Holčička, 2 roky, nechce nočník. Nemáte radu?

strasidelko
7. led 2022

Ahojky všem.
Mám holčičku. 2 roky a 2 měsíce.

Je opravdu chytrá a v mnoha věcech hodně. Před než její vrstevníci.
Mluví souvisle ve větách, anglicky pijmenuje zvířata i barvy. Počítat umí do 10ti apod.
Jsem na ni pyšná.

Ale máme problém s curanim a kakanim do nocniku.
Vše chápe a rozumí. Dává na nicnik zvířátka ze tam curani a kakaji a pak to jde jako vylit do zachidu a spláchnout.

Jenze ona sama si tam sednout nechce a strašně brečí když ji říkám aby to zkusila. Fakt záchvat násilím ji tam dávat nebudu aby neměla nějaký blok.
Utíká a nicnik pak jde a schová když chci sby si tam sedla.

Blbe je také to, ze si trosku curne do plenky a chce hned novou a když nedám tak zase řev

Opravdu jsme zkoušeli snad vše co kde píšou a ruzne pohádky. Posadit a pustit pohádku. Dat ji tam s kreslenim, slíbit za to cokoladku všechno možné

Dokonce i nástavce na záchod jsme zkusili a to je to same opravdu nevím. Nemáte radu?

Bez plinky být nechce. Když ji nechám nahatou nebo v kalhotkách tak utíká pro plinku

pampeliska1313
7. led 2022

Počkat až dozraje.;)

lenerka1
7. led 2022

Ano, počkat, až dozraje...tak jako není dobré uspěchat sezení, chůzi apod. není dobré vyvíjet tlak ani v nočníkové oblasti.

strasidelko
autor
7. led 2022

@lenerka1 Děkuji vám. Také to tak cítím. Násilím bych to nikdy neudělala.

jana_zofie
7. led 2022

Mala bude mit dva roky za chvili a zatim je to tak, ze ma obdobi kdy chce a obdobi kdy nechce. Nenutim ji. Ale od vcerejska zacala chodit, ze chce na zachod. Na nocnik ne, jen na velky zachod. A kdyz ji vysadim a drzim, tak se i vycura. Vecer objednam male sedatko na prkynko a uvidime, jestli to tak bude na porad nebo jestli se zase "zresetuje" :D

te_reza
7. led 2022

Tak jí jde dobře mluvení a jiné věci no. Netlač na ní. V létě to určitě půjde stejně lépe.

petisek7
7. led 2022

Vše má svůj čas a jistě se nemá nic urychlit.

ada22
7. led 2022

Určitě počkat. Obě děti začaly chodit rovnou na záchod cca dva měsíce před třetím rokem. Do té doby naprosto neprůstřelné. Mladší nejvíc bavilo chodit čůrat na malé záchodky do školky, když jsme šly pro starší. Akorát u vás krapet nevýhoda, že hned vyžaduje novou plenku.

daasqua
7. led 2022

Dcera ve 2 letech (léto) chápala taky vše kolem nočníku, ale prostě ho bojkotovala, nechtěla dělat potřebu v sedě. Na zahradě pobíhala nahatá, pak se vždy naštelovala na kytičky a pokropila je. Bavilo ji čůrat jako táta 😀 Tak jsem ji nechala být, doma mívala plenky... a za pár měsíců mi na podzim řekla, že plínku už nechce a od té doby skoro bez nehody, za pár měsíců i v noci. Prostě muselo být po jejím, nedalo se tlačit na pilu 😀

zrzeckas
7. led 2022

Asi ma na to cas jak rikaji holky 🙂 ale klidne bych ji i zkusila navrhnout rovnou zachod.... Moje deti a hlavne ten mladsi nocik "preskocil".... Na nocnik nic nechtel ani sednout, nabidla jsem mu, ze to zkusime na zachode a to sel hned.... A po nejakem tom mesici nechtel ani desku (redukci nebo jak se tomu rika).... 🙂🙂

strasidelko
autor
7. led 2022

@zrzeckas to jsem prave psala již nahoře, ze jsme zkoušeli a stejně jako s nocnikem. Asi opravdu počkat jak tady tvrdí holky. Jste zlaté. Všem děkuji za zapojeni do diskuze a rady. 😊❤️

merope
7. led 2022

2 roky věku byl zásadní zlom u mého drobka - z honění dítěte po bytě na téma "dáme plínu" bylo honění mě na téma "neci nočník, ci plínu". 🙂

strasidelko
autor
7. led 2022

@merope Upone přesně jak u nás. 😀 dokonce když ji nechci dat tak si lehne a snaží se přebalit sama jen aby měla plinku. 😀😀😀

eithelwing
7. led 2022

U nás to bylo podobné i ve stejném věku. Vyplatilo se počkat. Plus jsme o tom mluvily. Byly jsme s dcerou nakoupit kalhotky, vše jsme si řekly, a pak jsem se jí každé ráno ptala, zda už je čas na kalhotky. Skoro po 2 měsících do toho šla a do týdne byla odplenkovana. 🙂
Určitě to půjde i u vás. 🍀

janinasm
7. led 2022

@strasidelko radim nočník na měsíc někam uklidit a pak zase zkusit. To že je dítě nějak víc inteligentní než třeba vrstevníci, jak píšeš, neznamená nic. S nocnikem inteligence nesouvisí

95newmommy2020
7. led 2022

Všeho do času. Stejně je teď zima a podle mě pitomy období. Zkusila bych to třeba v létě.

jancabr
8. led 2022

Mě starší dcerka začala sama od sebe chodit na nočník až těsně před třetím rokem. Do té doby ho měla denně na očích, hrála si s ním, prosazovala tam panenky i zvířátka. Občas si na něj sedla sama, ale nic. A najednou během 14 dní umí vše, čůrat, kakat, nočník i na záchodě s redukcí a stupínkem. Sama si stáhne kalhoty, nachystá, oznámí, ... ještě ladíme plenku na noc a na cesty, ale to přijde v zápětí

martiniquest
8. led 2022

Pockej az dozraje. Syn se odplinkoval ze dne na den ve dvou letech a 8 mesicich. Ze strany rodiny jsem od roka vaku poslouchala kecy o tom, jak ho mam vysazovat a jak uz musi chodit na nocnik. Vyplatilo se pockat a s dcerou to udelam stejne.

bohumilakupkova
8. led 2022

S dcerou bylo to samé. Vůbec jsem nechápala, že když je to taková chytrá holka, základní potřebu vůbec neřeší. Docvaklo jí to, zaplaťpánbůh, před narozením syna, ale to jí bylo už 2 a třičtvrtě. 🤷‍♀️ Dělala jsem taky všechno možné a nebylo to asi k ničemu...Potom najednou chtěla kalhotky, zkoušely jsme to a za 2 týdny už neměla nehodu...

kaora
8. led 2022

Děkuju za tuhle diskuzi, zrovna něco podobného řešíme 🙌

rebe
8. led 2022

A prostě záchod jste zkusili? Bez toho redukčního nástavce? Dcerka ho nesnášela, na nočník chodila asi měsíc. Pořídili jsme vysoký stupínek a chodila hned na záchod jako my.