Ahoj holky,
chtela bych se zeptat. Zivotni situace me donutila abych dala dvouletaka do skolky a sla do prace. Ackoliv je spolecensky,sikovny,skolku jsem vybrala super mam z toho trosku obavy. Kdyz nastoupi bude mu 25 mesicu.
Ty z vas,ktere jste davaly dvoulete deti,jak to zvladaly? Mate treba nejaky tip,jak mu to ulehcit? Nebo upozorneni na co si dat pozor?
Diky za veskere postrehy.
Bachovy esence a možná i nějaká homeo by se našla.
Pokud máte možnost tak, než nastoupí naostro, se běžte do školky párkrát podívat. Mladší měl 2r9m a měl ve školce bráchu (ten šel do školky skoro ve 4 letech, tak jsem to u něj až tak neřešila, vzal to jako fakt a problémy nebyly, ale malej mi přišel malej 😀 ), ale i tak jsme začali zvolna tak, že jsme přišli ráno a pohrál si do svačinky, pak jsme šli. Nebo třeba odpoledne, až se děti nasvačí do konce otvírací doby. První den jsem si hrála s ním, pak už jen tak postávala u dveří. Vždycky tak hodinku a v době, kdy to nenarušovalo program a nerušilo ostatní děti (než se ráno sešli a když odpo už chodili rodiče). Věděl pak, kde všechno je, jak to ve školce chodí, kam se uklízí hračky, navázal vztah s p. učitelkou, mohli jsme si o tom doma povídat, co tam mají atd.). A bylo to přínosné i pro mě, viděla jsem, jak paní učitelky s dětmi fungují, jak reagují na problémy. Náš se adaptoval v poho, ale některé děti pláčí při odchodu maminky ještě ted v říjnu. Opravdu záleží, jaké to dítě je.