ahoj, holky chtela jsem se zeptat jestli nemate nekdo podobnou zkusenost? dcera ma 2 roky a asi pred mesicem jsme bez dudlika.... v pohode to brala, udelali jsme, ze jsme ho zapomneli u babicky 🙂 do te doby po obede spavala 3- 4 hodinky a musela jsem ji budit aby nespala dyl.. ale od te doby co ho nema tak vubec nespi po tom obede.. odplenkovali jsme ji pred 2 mesici ale na spani ji davame plinku jeste... nestal9 by se zeby se pocurala nebo tak, ale pro jistotu davam.... no a ona ted jak "protestuje" nebi co, tak se vzdy p9kadi naschval aby neusnula nahodou.... nemate nekdo zkusenost s necim podobnym? cekam druhyho mimiska a jsem uz unavena :(
Jo ted koukam, ze kadi do pliny, tak aspon ze tak😉
Uplne to same. Bohuzel uz v roce a pul. Byla to pomoc pri usinani a od te doby po obede ani tuk. Ale chodi spat alespon brzy, protoze nevydrzi. Taky v tomu mame druhe a zadna sranda ze si cely den nemuzu lehnout.
Já nemám odvahu dudlika sebrat, právě kvůli tomu spaní. I tak je někdy problém se spaním po obědě, dnes pořád lezl ven z postele že si jde hrát, až jsem ztratila nervy a vyhrožovala že dostane na zadek. A pak jsem ho pro změnu musela budit...
@hanaku jo tak dekuju, to jsem rada ze nejsme jedini... jsem si zvykla na tolik odpocinku po obede a ted jsem bez toho, tak je to pro me narocny 🙂 ona nam chodi spat uplne stejne jako se spanim vecer 🙂 jen spi dyl... jeste me napadlo ze bych ji rano zkusila budit, aby vstala driv.. pak by treba usnula
@domcaviky Hele, uvidis, treba se nejak srovna sama. Ja mam ted i druhe dite nespavce a nijak zvlast to neovlivnim. Naopak cim vic na to tlacim, tim jsme vsichni vic zpruzly. Proste ke spanku muzes trochu pomoct, ale nedonutis k nemu. Taky jsem se na dceru ze zacatku zlobila, i dala parkrat na zadek, ze nechce spat, samozrejme bez efektu, jen zbytecny rev. Takze ted u druheho to netesim, kdyz nespi, tak nespi😉
My jsme zrušili dudlík více jak před měsícem, nicméně nespala skoro ani ten poslední týden, co ho měla, tak občas uspávám v kočárku, to celkem funguje ten studený vzduch, ale jinak jsem radši, že jde dřív spát.
@domcaviky Ahoj, my jsme dceri vzali dudlik asi ve 2,5 letech, taky nad ocekavani uplne v pohode. Cca po tydnu, stejne jako u vas, prestala spat po obede, ale jinak vse dobry. K odpolednimu spanku se ani po ctyrech mesicich nevratila, do te doby spala tak 1 - 2 hodiny. Ale zase chodi o tu 1 - 2 hodiny driv spat vecer, takze jsem vlastne rada, ze je v pul osme tuha😉 Ma jeste mladsiho brachu, takze tvou unavu uplne chapu. Drz se a hlavne at brzy pochopi, ze to kadeni do postele je bleee🤦♀️