Ahoj ... Jak to děláte když máte miminko a školkové dítko??. Máme kluka 4 roky normálně choď do školky ale teď je týden nemocný a teď je školka zavřená. Do toho trochu nemocný. Před 14dny mě pustili z porodnice a já už nevím jak ho zabavit 😭🙏. Celý den vymýšlím jen program, hledám zábavu. Jinak je hrozně vzteklý a uječený.Neumí si hrát sám, furt za zadkem, furt zuří. Nemám vůbec čas na miminko. Přijdu si hrozně nepoužitelná, neefektivní... pomalá 😭
Ono si to casem sedne, jsi chvili po porodu, hormony pracuji. Starsi potrebuje taky pozornost, timhle si ji zkousi ziskat. Je to pro nej taky zmena.
Bude lepe, ver mi ❤️
Půst mu na chvíli YouTube a hod se do klidu.Tatinek ho nemůže vzít na hřiště nebo do lesa?Nebo nějaká babička , tetička?
Ono bude trvat než si to sedne… je to pro nej taky těžký … když byla krize pustila jsem televizi (standardně jsem nepouštela … klidně ji týden neviděla..) ale když se jinak nedalo … 6nedeli u ni strávila kupu času ..: to co před porodem šlo, po porodu neslo… kolikrát i teď po 4 měsících me vycte, ze když neměla sourozence, tak něco .,, 😎
Nevymýšlej mu jen zábavu, normálně ho zaměstnej. Ať s tebou plní myčku, něco krájí, zametá, běžte na prochajdu... Chce hlavně pozornost, je to pro něj úplně nová situace, že máte mimčo.
Decka.by si meli umet hrat sami. Ne jim sedet nonstop za prdeli a 15h denne si s nimi hrat.. musi se naucit byt i samostatné v tomhle smeru. Muj syn si hrat sam umi, vzdy neco najde a zaleze si k tomu.trrba na hodinku a hraje si..treba anglicaky...svagrova neustale vymysli co s deckem,sedi ji za prdeli pul dna a decko pak chodi a mami to a mami tamto a.vyzaduje 100%
Nerikam vys....rat se na nrej a jdi di hrat ale tak nejak pul napul. Syn si jak rikam vyjraje sam.a.pak jde za mnou a hrajem treba clovece nebo malujeme, lego a tak
Nevím jak u kluka … mám holku, ale dost pomohlo ji zapojit, když věděla ze potrebuju její pomoc.. připadala si jako partacka a hrozně důležitá 😎
pusť mu na chvilku TV nebo mu dej tablet s něčím na co rád kouká. Určitě by bylo fajn ho nechat ať se zabaví sám, jsem toho názoru, že děti by si měli hrát sami (neříkám, že celé dny a být bez zájmu rodičů). Nebo ho zkus zapojit o péče o miminko ... podej mi prosím plínku, dudlík, deku, ... je pravda, že já mám starší holku, a když jsme přinesli domu Vítka, tak ráda pomáhala a asistovala a bavilo jí to. Měla pocit důležitosti. Neboj se, ono si to sedne ... 🙂
Mám stejně starého syna, chce si semnou hrát, nejčastěji chce stavět lego nebo koleje, ale když mu do toho zasahuji, tak už se mu to nelíbí a řekne mi ať jdu žehlit. 😄 Stačí mu pak, že jsem u něj.
V téhle situaci se holt musí na 100 % zapojit i tatínek (ideálně i další příbuzní) a ne, že ti dva týdny po porodu hodí vše na hlavu a budeš nonstop běhat od jednoho k druhému. 🤷♀️ Starší žárlí, bude to trvat dlouho, než si to sedne, nenechávej si to vše jen na sobě. A jinak teda nastavila jsem si režim - 2x denně ven (pokud je nemoc bez teplot), chvíli dopoledne, chvíli odpoledne si hrát doma, mimino u toho v šátku nebo na dece pase koníky. Něco třeba vyrábět nebo péct, zahrát si deskovku. A zbytek dne mám své práce dost, jestli chce, může pomáhat, ale nebudu dělat 24/7 baviče. Mám pocit, že v některých dětech ta samostatná hra není, no tak mi věčně stály u nohy a něco vykládaly nebo dostaly něco na práci. Jakmile začaly dělat nebezpečné nebo extrémně otravné věci, dostaly něco zklidňujícího příkazem (tak to dělají i ve školkách) - malovat, skládat puzzle, prohlížet knížku. V zimě, kdy je ve 4 tma a hnusně, tohle všechno už jsme dělali, mi ani nevadí na chvíli zapnout televizi nebo nějakou hru, pokud se to nezneužívá, proč si tím nevypomoct. 🤷♀️
@hanka_12345 ne kazdy dite ma naturu na hrani si samo
@swan42 To jo, je docela vtipný, že někdo, kdo evidentně ty hrací děti má, doporučuje, že by si měly samy hrát. 😄 Ale zároveň je rozdíl, jestli i to nehrací dítě vedeš k nějaké míře samostatnosti a nebo si ho naučíš na nepřetržitou zábavu, to pak fakt není k žití. Dá se třeba nastavit budík na pár minut a říct - teď si zkus vymyslet hru sám, než zazvoní budik... Nebo rozehrát a nenápadně odejít. Nabídnout činnost a když nechce ani jednu, ať si vymyslí sám atd.
