Dobrý den, ja už jdu sem na nějaké rady, nápady od Vás maminky, pac nevím už jak řešit věčné utikani mé 15 měsíční dcery. Už sem zkoušela snad všechno ,po dobrém, po zlém, a nic nezabira. Jde o to, že kamkoliv jdu s dcerou, jakmile ji dam na zem ,konec. Veme roha a začne nekontrolovatelne utikat. Je ji fuk, jestli do něčeho, nebo někoho narazi, nebo že někdo, nebo něco porazi ji. Už se bojím s ní jit i do kramu, minule na sebe malem stahla baleni tezkych pet lahví venku ji už malem porazilo kolo. No psala bych tu do nekonečna, kde všude sme už měli na malu. Bezpečí máme jenom, když sme někde na louce ,plani a vencime pejska, tam si lítá v pohodě, nikdo a nic kolem, ale já s ní potřebuji fungovat i v běžným životě a prostorech. Poraďte prosím, co s tím .Přejde ji to? Nebo co? Známé s dětma kolem mi říkají, že až bude trošku starší, tak že se zklidní, ale co do té doby? Vím, že se ji líbí, že se naučila chodit a jde ji to pořád líp a líp, ale. ..Děkuji za případné dotazy. Iva
já mám dceru 3 roky a uplně to samý zatím jí to nepřešlo nikde chvilku nevydrží ani u jídla zatím máme potvrzenou hyperaktivitu taky čekám že se sklidní.V 10 m sama neumela sedet chodit až 17m a ted uplný živel
tak malá byla také neřízená střela, ale od mala musela všude za ruku, někdy se to bez lupnutí neobešlo,ale bylo to pro její bezpečnost...od roku jsme byli bez všech kočárů....chodila velmi brzo...mě se být důsledná vyplatilo
@babusku když bylo holkám 15 měsíců, byly v kočáře. Tam, kde nehrozilo nebezpečí, v parku, na hřišti, si běhaly, jak chtěly. V obchodě, kolem silnice byly v kočáře. Příjde mi to lepší, než se neustále rozčilovat, řvát po dítěti, nebo ho bít. časem to opravdu přejde samo.
Zadne "kouzlo" neni. Dite se chova prirozene.Ty eliminuj utikani tim ze budes mit malou v kocarku. Je to lepsi,nez vystavovat dite stresu ,ze ZAS nemuze utikat kam chce. Snaz se chodit co nejvic na mista,kde ji budes moci bez obav pustit. At si mala raky prijde na sve.
@cuma promin,ale bezpeci se da zajistit i bez lupnuti. 😉 staci chtit. 😉
Syn je to samé a to už je starší. Prostě kde nechci, aby mi utíkal, tak ho vezmu do náruče nebo ho pevně držím za ruku. Třeba v obchodě ho zatím nikdy jen tak nepustím - mám strach, aby něco nerozbil. V kočárku už být nechce vůbec, takže je to někdy těžké, často se vzteká, že chce běhat, ale všude to prostě nejde, tak ho držím za ruku a ať se vzteká no, však časem se to naučí. Na bezpečných místech si může běhat, ale stejně jsem mu vždycky v patách, protože je hrozně rychlej a každou chvíli něco vyvede.
@panickatlamicka určitě dá, třeba tím, že ji nacpu do kočárku, odkud nemůže utéct a já mám klid....není "tarzan", aby musela někde pořád běhat, na to máme zahradu, dvůr nebo tělocvičnu, po ulici se prostě nelítá
Přejde jí to🙂 v tomhle věku je to normální a taky dost záleží na dítěti, některé se drží mámy některé je zdrhací. Takový byl Vítek a bylo to někdy náročné, ale zvládli jsme to. V obchodě jsem ho dávala buď do kočárku nebo vozíku nebo jsem mu dala malý vozíček a nakupoval, u toho se cítil důležitý a neměl tendence zdrhat, navíc měl držátko za který se dal držet, největší vítr jsem měla u pokladny aby mi neutekl🙂)) někde u silnice nebo mezi lidmi jsem ho učila chodit za ruku, případně jsem popoběhla, v tomhle věku nebyl zas takový problém ho chytit, dostal na výběr,že buď půjde u mě nebo do kočárku. Postupně se to zlepšovalo. S holkama takový problém nebyl, Nelča si spíš vzteky všude lehala, Ema zatím funguje bez problémů, jen se občas zasekne u brouka, kytičky, atd...což je někdy taky vopruz když spěcháme🙂))
Pripadne se prodavaji bezpecnostni voditka na deti: http://www.wegababy.cz/cz/23430-voditko-na-dite... .. urcite se najdou lidi, kteri to budou kritizovat, ale myslim, ze diteti je to jedno a lepsi tohle, nez riskovat, ze vam zabehne pod tramvaj/autobus.. samozrejme na hristi to pouzivat nebudete, ale nekde, kde vy mate plne ruce a diteti realne hrozi nebezpeci, to neni podle me uplne spatny.
@cuma to netvrdim,ze hned nacpat do kocaru.Ale je to urcite lepsi,nez placani pres plinku,protoze kocarek neni fyzicky trest. Moje dcera je dost vzpurna,v kocarku je nerada. Presto,kdyby nechtela za ruku( jskoze za ruku normalne na pozadani jde) a bylo to nevyhnutelne,radsi ji dam do kocaru ,nez abych ji bila.
@panickatlamicka Tak plácání přes plínku bych snad ani za bití nepovažovala 😕
@babusku kamaratka mala povahovo syna ako ty a teraz ma 3 a pol a aj tak stale uteka 😅 Vesely a zivy chlapec to bol a stale je 😅 Nic moc nepomohlo.
@mandala ja jo,ale nechme byt. 🙂
Děkuji Vám za dobré rady, no dnes sme byly v krámě a nechala sem ji v kočárku a byl klid. Konečně sme si s babičkou v klidu nakoupili.I ji sem řekla ať malou raději nevyndava z kočárku, když sme v krámu .Akorát se babička pak zapomněla a vyndala ji z kočárku, když sme byly v Pepcu, já byla jinde a když pak malá na sebe málem stáhla kovovej vesak, tak ji chtěla babička dát zpátky do kočárku. Jenomže nemohla dceru chytit vůbec a pak když se ji to povedlo, tak ji malá jednu flakla po tváři a to už sem musela zakrocit. Tohle máme totiž taky problém, když se dceři něco nelíbí ,tak ma tendenci mlátit po tváři každého kolem sebe. Ke mě si to už nedovolí, udělala to jen jednou a naposled, ja sem v tomhle na ní dost prisna, ale víte jaký jsou babičky, aspoň naše, nechají si všechno líbit a pak to dopadne takhle. Každopádně ještě jednou Vám všem moc děkuji, zapracuju na tom utikani i na mlaceni lidi ... 🙂
@babusku To mlácení ji taky přejde, neboj. Je důležité vždy reagovat s kamennou tváří a i když Ti třeba ta situace přijde směšná, nesmát se. U nás to tak vždy bylo - syn plácl třeba babičku a ona se začala smát nebo mně to přišlo směšné a usmála jsem se a pak jsem mu začala hubovat, že to nesmí - no byl z toho zmatený a myslel si, že to je sranda. Ale nakonec ho tohle období přešlo samo.
Já si myslím, že to brzy přejde. Existují taky takové ty kšandy na děti, co je udrží ve vytoužené blízkosti 🙂
@babusku vždyť na to má ve svém věku ještě nárok 🙂 Do obchodu chodíme ještě teď v kočárku nebo ve vozíku, u silnice jen za ruku, vypouštím jen na bezpečných místech