Ahoj holky,nase malá ma v zari tři roky a pujde do skolky snažím se jí vysvětlit jak si svléct a obkect triko,spodary, kalhoty a ona se nekdy tak vztekne ze nechce nic dělat :( triko si většinou oblékne když ji dám hlavu tam kam patří a pak se snaží ruce dát tam kam patří ale nacpe je do díry pro hlavičku :( už nevím jak na ni :( poradíte mi jak ji naučit obléct triko atd ?
Ja se bojím že se nebude strojit tak jako doma když se vztekne :(
syn má tedy ,,jen ´´2 roky a dva měsíce > ale tak nějak to přišlo samo. tedy oblékne si jen tepláky (poprř. slipy) a to nepřetáhen přes zadek. triko si nesvlékne, ale když ho oblékám tak ruce natáhne.
myslím, že jí nenutit. Jak se píše víše zkusit hrou > my vždy říkáme kde je ta ručička kde je ? a když jí provlíkne tak tadýýý a celý září že se objevila 🙂
Oblékáš se před ní? Já se před malým oblékám i svlékám tka vidí co dělám.
Zkusit to hrou > já si chcic obléct tohe to mu bude slušet a v čem půjdeš ven ty ,, v tohle´´? tak si to zkus obléct (nechceš tak budeš doma - ven bez oblečení nepůjdeš - já ti pomůžu jó? a příště to už zkusít sama. Nech jí ať si to oblečení i vybere.
Jinak ve školce pak na vše příjde - zapojí se do kolektivu 🙂
Z me zkusenosti, deti v kolektivu reaguji a funguji uplne jinak nez doma s maminkou...
Ja bych vyhlasila soutez s odmenou, to by nezabralo? Pomahej ji, nech ji vyhrat, co?
Syn (6) se doted obleka velmi pomalu, s ponozkami se vzteka, doma z nej rostu, ale ve skolce mi nikdy nerekli, ze by pokulhaval v prevlekani 😉
S tim trikem je to těžké, pro děti není jednoduche obléct ho spravne. Já synovi také pomáhám kam má dát ruce, tepláky zvládne. Ponožky se snaží ale taky to jde těžko. Do bundy a do bot pomáhám. TaKe půjde do školky. Z vlastni zkušenosti cim vic nutim a chvatam na něj, tím víc se vzteka a nedela nic. Ale když chvata za hrou tak je raz dva oblečený. Hodně využívám napodobu, děti jsou opičky. Ale chce to hodně trpělivosti a vytrvat.
Holky zkusila jsem vše i hrou kdo bude obleknuty dřív nefunguje nic ,vztekne se a nehnu s ni :( no snad ji ve školce pomůžou a líp asi vysvětlí než já 🙂
I tepláky a spodary ji musím oblect ja nechce vůbec spolupracovat 🙂
@jituassa asi to taky dela schválně. Děti jsou pěkně vycurane. Chápu, že vás to trápí, a běhat s holym zadkem ji nevadí? Třeba až uvidí, že ji zrovna nemůžete pomoct, tak se bude snažit (u nás to tak je když zrovna něco delam s miminkem, starší si nějak poradi sám )a když je po ruce někdo jiný, tak najednou spoustu věcí sám neumí -nechce .
A dela to i babickam, manzelovi?
@jituassa Budte klidna, nas drahousek dela to same, tri roky mu byly vcera a v zari jde do MA taky. Svlekne a oblekne si teda trenky a kalhoty, zuje/obuje backory, ale jak dojde na vrsek, odmita. Vlastne casto odmita i ten spodek.. 😝 Ja mam jen strach, aby tam nezdrzoval ostatni a nebyl za problemistu, to bych fakt nerada.
U nás je to zase tak, že kolikrát ode mě nechce pomoc, že chce strašně všechno "sama", ale nejde jí to, tak se vztekne a hysterčí, ale pomoc odmítá...tak obzvlášť když fakt se chystáme někam ven, tak musím většinou pohrozit, že teda dobře, tak já půjdu sama a tebe tady musím nechat, když se nechceš oblíkat. A opravdu jdu ke dveřím a beru za kliku...To je najednou po vzteku a spolupracuje. Jinak tři roky bude mít v říjnu a zcela sama si oblíct tričko taky neumí.
