Ahoj, jsem zvědavá jestli se někdo z vás s něčím takovým setkal. Naše mimčo se v noci kolem jedné hodiny probudí a je čilé a připravené vstávat. V postýlce si povídá, houká, vejská, prostě dělá kravál u kterého se nedá spát ☹. Vydrží to tak hodinu - nějaké uspávání nemá smysl, to se jen směje, myslí si, že si sním hraju. Tak ho nechám houkat, no. Po hodině se mu to přestane líbit, tak se začne vztekat a brečet a nastává tedy čas ho nějak uspat, zkouším prso, dát ho k sobě, houpat s potýlkou..většinou stejně usne až za další hodinu ať dělám co dělám. Takže to už jsou dvě hodiny přestávky z nočního spánku. No a mě pak trvá další hodinu než vůbec usnu, jsem rozčílená a úplně probuzená. Kromě této dlouhé přestávky se budí na kojení. Naše typická noc je: 22:00 kojení, 01:00-03:00 je vzhůru, 04:30 kojení, 06:30 vstáváme-zas je čilý a natěšený na nový den 🙂.
Takhle už je to tak 2 měsíce.
Zažil jste někdo?
Jak se to dá přežít? Sotva lezu, musím fungovat, však to znáte, domácnost, vaření, ještě mám čtyřletou dceru, kterou nechci zanedbávat. Mám strach abych se z toho nesložila, co by pak bylo s dětma ☹
No chodí docela brzo. Kolem sedmé. Zkusíme to posunout, uvidíme..Děkuji
@klidopido nám se občas taky stane že máme intermezzo tak cca od 01:00 do 03:00. Moje taktika je ignorace . Delam ze spim. Nereaguju. Kdyz zacne bejt nervozni a fnukat,zase nereaguju. Max reknu haji a kdyz lezi drzim za ruku,hladim. Nemluvím,nehoupu. Nakonec lehne a usne. Osvedcilo se u syna - brzo pochopil ze v noci psenka nepokvete 😀 jo jinak - včera jsme zas měly intermezzo... a normálně... normálně jsem u toho jejího broukani a mleti a povídání v postýlce usnula 😀 probudila jsem se a ona už chrápala. husty. Tak to ignoruj - třeba to začneš filtrovat a vyspíš se 😉
Naše malá (10m) spí moc málo. Přes den ji stačí hodinka po obědě a večer usíná až kolem deváté. Ale většinou se budí na kojení jednou, dvakrát (to, že mě ozuzlava a má místo dudliku je věc jiná). Když je náhodou nějak víc unavená a jde spát třeba kolem půl osmé, je ve čtyři ráno ready na hraní a já umírám. Taky bych zkusila posunout uspávání, mohlo by to trochu pomoct..;)
A v kolik hodin chodí spát? Co třeba mu posunout večerní usínání, že by se vzbudil až na to kojení?