Dětský pokojíček 2leté holčičky. Jaká podlaha je vhodná?

olivie14
1. bře 2016

Zařizuji dětský pokojík, v bytě, panelák, a nevím co je tak nejpraktičtější, kvůli teplu si myslím, že koberec, ale zase ten se snadno zašpiní .Poraďte.Díky

danyysek
1. bře 2016

Taky záleží, jestli si v pokojíčku hraje, nebo je většinu času s tebou v obýváku/kuchyni. Ale co třeba plovoucí podlahu/lino/parkety (podle toho, co se ti líbí) a do části pokoje dát koberec na hraní? třeba i s dětskym motivem. A až odroste, tak se jen koberec dá pryč, nábytek na něm stát nebude a tak to bude jednoduché 🙂 A nebo se místo koberce dají použít takové ty pěnové puzzle místo koberce 🙂 V létě to nebude potřeba a až bude zima, tak ji ho tam dáš místo koberce 🙂

lucysmidkova
1. bře 2016

Mala ma lino a na něm malý koberecek a libi se mi to víc než koberece 😊

evvina
1. bře 2016

my máme koberec a neměnila bych, jsme v paneláku sousedi pod námi věčně netopí a takhle vím že mi děti nenastydnou. A čistit se dá dobře, když se něco vylije tak to čistím hned a fleky tam nejsou. Malá mi tam vylila i rajskou omáčku( nemluvím o tom že tam s ní neměla co dělalat.) a v pohodě jsem to vyčistila anic není vidět. Záleží na barvě koberce a výšce chlupu. 😉

blanka.k
1. bře 2016

V celém bytě máme lamino+dlažbu. U syna jsem chtěla to vyměnit za vinyl, ale nakonec jsem dala PVC. + má na tom 3 kulaté menší koberečky. Ještě jsem uvažovala nad korkovou podlahou, ale ta také byla finančně podobně drahá jak vinyl....

mandarinka11111
1. bře 2016

Koberec.

lindaaax
1. bře 2016

Plovoučka (ideálně dřevěná, záleží na ceně, kterou chcete dát) + dětské kusové koberce, které mají ze spodu protiskluzovou úpravu a dají se prát v pračce. Krásné a praktické 😉

veronika182
1. bře 2016

za mě koberec...plovoučku jsme kdysi měli a každej den jsem musela stírat prach a vlasy, děs to byl

verka4d
1. bře 2016

Za mě taky koberec. Na plovoučce jde všechno hned vidět,klouže to a pro děti je ten koberec teplejší. Ve všech dětských pokojích máme koberce a udržují se poměrně snadno,jen je vysaju 😉

mrskato
1. bře 2016

ahoj, naše má koberec, takovej tmavší strakatej, má ho tam už rok a půl a je jak novej, a to neni žádnej andílek 🙂 kdyby tam měla plovoučku nebo lino, asi bych to nedala, nesnášim, když sedí jen tak na zemi, třeba v obýváku, hlavně teď v zimě.

elen222
1. bře 2016

jednoznačně koberec 😉

mercedesse
1. bře 2016

My máme v dětským pokoji plovoucí vinyl a na tom pěnový puzzle, v herně mají koberec se silnicema a teda zlatá plovoucí. Já celkově koberce nemusím. Třeba teď mi do koberce zašlapali modelínu a je to teda mňamka, ne že by to nešlo vyčistit, ale dá to víc práce. Jinak určitě to neklouže a není studená. Záleží na podkladu a textuře vzoru. Dobrá zkušenost i s plovoucí podlahou od Paradoru, ale ta podla musí mít opravdu trochu plastický vzor. Pokud to bude nejlevnější hladká, pak je na prd.

martaa38
3. bře 2016

Já rozhodně preferuji plovoucí podlahu. Koukám, že jsem asi silně v menšině, ale stejně na ni nedám dopustit 🙂. Radši ji denně zametu, než se vztekat s kobercem. Jinak nábytek a všechno do dětského pokojíku jsme pořizovali tady http://goo.gl/kwiwHS

barumat
3. bře 2016

Já rozhodně doporučuju COKOLIV kromě plovoučky a dlažby - za sebe vím, že jsou strašlivě tvrdý, studený, klouzavý a jakýkoliv smítko po nich jede jako namydlenej blesk. Praktický na údržbu je lino (a je měkčí a teplejší než plovka nebo dlažba a taky tolik neklouže), nejpříjemnější koberec, u kterýho samozřejmě záleží na tom, jak odpuzuje nečistoty, jakej má vlas a vzor. Jinak co můžu říct, tak krom vylitých nebo zašlapaných věcí je podle mě nejmíň nečistot vidět právě na koberci, a ať si alergici říkají, co chtějí, i ten koberec podle mě nejvíc prachu a nečistot váže, tj. nevíří se to vzduchem. Pokud budeš mít rozumný vzor a vlas, šla bych rozhodně do koberce. Jinak do lina + koberečků nebo těch puzzle desek.

jitavrtule
3. bře 2016

Za mě pro děti rozumně drahá odolná plovoučka a na to kusový koberce nebo velkoformátový puzzle, tak to máme my. Podmínkou je ale kvalitně udělaná plovoučka, dobře odizolovaná, aby nestudila a nedělala rámus.
Koberec skutečně velice dobře váže špínu a nečistoty - které na něm nejsou na první pohled vidět a svádí to tak míň často uklízet - moje zkušenost z domácností kamarádů a mých rodičů. Málokdo nechá na hladkém povrchu viditelný bordel - chlupy, prach, aby "vířily vzduchem" , oproti tomu koberec k tomu vysloveně vybízí.
Příjemný je i vinyl, ale ten je zas docela měkký a snadno se poškrábe (mají naši).
Lino může být dobrá a ekonomická varianta, ale chce to správně vybrat - levná, tenká lina jsou spíš pro zlost než pro radost (prošlapou se, kloužou)