Do kdy vaše děti věřily na zoubkovou vílu? Strkat dárek pod polštář 11leté mě přivedlo k pochybnostem, jestli to dělám pro ni, nebo pro sebe.
Mám 10letou a 6leteho (tomu ještě žádný zub nevypadnul), takže starší dcera dostala peníze jen za 1 vypadnutý zub, věří na kde co? Takže beztak i na zoubkovou vilu, ale nevidím důvod proč ji dávat peníze...
Nevěřili.Řekla jsem im, že v ČR zoubková víla nechodí.
Já jsem zoubkovou vílu doma vůbec nechtěla. Jenomže když mladšímu vypadl první zub, bez zaváhání ho strčil pod polštář se slovy: "Zoubková víla mi ho vymění za korunku jako Šmoulíčkovi," No co jsem měla dělat 😀 Takže zoubková víla mu ho vyměnila za padesátikorunu. Starší to hned reklamoval, takže když mu vypadl další zub, taky mu ho víla směnila. Ale tím to skončilo, rovnou jsem řekla, že to funguje jen jednou 😀
My na zoubkovou vílu vůbec nehrajeme, samozřejmě s tím také přišla ze školky, ale první zoubek si stejně chtěla nechat. Je jí 5 už má venku dva. Za ten první si něco vybrala a schovala si ho do krabičky 🙂
ano dáváme, jen za mléčné ale...20kč...nyní v 7 a 9 letech už ví, že není...to vědomí, že jim víla dá odměnu, když si to v klidu nechají vyndat jim pomáhala....ale taky s tím přišli ze školky
Dceři poprvé vypadly zuby v 4,5 letech, to jsme na zoubkovou vilu hráli. V cca 5,5 letech, kdy měla vypadlych asi 7 zubů, už přišla na to, že to dávám já a že víla neexistuje.
nikdy. nějak tohle nechápu.
Jéé, vůbec, to sem netušila, že na to u nás někdo hraje.
taky to nevedeme ale neter si rekla o dve kila :D Segra to s ní hrajou ale malymu sem rekla ze k nam nechodi. Pri dalsim zubu uz po tom nepatral
U nás si chodí jen pro první zub.
U nás přišla jen pro první zub a i tak už to bylo na hraně s tím jestli věří (5 let).
K nám víla chodí, pojala jsem to jako počátek "finanční gramotnosti" (samozřejmě úměrně věku), takže dcerka si korunky, jak tomu říká, dává do kasičky a spoří si.
Syn se o existenci zoubkove vily dozvěděl z pohádek, možná od dětí ze školky. Nechala jsem ho, ať si to vyzkouší. Když zub ráno pod polštářem zase nasel, tak jsme si vysvětlili, ze vily mají důležitější věci na práci (starat se o přírodu, les, zvířátka..) než brát detem zuby a nosit peníze.
Starsi uz vi od 8-9 let ze zoubkova vila jsem ja, syn 6 let jeste podstive veri a proto nosi zoubkova vila darecky i starsi
Starší děti nevěřily, tahle tradice se u nás nevedla. Ale nejmladší to odněkud přinesl a s prvním ( bohužel vytrhlym ne vypadlým) zubem si užil svoje,takže dáreček u polštáře našel.
Pracuju na ZŠ a vím,že některé děti ve 3. třídě věří ( stejně jako na Ježíška).
U nás nosí Zoubková víla za vypadlý zoubek nějakou drobnost . Děti 7 a 9, věří.
Obě holky dostaly dárek za 1 zub...u té mladší to byl 1.zub, u té starší asi 3. zub až, protože o tom začala mluvit podle vlivu ze školky...já sama bych jim nedávala nic, považuju to za příšernou kravinu.