Nikdo jiný ji pomalu celé tři roky než já nestrojil takže jak babickam nebo tátovi by reagovala netuším :( budem trénovat no snad se zadari ještě máme skoro tři měsíce 🙂
@jituassa Moji dceři budou na konci srpna 3roky,taky v září nastupuje do školky a oblékání nezvládá vůbec,nandá si snad jen čepici,něco si umí svléknout,proste ji to nejde. Starší dcera byla jiná,už ve dvou letech měla potřebu na sebe něco navlíkat,ve třech to zvládala kompletne. Holt budu asi nosit do školky pani učitelkám úplatky😀
Asi ano řekla bych že ji taky moc asi pomáhám 🙂
To se časem utřepe, ve školce až uvidí ostatní děti oblékat, tak se bude taky a jinak paní učitelky těm nejmenším pomáhají. Nebojte se 🙂 časem to příjde
@jituassa víš co? Tak jestli nepomáhá hra a soutěž, zkus konsekvence. Naplanuj s ni výlet někam, kam se opravdu bude těšit a az dojde na oblikani, tak ji vysvětli, že maminka se taky oblika a všechno chystá, a ze tentokrát potřebuješ, aby ti pomohla - tim ze se začne oblikat sama. A pokud se vztekne, tak ji vysvětli, že bez oblečení prostě nemůžete odejít a ze tedy pockas, ale ze čím dyl to bude trvat, tím míň budete na výletě.když něco opravdu nebude umět navliknout, tak ji samozřejmě pomůžeš. By měla pochopit, že je v JEJÍM zájmu se obliknout a že ti ti nedělá laskavost 😉 teď v létě to bude dobrý, můžete vyrazit do zoo, na koupak, a holčička bude potřebovat jenom krásný šatičky a spodanky.😎
@jituassa A to mají povinnost si umět obléknout i triko ? U nás stačil jenom spodek. Musím říct že moje dcery zvládaly vše dobře, kdežto poslední syn je takový lajdák, že jsem ho nedonutila ani tepláky svléknout. Ale ve školce se s nimi neprdí, tam se musel aspon snažit, občas pomůžou, v každém případě tam mají na ně úplně jiný vliv než my matky a časem se naučí, až kolikrát sama koukám, co už umí 😀
Synovi budou 3 roky. Oblékám jedině já, protože tvrdí, že to nejde. Minulý týden přišla babička, chtěl jít s ní. Než jsme se s babičkou domluvily, tak se syn sam svlékl z pyžama a kompletně oblékl a obul. Nikdy dřív neprojevil ani snahu. Dokonce i oblečení si našel. Od té doby to opět nejde, protože nechce a nema motivaci. Nenutím ho, snažím se ho motivovat a jít na něj po dobrém.
Ale už jsem v klidu a myslím, že ve školce to půjde. Oni se tam nechávají strhnout ostatními dětmi. A hlavně vidí, že to dělají i ty ostatní děti, tak se přidají.
No jenž ona se nesnaží vůbec radši řve :( ani mě neposlouchá co ji říkám :( ani nemůže mě slyšet přez řev :(
@jituassa protože vu, že má na tebe tím revem páku. Jak jsem psala, zkus naplánovat něco, na co se bude fakt těšit a pak ji nech se oblikat. Ať pochopí, že to není tvuj zájem, ale její. A klidně ji nech se vztekat a bez odezvy. , at zjistí, že to uz neni efektivní. A když se neoblikne tak nikam holt nepujdete.
