Ahoj, mate nekdo zkušenost, že vás dite nevita, kdyz si ho vyzvedávate z hlidani? Malej ma 3 roky a trva to tak rok určitě.. buď mě ignoruje anebo rekne že nechce mamu.. jako když si pak povídáme o tom, tak rija že ještě nechtel domu.. ale tátu vidi vzdycky rád..a mne už to začíná být hodně lito a bojím se, že nemáme bezpečnou vazbu:/
Ono pokud je u babičky třeba hodinku/dvě tak si fakt nestil pohrát, no. ... Se mnou jdou děti od babičky ochotně až v tak osum večer, kdy už chtěj lehnout a spát, že. ... fakt mi přijde, že je to spíš o tom, že rušíš od zábavy, než že by tě neměl rád. Možná by stálo za to se zamyslet nad tím, jak zařídit, aby doma nebyla nuda, nebo naopak prodloužit ty hlídací úseky, ať si stihneš víc odfrknout ty...
@thekatie Všechny dceřiny spolužačky a spolutábornice nadšeně běží za mámou, moje příšerka skuhrá, sundávám ji ze stromů a vůbec jí děsně prudím, když má jít se mnou. A to jsme ze školky pravidelně jezdili ještě někam na výlet, do zoo, na zahradu, na hřiště. Tátu vítá o něco líp, ačkoliv prý poslední den příměšťáku brečela, že s ním nepůjde a chce tam zůstat. Jsem děsně zvědavá na synátora, ale teď máme období "nemám tě rád", takže to moc hvězdně nevidím. Snažím se to brát sportovně, ale taky si říkám, co jsem to za matku, že jí dítě vidí minimálně ne moc rádi, až spíš nerado.
Já jsem si tedy při čtení příspěvku vzpomněla na svojí zkušenost se starším synem. Byly mu asi 2 roky a já začala chodit na brigádu - cca 2-3x týdně na 5hodin. Samozřejmě v odpoledních hodinách, když už byl manžel doma z práce a byl se synkem doma. A malej se mnou pak doma skoro nemluvil, moc neposlouchal, když jsme přišla z práce a byl ještě vzhůru, také mě nevítal. Vydrželo mu to určitě půl roku než se srovnal s tím, že i mamka chodí do práce a není s ním nonstop. Bral to jako zradu na sobě asi.
@cilkat to on je tam na den nebo i celej vikend prave🙈, ale jinak je furt se mnou, tak je asi mě nabazenej, uvidíme, jak tohle změní skolka.. on je celkově hodne spolecenskej a nijak extra separacku na mě nikdy neměl.. ale když jsem si četla vcera o bezpečný vazbě.. tak mě uklidnilo, že to tak dělám a v tom by snad problém být neměl..
@mourovatakocka vid, taky si přijdu hrozne, co jsem to za mámu🙈..snad se jednou dočkáme šťastného vítání😁🙏
@vrabcak0007 no to jsem cetla, ze některé děti tohle dělají a ze presne to je o tom, že jim máma chyběla a proto ji ignorují, ptze se bojí, že ten pocit opuštění zazijou znovu.. no snad uz to u nás taky nebude dlouho trvat🙈
Máma je asi o dost okoukanější než herna, odkud ho vyzvedáváš? ... Dost to zní, že máte naopak pro něj možná "superbezpečnou" vazbu - že máma je ěco, co bere jako samozřejmost. Narozdíl od táty, ketrý přecejen není tak častý...