Dvě děti. Jak jste to dělaly vy? 😁

1. lis 2021

Ahoj maminky! Kazdym dnem cekam druhy prirustek. Nasemu starsimu bude 2,5 roku. A ja uz od zacatku tehu premyslim, jak to budu delat, az budu s obema detmi sama doma (a bude zima, ze). 😂 Nas maly je priserny akcnak. Mame velky dum, sam si moc nevyhraje. Ze bych ho posadila na hodinu k Legu, to neexistuje. V podstate pobiha po dome a hrajeme si spolu. Ale jak potom s miminkem? Nemuzu preci nechat miminko treba na hraci podlozce v obyvaku samotneho a jit si hrat se starsim do jeho pokojicku. Jak jste to delaly vy? 😁
Je mi jasne, ze si to nejak sedne a asi premyslim nad blbinami, ale docela me to trapi.

darkwitch
1. lis 2021

Normálně, nosím mimino, tak kde si hraju se starsim, pokud zrovna nespí v postýlce...

cuuza
1. lis 2021

S miminkem je to sranda, to dost spinka a hlavně se nehýbe. Pohybující se dítko je už trochu oříšek, hlavně když bourá dráhy pro vláčky a stavby z lega 😅

sirinfirst
1. lis 2021

Šátek 😉

prejeta_zaba
1. lis 2021

Prostě přenést tam, kde se zrovna nacházíte. Dokud se ještě nehýbe, tak klidně položit na postel, na deku na zem apod. Na ty první měsíce je fajn nějaký pojízdný košík nebo postýlka. Jak začne lézt a všechno strkat do pusy, to je velmi zábavné období, kdy vlastně neděláš nic jiného než hlídáš, aby nesnědlo nějaký kousek hračky nebo ho starší moc nelikvidoval za to, že mu všechno bere. 🤭

orisek56
1. lis 2021

To si kladu teď v porodnici já, co budu dělat se tremi a v malém prostoru o dvou místnostech, kde všechno preskakuju 😂 (4 roky, 2 a 3/4 roku a novos)

lucifux
1. lis 2021

Já všude kde vím, že se zdržují mám postýlku. V ložnici klasika, pak mám v obývací místnosti kde mám i kuchyňský kout a jídelní kout, a u dětí v pokojíčku jí mám taky. A když jdu do prádelny, věšet prádlo tak tam mám houpátko. A hlavně chůvičky, protože máme barák jako kráva velký.
A to mám doma 3 kluky (5 let, 2,5 roku a 1 rok) a čekáme v únoru dalšího chlapečka.

felixfelicis
1. lis 2021

Prostě jsem miminko nosila s sebou. Ona je stejně iluzorni představa, že ho někde dáš a ono tam bude jen tak ležet (alespoň u mých děti to nefungovalo), takže když nespalo, bylo buď na ruce, nebo v šátku.

jane46
1. lis 2021

Buď v šátku s námi nebo se povalovala tam, kde jsem si se synem zrovna hrála 😀

krisstina93
1. lis 2021

Male miminko je v pohodě, dáš do šátku nebo lehátka a nosíš všude sebou. Horší je ten věk, kdy už chce taky pozornost, pak se o tebe se starším bude přetahovat a všechny hry vám kazit. Radim ucit staršího samostatnosti, aby ses z toho pak nezblaznila.

kakba
1. lis 2021

Nosila sem sebou, kojila za pochodu, hlavni je se venovat starsi, aby se nestalo, ze je v ustrani.

alilali
1. lis 2021

Mám od sebe děti 16 měsíců. Jinak mladší nechávám normálně v postýlce, zapnu kolotoč a ona si tam píská, kope nohama a já si hraju vedle postýlky nebo v obýváku se starším. Prostě ji beru a přenášíme. Naopak, když jdu krmit malou nebo převalovat, dám staršího do jídelní židličky nebo mu dám nějakou hračku.
Super je udělat nějakou malou 'truhlicku" a tam mít věci, co normálně nemá (např. zip, prostě to co nezná a nemá to běžně) pak máš čas v klidu nakrmit a tak.

babetak
1. lis 2021

Mám 5 dětí a kromě 6 letého rozdílu mezi 2 a 3 dítkem, mají všechny děti mezi s sebou 13-18-20m věkový rozdíl. Ze začátku jsem se taky bála, zvlášť toho malého rozdílu, obě děti na plenkách atd. Ale když to zpětně zhodnotím, neměnila bych. Ze začátku mimi přes den spí, to jsem se věnovala staršímu dítěti, pak bylo kritičtější období, zabavit obě děti, ale to trvalo jen chvíli a potom už to bylo super, protože si vyhráli spolu 🙏😉

nazka
2. lis 2021

Já měla na první 3 měsíce půjčenou z Linetu takovou tu nemocnicni postýlku, takže jsem mimino vozila furt za námi, případně když spalo tak do vedlejší místnosti max. A pak už byla s nami na dece nebo na hrací podložce, kde jsme byli my.

peginka1999
17. lis 2021

Můžu se zeptat jak to dáváte ? Jelikož jsem po porodu byla těžce proti druhému dítěti( porod 🤣) tak teď jsem jak magor a pro malého bych chtěla bráškunebo sestřičku 🤣 ale bojím se toho jak to pak budu zvládat , mám v hlavě tisíc věcí . Jestli koupit druhou postýlku nebo spát s malým / malou , co dělat když budu uspávat novorozeně a malej bude křičet a dalších XXX věcí 🤦 Jak to děláte ? Já z toho mám hrozný strach právě , ale druhé bych si hrozně přála ,malej děti miluje a nechci aby byl jedináček , chci aby měl parťáka nebo parťačku. 🤷🙂

autor
17. lis 2021

@peginka1999 Zatim to davame celkem dobre, ale holky mely pravdu - s malym lezicim/spicim mimcem to jde dobre. 😁 Starsi se snad ze dne na den naucil hrat i chvili sam, takze co ja treba kojim, tak si cte nebo hraje jinak. Pak mimco dam do postylky nebo nosim na rukach a hrajeme si spolu. Sem tam starsi pribehne k mimcu, pohladi ho nebo mu da pusu a to jsem uplne namekko. 😂
Jinak uz se nam stalo, ze řvaly obe deti naraz a v te chvili musel nastoupit manzel a kazdy jsme uspavaly jendoho. Manzel je jinak obrovska pomoc, bez nej bych to zatim asi nedala 🙈

nazka
Autor odpověď smazal
Zobraz
peginka1999
17. lis 2021

Já mám právě blbý to že mám chlapa týden doma a týden v práci . Jako po pravdě když se měl narodit malej tak jsem měla ty samé obavy , jestli to zvládnu atd... Malému je teď rok tak do roka by jsme chtěli druhé , jak to máte udělané se spaním ? Mě malej spí v postýlce od malička v posteli mi neusne .

autor
17. lis 2021

@peginka1999 Starsi spi sam ve svem pokojicku celou noc. Miminko s nami v loznici ve sve vlastni postylce. Zatim. 😂 Uvidime, jak to bude dal..

zuzineckah
17. lis 2021

zřídili jsme dole v původním pokoji pro hosty hernu😉 Ta vyřešila prakticky vše. A pro mimino jsem měla v obýváku kolébku na kolečkách, takže když náhodou bylo třeba ji šoupnout vedle, nebyl problém 🙂