Naše malá se už nějakou dobu bojí bubáků. Vždycky v noci ukazuje na okno a že tam jsou bubáci. Tak jsem si myslela že to jsou klasické dětské představy, a jen jí vždycky vysvětluju že bubáci nejsou. Jenže od včera maluje divný obrázky. Vždycky namaluje hřbitov s hromadou pomníků s kříži. Když se jí ptáme co to je, tak prý to jsou ti bubáci. A těch obrázků se sama bojí, takže jen co to domaluje, tak to zmačká a vyhodí. Taky vám to děti dělají?
@milusina V květnu jí budou 3
@klokanka31 ne 🙈 a kdyby ano, už si zvu vymítače ďábla 😅😅 ne teď vážně 😉 dcera teda nic nemaluje, ale stále se ptá jestli nemá v pokoji strašidla nebo kostlivce (viděla to v pohadkách jako Tlapková patrola, Prasátko Pepa apod...) ano i přesto, že to je pro malé děti a strašidla tam nevypadají děsivě, tak pro ní ano 🤷♀️ takže tvoje dcera to může mít tak z nějaké pohádky nebo prostě jen někde něco zahlédla v televizi či na počítači apod....jsou to jistě jen dětské představy a přejde to 😉 mimochodem, jak víš, že maluje pomníky a hřbitov? Já jen, že moje dítě má přes 3 roky a namaluje tak akorát kolečko 🙈🙈 ostatní jsou jen neidentifikovatelné čáry a půlkruhy 😅
@hasara33 Protože maluje opravdu pomníky s kříži. Takový ty oválný, co bývaly ve starých dobách.
Zkoušela jsi se třeba dopátrat v minulosti, jestli se tam v tom místě něco nestalo???
Zdá se, že dcera je manuálně docela dost zručná... co třeba společně vytvořit lapač snů (navlíct korálek na bavlnku/provázek dcera zvládne že? a vše ostatní se dá celkem snadno koupit 😉 ) a pověsit ho do toho okna?
@dasipe Myslím že ne, ale přesně před 14 dny v našem domě umřela sousedka, a než přijeli pohřebáci, tak jí nechali na chodbě před naším bytem. Ale naše dcera ji neviděla...
@cilkat Jj, navléká korálky ráda,tak to zkusíme
@klokanka31 to je masakr...ve třech letech...to asi nebude jen tak...a ještě když říkáte že kreslí pomníky s kríži...
Jak je to dlouho co to kreslí? Nebo se nějak změnilo chování dcery v poslední době? Nebo je to dlouhodobě?
@goovana Kreslí to teprve od včera, ale nelíbí se mi to 😒 Její chování je normální, jen teda pár dní se stává, že z ničeho nic strašně zesmutní, nic s ní není, ale do půl hodinky je zas normální veselá.
Tak vzhledem k tomu, že jsi zde několikrát psala, že máte často puštěnou televizi a malá může často koukat, tak bych tipovala, že viděla něco nevhodného v tv. Klidně "pohádku" pro starší, ale hlavička si to třeba přebrala jinak...
@klokanka31 no jako co se týká duchovna věřím na duchy
A některé děti to můžou mít silnější ( to vnímání duchovna)
Věřím,že to pro Vas není příjemné..asi bych se taky bála...
Jediné z ní zkusit dostat proč to kreslí
Může to být sen,nebo opravdu nadprirozeno
@journals U nás už dlouhodobě v televizi běží jen ovečka Shaun, Timmy, a o pejskovi a kočičce 🤔 (když je vzhůru)
@goovana Snad jí to brzo přestane bavit...
Syn se takhle budil 1,5-2roky mu byli, asi. No malý.
Ukazoval do rohu a říkal, že je tam pán.
My mu říkali, že mu nikdo nemůže ublížit. Pořídili jsme lapač snů a říkali ať kouká na něj.
V jeho případě to zabralo 2-3 týdny a už nic neříkal.
Teď ve 4,5 letech se zmínil že vydal hodné duchy 😮 no měla jsem husí kůži.
Děti bývají vnímavější a k těmto věcem mají blíž ( mají otevřenou čistou mysl)
Zkusila bych kynezilogie, odbourání bloků z minulých životů. ...
Koupila bych éterický olej eukalyptus, ten energeticky čistí prostro, eventuálně to tam vykouřila nějakými vonnými tyčinkami.