@prejeta_zaba nojo, ale tomuhle dítěti se narodil sourozec a to se může v tu chvíli zaseknout spousta věcí, co dříve fungovala... všechno bývá vzhůru nohama🙂.
Jak píšou ostatní - nějak přežít, zapojit příbuzné, zapojit do péče, posadit k TV... ono by si to mělo sednout (u nás to trvalo cca 8 týdnů a pak najednou pohoda... ...dokud se nezačal mladší pohybovat a brát hračky).
Rozhodně doporučuji zapojit tatínka a babičky, je-li jen trochu možnost. Fakt to pomáhá. Starší potřebuje mít pocit pozornosti, a tak někdy může dělat i naschvály (negativní pozornost taky pozornost).
Mě přijde že první měsíc po porodu jsem se věnovala jen staršímu. Žárlil, vyžadoval pozornost, ale vyplatilo se to. Sedlo si to a už nežárlí a je to relativně v klidu
@hanka_12345 přemýšlím nad cílem tohoto komentáře. Naštvat? Pochlubit se ? Posílit si svoje ego a zároveň ponížit druhého ?
@hanka_12345 proboha, tazatelku pustili z porodnice a starší může žárlit a kvůli tomu ho má odmítat,aby se naučil hrát si sám?🤦
Některé děti jsou kontaktní a já opravdu nesedím dětem za zadkem. Dceři byly 2r a 1m,když se syn narodil a věnovala jsem se jí hodně,aby nebyla odstrčená,aby synovi nechtěla ublížit a bylo to nejlepší rozhodnutí,oba jsou samostatný, rozhodně jim za zadkem nejsem.
Když se narodila dcerka bylo synovi necelých 5 let, popravdě si prvni půl rok skoro nepamatuju 😅prirovnala by j to k mejdanu s parádní kocovinou....jen jsem seděla na gauči a kojila a kojila u toho korigovala a věnovala se synovi a každý večer si vyčítala, že ho chudáka furt odstrkuju a nevěnují se mu. Musel se hodně zapojit tatínek a babičky, ono si to sedne nějak sedne 😅 Ted po roce mám doma batole a 6letaka, furt na sebe stěkají 🤪 věčně batole bere velkýmu hračky a řeším mezi nimi spory. Na druhou stranu, moc se milují, dcerka se po synovi opičí a on ji moc rád učí lumpárny, a taky před ní dělá rád blbosti a ona se mu řehtá. Takže přeji pevné nervy. 👍🙂😉
@alice180 Tato uživatelka má zvláštní názory a příspěvky v každé diskuzi, asi je to její zábava 😒
@honatko092 uvidime jestli se pochlubi jak to zvlada, az se ji narodi dalsi 😉
@swan42 Jooo, ona má jedno dítě, jo? 😂😂😂 Tak to jí přeju hodně štěstí 💪
@swan42 třeba to bude úplně v pohodě. 🙂
Tady jde hlavně o to, že každé dítě je jiné. Každé. A někdo prostě má štěstí na dítě, co je klidné, spí od 3.mesicu celou noc, sní všechno a s chutí, dá se s ním domluvit, hraje si samo atp...a matka se pak plácá po rameni, jak je to všechno jednoduché a že je to chyba v matce, pokud to dítě je jiné. To už jsem četla tolikrát😀
@hanka_12345 je chvilku po porodu ..:dcera si taky vyhrála sama, usnula sama večer… a po porodu potrebovala jen me na usnuti … jednoduše věci co predtim šly, najednou nešly.. třeba si tazatelka malej taky uměl vyhrát sám …a teď to zapomněl , protože se potřebuje ujistit ze tam ta maminka pro nej pořad je …
Měla jsem šátek, mladšího navázala a se starším si hrála. Stavěli jsme kostky, učili se barvy, hráli společenské hry, dělají si i pro takhle malé.
Chodili na procházky, pokud nemá teplotu nebo opravdu velký kašel/rýmu můžeš ven
Mladší spinkal v postýlce spolu jsme vařili, pekli, malovali...
Když jsem kojila, tak seděl u mě a koukal třeba na pohádku.
Pomáhal převalovat, podával plenu ...
Ne vždy to bylo idelicke ale horší mi to přijde teď kdy jeden skoro 9 a druhý 5 let a hádají se a perou 🤣
Pust mu telku a dej si chvili klidu ☺️ Potom jdete ven, zadne velke plany. Od Jeziska nic zajimaveho nedostal? U nas se stavi lego od rana do vecera, deti dostaly auticka na ovladani, s tim vsim jsou samostatni. Muzes sedet na gauci a cist mu ☺️