Ahoj holky, prosím o radu, dneska jsem byla s kamarádkou, která je dost vystašená. Má holčičku bude jí 9 měs. V 8 měs. byla s malou v poradně, Mudr. jí měřila obvod hlavičky a zjistila, že jí za dva měsíce vůbec neporostla, má pořád obvod 43cm. Pozvala jí za měsíc, na další přeměření, tj. za dva týdny...kamarádka dneska měřila hlavičku kontrolně a zjistila, že má pořád 43 cm....takže pořád neporostla...nemáte s tím některá zkušenost, ať jí můžu uklidnit....holčička je celkově drobnější, v 8 měs. měla 7kg...ale jinak je zdravá a v pořádku. Díky moc ahojky 😵
Fontanelu ještě zarostlou nemá, ještě se jí dá nahmatat, takže tím to nebude...na to se dokrorka dívala jako první. díky
Michalka měla hlavičku taky v osmi měsících stejnou jako v šesti.-Doktorka nic neříkala.Michalka je asi trošku pomalejší,ale jen v pohybu,jinak mi přijde,že je v pohodě,tak to neřeším.A ten pohyb,myslím,že to s tím nesouvisí.
No, já jsem se dívala do těch tabulek, co jsou v průkazce a tam je nárůsto o max 1cm za 2 měsíce, takže mi přijde, že jestli jí měřila po dvo měsících hlavička nevyrostla, tak protože cm je fakt málo, může to být i tím, že předtím jí to třeba špatně změřila. Nám měřili v 6 měsících a od té doby ne (ani v 8 měsících, ani v 10 měsících), takže předpokládám,že asi sledují spíš delší časové úseky. A jestli má fontanelku volnou, tak bych z toho taky zatím nevyšilovala, bych ještě spíš počkala, protože ty děti se vyvíjej nestejnoměrně, aspoň tak mi to připadá, že vždycky nějaké období roste tělíčko, pak zase ruce a nohy, tak předpokládám, že i ta hlavička má svoje období 🙂
kolik mela porodni vahu?
moje ella mela zase moc velkou kdyz se narodila, a kamaradky maly mel malou v roce
pokud je mala v poho nestresuj, moje vypada jak 3mesicni
Díky holky, tak kamarádku trochu uklidním, že je to asi normální, hlavička určitě povyroste. Mojí málé za ty dva měsíce hlavička porostla o 1 cm a teď mezi 10 a 11 měsícem taky o 1 cm, takže je to každý měsíc jiné. 😵
Mohly jí zarůst fontanely, to je na operacim, aby lebka nebrábnila růstu mozku, lepší něco dělat myslím.
My máme taky malou hlavu, po tatínkovi- v pásmu 3. percentilu, ale zatím snad roste, sestra nic neříkala.