Dvouletá dcera najednou odmítá usnout bez dudlíku

domcaviky
14. led 2019

ahoj, holky chtela jsem se zeptat jestli nemate nekdo podobnou zkusenost? dcera ma 2 roky a asi pred mesicem jsme bez dudlika.... v pohode to brala, udelali jsme, ze jsme ho zapomneli u babicky 🙂 do te doby po obede spavala 3- 4 hodinky a musela jsem ji budit aby nespala dyl.. ale od te doby co ho nema tak vubec nespi po tom obede.. odplenkovali jsme ji pred 2 mesici ale na spani ji davame plinku jeste... nestal9 by se zeby se pocurala nebo tak, ale pro jistotu davam.... no a ona ted jak "protestuje" nebi co, tak se vzdy p9kadi naschval aby neusnula nahodou.... nemate nekdo zkusenost s necim podobnym? cekam druhyho mimiska a jsem uz unavena :(

hanaku
14. led 2019

@domcaviky Ahoj, my jsme dceri vzali dudlik asi ve 2,5 letech, taky nad ocekavani uplne v pohode. Cca po tydnu, stejne jako u vas, prestala spat po obede, ale jinak vse dobry. K odpolednimu spanku se ani po ctyrech mesicich nevratila, do te doby spala tak 1 - 2 hodiny. Ale zase chodi o tu 1 - 2 hodiny driv spat vecer, takze jsem vlastne rada, ze je v pul osme tuha😉 Ma jeste mladsiho brachu, takze tvou unavu uplne chapu. Drz se a hlavne at brzy pochopi, ze to kadeni do postele je bleee🤦‍♀️

hanaku
14. led 2019

Jo ted koukam, ze kadi do pliny, tak aspon ze tak😉

ela90
14. led 2019

Uplne to same. Bohuzel uz v roce a pul. Byla to pomoc pri usinani a od te doby po obede ani tuk. Ale chodi spat alespon brzy, protoze nevydrzi. Taky v tomu mame druhe a zadna sranda ze si cely den nemuzu lehnout.

kittyy17
14. led 2019

Já nemám odvahu dudlika sebrat, právě kvůli tomu spaní. I tak je někdy problém se spaním po obědě, dnes pořád lezl ven z postele že si jde hrát, až jsem ztratila nervy a vyhrožovala že dostane na zadek. A pak jsem ho pro změnu musela budit...

domcaviky
autor
15. led 2019

@hanaku jo tak dekuju, to jsem rada ze nejsme jedini... jsem si zvykla na tolik odpocinku po obede a ted jsem bez toho, tak je to pro me narocny 🙂 ona nam chodi spat uplne stejne jako se spanim vecer 🙂 jen spi dyl... jeste me napadlo ze bych ji rano zkusila budit, aby vstala driv.. pak by treba usnula

hanaku
15. led 2019

@domcaviky Hele, uvidis, treba se nejak srovna sama. Ja mam ted i druhe dite nespavce a nijak zvlast to neovlivnim. Naopak cim vic na to tlacim, tim jsme vsichni vic zpruzly. Proste ke spanku muzes trochu pomoct, ale nedonutis k nemu. Taky jsem se na dceru ze zacatku zlobila, i dala parkrat na zadek, ze nechce spat, samozrejme bez efektu, jen zbytecny rev. Takze ted u druheho to netesim, kdyz nespi, tak nespi😉

domcaviky
autor
17. led 2019

@hanaku ona prave mala je odmalinka medved... hodne spinkavala odpoledne... da serict cele odpoledne... v noci 13 hodin cca.. to i ted teda.... no tak uvidime jestli se to da zase do kupy nebo ne

markves83
30. led 2019

My jsme zrušili dudlík více jak před měsícem, nicméně nespala skoro ani ten poslední týden, co ho měla, tak občas uspávám v kočárku, to celkem funguje ten studený vzduch, ale jinak jsem radši, že jde dřív spát.