nas zas v 15 m nechtel hracky vubec, a chtel hlavne kramovat opravdove dospelacke veci. Jinak trochu nudit bych ho klidne nechala, at si tu schopnost zabavit se procvicuje, ono se to pozdeji hodi. Samozrejme nejde cekat, ze by se v 15 m zabavil sam cely den, jen diky tomu, ze ma hracky. Nam fungovalo zacit nejakou hru a pak ho nechat, at pokracuje sam.

katushenka
autor
13. dub 2019

Děkuji...samozřejmě nepočítám s tím, že se sám zabaví - vždy si s ním začneme hrát, něco skládat atd. ale ono ho to vlastně nebaví...pravda, krámovat by ho bavilo (nádobí, myčka, mísy, oblečení, pračka, boty atd.) 🙂 Jen to ležení mě právě znepokojuje protože když chodíme do herny ostatní děti sedí, jsou na bobečku, klečí atd....

drakenn
13. dub 2019

Spousta dětí si takto hraje. Klid

merope
13. dub 2019

@katushenka Krámování je ale super - ideálně vyčlenit nějakou polici, kde je "krámování dovoleno" (hrnce, plastové misky...).

jannym
13. dub 2019

v 15 měsících byla nejlepší zábava být půl kroku za mojím zadkem a v kuchyni mít rozloženou celou skříňku s hrnci a šuplík s vařečkami a podobným kuchyňským vybavením, vše krásné ožužlat, oslintat nebo do toho mlátit a byla buď v leže nebo na kolínkách, nevidím na tom nic mimo normu

eldrag
13. dub 2019

me si tak holka hraje i ve trech letech, proste si lehne, udela si pelisek obsype se hračkama a hraje si s nimi. Nejak jsem v tom nikdy problem nevidela :D

katushenka
autor
13. dub 2019

OK, děkuji všem za odpovědi!