Pokud by to nezabralo kontaktovala bych někoho, kdo odvádí duchy nebo faráře.
Mrtvé sousedce bych šla na hrob zapálit svíčku a řekla jí, že může jít do světla.
@levandule_k Když já vůbec nevím jak se jmenovala ani kde byla pohřbená, ona to byla maminka naší sousedky a měli ji doma jen asi tři měsíce, než jim umřela.
Tak bych na hlavním hřbitově zapálila svíčku u hlavního kříže, kde bych řekla maminka sousedky xy, ať má její duše pokoj a může odejít do světla.
Však to je normální. Děti jsou k tomu citlivější, vidí to,.co my už ne. Pro spoustu lidí je to divný, protože s tím nejsme zvyklí žít, ale věřte, že je to normální a prostě to tak berte. A nebojte se ničeho. Já spíš obdivuji, že umí nakreslit ty pomníky, naše malá je stejně stará a kreslí jen čmáranice 😃😃 Takže bych rozvíjela výtvarný talent ❤️
@klokanka31 nase porad resi vlky a medvedy. nekdy pribehne, ze je ma v pokoji a ze se boji. a tema smrti u nas teda frci uz asi mesic 🤦🏼♀️ pustila sem si pisnicku a tim to zacalo...zabil sem v lese jelena, bez nenavisti bez jmena... prisaham, ze se na to zeptala uz nejmin tak stokrat! proc ho zabili, proc se ji, proc umrel...porad porad porad dokola. kdyz vidi na obrazku jelena, zepta se, jestli je to ten, co ho zabili 🙈 cizi pani v knihovne rekla, ze doma ma segru, ze sme ji nezabili 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ podle me se s tim tematem proste potkala a resi to, neumi to pochopit a potrebuje to zpracovat. ty hroby klidne mohla videt v nejake knizce, nebo ste byli na hrbitove a ted se ji to spojilo s tou sousedkou. ja bych si s ni o tom asi chvili povidala, nejak aby byla schopna to trochu pochopit, ikdyz je to tezke tema ...
Houby nadprirozeno a duchove, prvni obdobi, kdy deti zacinaji vnimat i tato temata, nezrala nervova soustava atd…jestli to trva 24h, tak bych neplasila, treba videla neco, s cim se musi vyrovnat. Videt v tv hrbitov neni nevhodne, ale normalni. Na tom neni nic divneho.. Max bych se snazila se ji zeptat, hodit o tom rec. Kde to videla a tak
@klokanka31 deti maji ruzna obdobi... fekalni obdobi kdy furt mluvi o💩, morbidni obdobi kdy maluji jen temnymi barvami, treba i ty krize a hrbitovy, resi smrt.... myslim ze to je normalni a ze to casem prejde.
@marge_s Snažili jsme se s ní o tom bavit, moje mamka se jí ptala jestli tam někdo hajá. A ona řekla s úsměvem že ona a já 🤦♀️
@klokanka31... az umrete. Klasika. Začíná obdobi kdy resi smrt. Protoze to zazila. Pani nemusela videt, ale urcite neco zaslechla ze nekdo umrel.
@konidana To slyšela, bavili jsme se o tom s manželem i s mými rodiči.
@klokanka31 zkusila bych ten eukalypt nebo lapač snů, či dát tu svíčku na hřbitov - když to nezabere, tak sehnat nějakou léčitelku nebo osobu co se zabývá nadpřirozenem. Já jsem jako malá vídala u postele stát pána, naši mi to nevěřili celé dětství. Ale časem jsem si na něho zvykla. Jen stál a koukal jak spím. Až kolem mého 17 roku jsem to zmínila před léčitelkou a byl to nějaký můj příbuzný co mě chtěl chránit a nechtěl mi ublížit. Ona mu pomohla odejít. A ještě než odešel, tak se jednou ukázal mojí mamce a ta až potom uznala, že jsem měla pravdu. Zní to asi divně, ale je to tak. Děti vnímají věci trochu jinak než my dospěli 🙂.
@klokanka31 Synovi budou 3 v červnu a teda občas má chvíle, kdy dělá, že je kočka - mňouká, chce jit koupit mliko a tak. Ptala jsem se ho, proč je kočička a říkal,že je mrtvá, umřela. Opakuje to pokaždé, když se ho zeptám🤷
@klokanka31 A kolik dcerce je let?