Já bych se toho moc nebála. U nás ve školce si děti hodně pomáhají starší oblékají mladší a je to fajn a hlavně ve školce nebude sama kdo se bude oblékat bude tam mít partu děti takže uvidí že vztek jí k ničemu není
a ty si myslíš že zůstane ve školce nahá když to nezvladne si oblíct? Vždy se najde někdo kdo pomůže, je ještě malá, je to normální, nějak bych na ni netlačila ve stylu musíš se to naučit. Moje dcera má 3,5 a umí si vše oblíknout špatně 😀 ale já to jako opravdu neřeším! Doma ji pomůžu a ve školce se vždy někdo najde. Děláš jako by ji bylo 5-6let.
@jituassa Měla jsem se synem to stejně, soutěžit ho ještě vůbec nebralo, když jsem mu řekla, že teda nikam nepůjdem, tak mu to bylo jedno, byl spokojený i doma. Že se obléknout umí sám jsem věděla jen díky tomu, že za kindervajicko se oblékl sám a hned. Ve školce se ale prostě obléct musel, pomáhala paní učitelka i starší děti, ale časem prostě pochopil, že se bude muset snažit sám. I teď se radši nechá obléct od někoho, ale už na něj aspoň platí to soutěžení anebo těseni se ven. Tak se neboj, ono to nějak dopadne.
Ja se prave bojím co mi na to řekne paní učitelka :( jsem ráda že ji vzali když je narozená 9. září protože musím nastoupit do práce bez školky by jsme byli v háječku 🙂 tak říkáte že jim pomůžou ?
@jituassa jasně buď děti nebo paní učitelka ale budou tam stejně staré děti a ona se bude oblékat sama. Dcera má 5 a občas jí pomohu ve školce obléknout bundu a tak abych jí trochu ulehčila tu práci. Když šla do školky ve 3 letech tak jsem jí pomáhala úplně se vším a učitelka si ani jednou nepostěžovala že se dcera neumí obléknout. U nás budou mít od září i 2 leté děti a ty se 100% neobleknou 😀 takže klid pohoda nenutit ona si na to přijde sama. Já dceři říkala ať to zkusí a když jí to nepůjde ať se nevzteká a ať příjde za mnou a já jí pomůžu. Taky u toho brečela a vztekala se tak jsem vždycky počkala až se uklidní a ustrojila jsem jí. Co bych teď za to dala kdyby se ještě neuměla ustrojit, protože se dokáže během 10 minut 5x převléknout
No holky já tu vysuluju a kdyz jsem nasi prdole řekla pojď tato se kouka ukaž mu jak si obleknes pizamko kalhoty navlékla a. S trikem trocha pomocí jen jinak si ho vzala sama a snažila se oblékat jsem ráda to se stalo poprvé ze by si sama vzala oblečení a snažila se mám radost :D
@jituassa Určitě jim pomůžou, nenechají je jít nahaté🙂 Já, i když jsem učila ve třetí třídě, tak když jsme šli ven, pomáhala jsem nasazovat rukavice, omotávat šály, zapínat zipy, když šly špatně...přece bych je nenechala zmrznout. V první třídě za mnou děti chodily, že jim nejdou svléct kalhoty, když šly na záchod, tak jsem pomáhala i s tím. Ve školce se s tím počítá, i když je samozřejmě fajn, když je dítě co nejsamostatnější. Můj syn v září oblékání úplně bojkotoval, teď v červnu zvládá vše, včetně samostatného zapnutí zipů anebo knoflíků. Jen jsem mu v zimě místo punčocháčů dávala jako spodní vrstvu tepláky, punčochy by nezvládl.
@jituassa učila jsem oblékat pomocí říkanky, ale už si ji moc nepamatuji... Bylo to něco jako "jede vláček do tunelu, šup a je tam ručička... Zahouká a popojede a je tam i nožička... A u toho jsem ji prostrčila ruce a nohy do oblećení. Dcera se smála a spolupracovala. Pak už se oblékala sama...
Bohužel pomalost zůstala stejná doteď... Ona je dítě "maňana"... 🙂)😅
@jituassa : ja bych to nehrotila. Jdete na to hrou, soutezi - kdo z vas se oblekne prvni, napriklad... uvidis, ze jak v zari nastoupi, okolnosti ji prinuti. Ve skolce jiz neni moc prostoru, jestli chce nebo nechce. 😀