Dcerka chce být jen s maminkou. Pomohlo něco, nebo to chce jen čas?

nika110818
28. lis 2021

Ahoj, dcerka ma temer 6 mesicu a posledni domov mame trosicku problem, ze casto chce byt jen se mnou. Casto i kdyz si s ni hraje manzel a ja odejdu, breci a kdyz mne uvidi, obrovska radost. Napriklad u vecerniho usinani vyzaduje jenom mne, a to uz je nekdy trosku unavny, obcasne vystridani, kdyby bylo mozne, by mi moc pomohlo. Vim, ze je to asi normalni, ale trapi mne to kvuli manzelovi. On to taky chape, ale vidim, ze obcas je z toho smutny. A ja taky, protoze manzel je skvely tata, hodne se male venuje, ma s ni krasny vztah. Prosim, mate nekdo podobnou zkusenost? Pomohlo neco? Nebo to chce jen cas? Dekuji.

klokanka31
28. lis 2021

@nika110818 Chce to čas,naše má takové maminkovské období už poněkolikáté. Naší malé je teď rok a půl,a furt chce být se mnou,všude běhá za mnou,a místo aby si hrála s manželem,tak jde se mnou uklízet 😃

cikitkapb
28. lis 2021

Holka, když ti to vadí v 6 měsících, co budeš dělat až přijde separačka? Je normální, že miminko chce být s jediným člověkem, kterého zná a kterému jako jedinému důvěřuje. To není nic proti otcům, ale s těma jsou děti rády až když se dostatečně nabaží matky. Pokud teda mají k dispozici oba dva rodiče.

bemo
28. lis 2021

Tak to mám doma už 12 let. Manžel hodně cestuje a často nebývá doma i delší dobu. Teď už to tolik není, ale děti jsou za ta léta tak zvyklá být jen se mnou, takže všechno musí být jen s maminkou. Zrovna teď šel manžel uspávat nejmladšího a to bylo zase řevu a ty řeči které vede "ne, já nechci s tatínkem, ať zůstane dole, já chci jen s tebou" Manžela je mi taky líto, určitě se mu to neposlouchá hezky, ale víme že to postupně přejde. U všech dětí to během let přešlo. Ale únavné to opravdu je. Taky bych ráda kdyby mě někdy vystřídal a obešlo se to bez těch scén. Ale myslím, že je hodně důležité, že to manžel nevzdává a dceři se věnuje. U nás to bohužel jinak nešlo.

zuzkasim
28. lis 2021

Některé děti to tak mají, jsou hodně fixované na jednu osobu. Já to u našich nezažila, milují mě, ale v momentě, kdy přišel tatínek, byl on mnohem zajímavější a kupodivu to tak měly všechny 3🙂 Ale vídám to třeba u známých. Mám obavy, že s tím nejde nic dělat, než vydržet, aby se tatínek prckovi hodně věnoval, myslím, že prcek časem tu důvěru rozšíří na víc lidí.

95newmommy2020
28. lis 2021

Já te chápu. Mám doma to samy, budou mu dva. A ještě se to nezměnilo. Paradox je, že manžel cely těhotenství prožíval, těšil se na porod, bondoval. Je doma, ma v 90% homeoffice. Ještě měl ze začátku takovou fázi, že ho nechtěl dat z ruky. On je víc mateřskej než já. Do texh 6,7 měsíců dobrý, ale pak přišlo mama období, a ještě nepřešlo. Manžel to chápe, ale vidím na něm jak mu je to líto, když ho chce pomazlit a on se odtrhava a chce ke mě. V noci malej usne třeba na mě, a on mi ho regulerne vytáhne z náruči a dá na sebe v tom spanku. To je taková jeho kompenzace. 🤣

nika110818
autor
28. lis 2021

@cikitkapb nevim, odkud berete tu drzost rict, ze mi to vadi. Jak jsem psala v uvodu, co by jste si mela nejdriv radne precist, driv, nez vynasite soudy, trapi mne to kvuli manzelovi.

ajja87
28. lis 2021

V šesti měsících jsi pro ni stredobod jenom ty... Jak uz tu někdo psal, co budeš dělat až prijde separační úzkost a až začne mluvit a řvát, že se s tatinkem nechce a chce jen maminku, přesně takhle to máme my teď v 5 létech a věř, že to je psychicky pro oba náročnější než v šesti měsících... Neber to ale zle, chápu, že člověk potřebuje někdy taky vypnout...

nika110818
autor
28. lis 2021

@95newmommy2020 moc dekuji. U nas je to stejne, manzel se uzasne zapojuje, uz od tehotenstvi. Mala se vzdy strasne tesi, kdyz ho vidi, vim, ze ona ho taky miluje a rada se s nim hraje. Jen proste vetsinou potrebuje mit v dohledu i mne. 😊 ale moc dekuji za sdileni

nika110818
autor
28. lis 2021

@ajja87 dekuji. Ale opravdu to neresim kvuli sobe. Mala je jinak strasne hodne a pohodove detatko, nejde o mou unavu nebo neco podobne. Jsem s nim moc rada a uzivam si to, jen bych chtela doprat i manzelovi vic chvilek s dcerkou. 😊

95newmommy2020
28. lis 2021

@nika110818 No, ono to možná s věkem bude prave ještě silnější. Nechápu čím to je. Muž je tak proaktivni a kontaktní (narozdíl ode mě) a je to ještě horší. Čím víc ho chce muckat, tím hůř. :D

ajja87
28. lis 2021

@nika110818 jojo chápu, mě je taky strašně líto manžela, on by se prp dcery rozdal, ale věř, že i přestože si myslíš, že nejde o tvé pohodlí a unavu, tak to alespoň jednou přijde a pak teprve budeš řešit, že tě hrozně štve, že nechce za tatinkem. A jak píše
@95newmommy2020 právě s věkem to pouto k tobě bude silnější a silnější...

jjasmina
29. lis 2021

no v půl roce je ještě malinke miminko, jasně, že chce mámu, mala bude ´mít 2r a od roku se může posrat zase za tatínkem, to budeš bulet zase ty, že na tebe hází bobana

zmrzlinka
29. lis 2021

@nika110818 dceři bylo 5 a je to velký mamánek.Dělam noční a víkendy a kolikrát manželovi pláče ,že chce mámu....Je taková povaha.Ve školce si ,ale na mámu nevzpomene.Ale než si tam zvykla,tak to bylo pláču....

linee
30. lis 2021

Je to uplne normalni. Pomaha byt vice mezi detma a lidma, popr. mit moznost pohlidat nekym jinym. Moji holce je 5 a nezlepsilo se to, ale nemam hlidani a jsem i "diky" teto dobe s ni 24/7