Denní režim 2měsíčního miminka. Jak je to u vás?

85jana85
15. čer 2015

Jaký režim má vaše 2-měsíční mimčo? V kolik hodin vstává, jak často krmíte, kdy chodí
spinkat? Vím, že každé miminko je jiné ale ráda bych zjistila jak to chodí jinde 🙂

pisisvori
15. čer 2015

První dcera žádný neměla ještě v 10m. Skoro nespala a neustále plakala, u prsa byla co hodinu a klidně hodinu.
U druhé dcery se to sice pořád posunovalo a měnilo, ale dá se říct, že to byl režim .....vydržela vzhůru 1-1,5hod, pak se to protahovalo na 2h a pak na 3h mezitím spinkala...od asi těch 3,5m spala 2x dopoledne a 1x odpoledne a pak už vydržela do 6 na koupání a usínala okolo půl 7, vstávala 5-6. (koupání, usínání a vstávání bylo od porodnice +- stejně)

p_ch
15. čer 2015

Naši kluci měli režim už od porodnice a vyplatilo se mi to. Snažila jsem se je dopoledne budit aby spali jen po obědě a večer. Pak spali celou noc ;) Tím jsem jim i korigovala krmení ( ale nekojila jsem tak to možná bylo jednodušší). Myslím si, že čím dřív se nastaví režim tím líp pro rodiče i dítě :D

alexandra18
15. čer 2015

Malá vstává mezi 6-6:30, vydrží být vzhůru tak 1-1,5 hodiny a pak jde spinkat. Dopoledne spí 2x (chvilku po snídani a pak před obědem cca 2hodiny) a 2x odpoledne (po obědě tak 1-1,5 a chvilku si zdřímne kolem 5hodin). Koupe se kolem půl sedmé a v sedm jde do postýlky.

terinda
15. čer 2015

Krmím každé 3 hodiny (v noci nechávám spát) a nechávám spát dle potřeby i přes den...
Nechtěla bych budit miminko, když potřebuje spát. Akorát přes den se snažím ty doby 3-3,5hod. na krmení dodržet. V noci dá tak 4-5 hod. pauzu 😉

terezas4
15. čer 2015

mé děti žádný režim nepotřebovaly, naprosto jsem se jim přizpůsobila a vše fungovalo na jedničku...takhle malé miminko chce jen maminku a prso

patrusa
15. čer 2015

V tomto veku jsem drzela jedine vecerni koupani a jidlo ve stejnou dobu, jinak jsem se prizpusobila diteti. A to mam deti 19 mesicu od sebe. Rezim se ustalil mezi 4-6 mesicem.

laurika1517
15. čer 2015

budit dieta ked spi??? to nejaka matka robi??? coze?!

85jana85
autor
15. čer 2015

@laurika1517 v prvních třech měsíc se nedoporučuje delší pauza od kojení jak 6 hodin, zrovna ted reším jestli budit/ nebudit malý totiž v noci vydrží i 7 hodin mezi kojením a nerada bych přišla o mléko

jge
15. čer 2015

Zavidim tem, co maji rezim, at se snazime, jak chceme nejde to. U prvni - porad zvala, nespala, kdyz nekdy nahodou dala 10 minut, byl to zazrak. Vse se ustalilo tak kolem roku. Maly (4.5 mesice) na druhou stranu nerve, ale take nespi, tedy ne vzdy stejne, vydrzi mi hodku a pul az 3h vzhuru (to se meni) a pak usne (nekdy na 20 minut, nekdy na hodinku a je jedno, jak dlouho byl vzhuru predtim). V cem ale je jasne je vecerka: v 18.00 koupu oba dva spolecne, pak maleho osusim, namazu, nakojim a kolem 18.45 jde spat, pak male ctu pohadky a po 19.00 jde take spat, oba jsu zalezli nejdele do 19.30.

patrusa
15. čer 2015

@85jana85 Pokud Vam dite dobre prospiva, tak bych je nebudila a pokud mate strach o mleko, tak si v te pauze odstrikejte. Mleko muzete dat do mrazaku a mit ho pro chvile nouze. Zavidim, ze vam tak krasne spi, tolik mi nespi ani 7 mesicni dcera 🙂

lenkas1982
10. led 2016

Ahoj, rada bych obnovila tuhle diskuzi s dotazem, jak v tomhle veku s dítětem trávíte čas, kdy nespí? Malá ma 6,5 týdne a přijde mi, ze se začínají prodlužovat chvíle, kdy nespí, i kdyz si nejsem vždy jistá, jestli proto, ze ji něco trápí nebo tlačí, nebo proto, ze spát nepotřebuje. Tak by mě zajímalo, co s dítětem děláte, kdyz nespí, protože hracky ji zatím moc neberou.

vambra
10. led 2016

@lenkas1982
Matejovi jsou za par dni ctyri mesice a az poslednich par tydnu je to sranda. V obdobi jen par tydnu stari jsem ho mela na gauci a jen jsem na nej mluvila, zpivala, rikala rikanky a pritom cvicila, nic jineho se s nim delat nedalo. A to jen koukal a obcas se usmal. Pozdeji jsem si ho davala na nohy a opet si s nim povidala a mela v ruce strakatyho plysaka na kteryho koukal. Ale jinak trosku nuda. Za par uz to bude ale lepsi, ted š rehta, na brisko uz pretaci a vydrzi i sam chvili na zemi nebo v lehatku.

saruska89
10. led 2016

Ja si syna rano vzala do postele a proste jsem si ho prohlizela a mutlala a povidala mu neco 😀 pak usnul na chvili... Kdyz se vzbudil, tak jsem ho dala do kosiku.. A cca od 13 do 17 spal v kocare.. Potom jsem ho dala zase do kosiku, nebo chvili chovala a v 18:30 koupani a pak spinkat... Uteklo to... Ted kdyz je mu pres 3 mesice tak je to zase jiny, uz vnima hracky , tak se zabavi...

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
gnozka
17. led 2016

Malá ma 2,5 mes a v podstate uz id třetího tydne mame rezim s je to super . Mala je vyladena a ja také . Rano Vstáváme tak v 8 hod v pul 9 nakojim a pak si hrajeme tak kolem pul 10 uz na ni padá únava a jde na hodinku spát , v pul 11 se vzbudi a bud jdeme ven na chvilku kdyz potrebuju treba na postu nebo tak nebo si hrajem v pul 12 nakojim a jde spinkat po obědě . To spí tak do 3 hod , nakojim a Jdeme ven tam jsme tak do pul 6 pak jdeme domu , nakojim a uz je nedávám spinkat . Vetsinou se ji v tu dobu věnuje manžel aby si na nej taky zvykla a ve 19:15 jdeme koupat kolem pul 8 kojim a jde spinkat. Jak uz je zvykla tak usne vetsinou hned a vzbudi se ted tak kolem 3 nekdy kolem 5 hod a pak az v těch 8. Nebylo to nijak složité to zavádět vim ze kazde dite je jiné ale rezim detem velice vyhovuje . Podle me pak prave i lepe spí . Mala kdyz se jde koupat v tu samou hodinu tak uz vi co se bude dít a proto podle me neprotestuje kdyz ji dam do postylky . Ona treba neusne hned . Treba jen kouká ale je hodna protoze vi ze je cas spinkani. To same v těch pul 12 . A mezi spaním samozřejme spustu mazleni a hraní 🙂