Dvouleťák se nenechá obléknout

mamomu
10. říj 2018

Hezky vecer,nas dvouletak je neobleknutelny.Uz z toho mam nocni muru.Nenecha si nandat ani tricko.O plence a kalhotech ani nemluvim.Pri snaze obleci mu aspon triko rve a sundava si ho.Pokud ho oblecu nasilim,je schopen se zase vyslect.Da se s tim neco delat?

mary.jane
10. říj 2018

@mamomu a nechce se oblekat jen na doma, nebo i kdyz se ma jit ven? Nase mala doma nesnese byt oblecena a neresim to, holt beha doma nahata. Na ven se obleknout necha v pohode (kdyz ji to vysvetlim).

mamomu
autor
10. říj 2018

@mary.jane Na ven se taky nechce oblikat.Vysvetlovat nepomuze.Zkousela jsem zaroven oblekat i sebe,taky nic.

filija
10. říj 2018

vysvetlovat k cemu je obleceni, oblekat panenku/ medvidka, ukazaz dezi venku
,že jsou oblecene.. jinak snad pdychog, neskrabe ho obleceni? dcera nechtela jednx kalhoty a v te dobe moc nemluvila a lak jsem zjistila, že ke tam skrabavý listek...

hankaros
10. říj 2018

A na hriste/kolo/cokoliv,co dela rad venku chodit chce? Ja vzdycky malou vysoupnu na balkon, at zkusi jaka je tam zima. Pak se oblece. A ze byste mu treba jen nachystala obleceni a on se oblekl sam? To u nas taky funguje. Resp. zjistovala jste duvod neoblekani se?

mamomu
autor
10. říj 2018

Tricka jsem kontrolovala,jesli ho tam nic neskrabe.Pri vystrceni na balkon beha nahaty po balkone a nevadi mu to.Proste ne ne ne.Kdyz uz se vypravime ven,tak je pak venku ok.Ale ty sceny pred tim jsou hruza.

belina01
11. říj 2018

@mamomu náš kluk je to samé, já ho dooblekam ve dveřích při obouvání, to už mu víc dochází, že jdeme ven

jikov
11. říj 2018

nechtěl by si oblečení vybrat sám? Nám se dvouleťačka taky vzteká, ale stačí, když si třeba triko vybere sama. Manžel jako malý zase neměl rád "suché" oblečení - prostě nažehlené, takže před oblékáním museli prádlo chvíli žmoulat v ruce. Pak pohoda. Asi to chce najít, co vašemu kloučkovi vadí - pokud to půjde. A ohledně plenky - nemohl by se odplenkovat? Naše když nechtěla plenku a dělala hysteráky, tak jsem se naštvala, plenku nedala a rychle se naučila (asi věděla, že už ji tolik nepotřebuje). Držím palce

dmiska
11. říj 2018

@mamomu malá měla období, kdy si potřebovala vybrat oblečení sama... Vyndala jsem ji trička, ona se v tom pohrabala a vybrala... Poté to samé s kalhotami... A po nějaké době ji to zase přešlo a vybiram já ;)

merope
11. říj 2018

Zkoušela jsi nechat, aby se oblékal sám? Aspoň trošku? Dvouleťáci mívají období "já sama". Co jsem viděla, tak za oblečení čepice od matky byla jedna dvouleťačka schopná se svléct i do naha. Prostě co si neoblékla sama, to nechtěla. Tečka. Přes to nejel vlak.

mamomu
autor
11. říj 2018

Obleceni ho nechavam vybirat, ale on reaguje tim, ze tricko hodi pryc. Krabici s oblecenim ma na zemi ve svem dosahu, takze o samostatnem vyberu to neni. Sam se obleci zatim neumi, nevyviji ani zadne aktivity, ze by to zkousel. Ale kupodivu dneska rano bylo oblekani v klidu.Prvni teda nechtel, ale pak videl oblekajiciho se tatinka a nechal se oblect bez revu. S odplenkovanim ho zatim nechci stresovat. Taky mi zatim nic neukazuje na to, ze by byl ve vyvoji tak daleko. Diky moc vsem za prispevky.

swetlusska
11. říj 2018

Taky naháním dítě s plínkou a ponožkami a oblečením po celým bytě. Někdy pomůže zapnout TV, zaujme ho to a rychle ho oblíknu, někdy pomůže výhrůžka, že bez kalhot a bot prostě nejde ven! Když fakt bojuje, kašlu na to. -On si to pak rozmyslí. Přebalovák (u doktora, v obchodě apod.) se použít nedá, dítě je prostě furt v běhu...Jo, je to boj.