Dcera nechce na nočník a brečí, když se povede. Má někdo podobnou zkušenost?

20. čer 2022

Dobrý den, chci se zeptat jestli někdo nemá podobnou zkušenost. Dcera má 2 roky a nechce na nočník. Je vidět, že chápe k čemu je, už by to i stihla a tak. Vezme ho jako poslední možnost, když vedle ní stojím. Když se do něj vycura nebo vykaka, je z toho dost vykolejená. Brečí a křičí "fuuuuj" a ukazuje do nocniku. I když je pak umyty tak se mu vyhýbá, že tam bylo fuj.
Nevidím důvod proč to takhle má postavené. Opravdu jsme nikdy žádnou negativní energii kolem nocniku nešířili. Z cekohokoli v nocniku se vysloveně radujeme aby to viděla ale nezajímá ji to.

Alternativou je chodit rovnou na záchod ale to se nedá často stihnout. Přeci jen nočník je hned vedle a na záchod se musí dojít. Každopádně ale záchod jsem zkoušela a nikdy se jí tam nic nepovedlo tak vlastně nevím, jestli by to pak vnímala lépe.

Dcera sama má pořád radost když se jí něco povede. Tleská si rukama a raduje se z každé blbosti.. ale nemá ráda "fuj" a evidentně je pro ni curani a kakani fuj (my jsme tohle nikdy nepouzili) a tím pádem nočník je pro ni fuj a nechce to. Samozřejmě ani když se pocura (třeba venku) na travicku, tak se ji to nelíbí.

Ale třeba včera po tom bobku do nocniku mi vysloveně šla říct, že chce plínku. Tak já nevím teda... doufala jsem ze přes léto odplenkujeme. Když ne, tak nevadí, nijak na to netlačím. Ale kdybych měla pocit, že není zralá tak to neřeším. Ale tohle je nějaký jiný problém a já nevím jak na něj. Děkuji za rady

jjasmina
20. čer 2022

Já zacala ve 2r a 1 mes, první zdrhala , často jsem posazovala, za měsíc si na curani už říkala a tleskali sme. Kakani byl jiný level, začala tam kakat až ted s tím, že ji to nepřijde fuj ablee, ale to bylo křiku a vždy si utíkala pro plenku. Třeba ještě k tomu nedozrála. Jinak s nocnikem jsme zacali koncem února a kaka do něj až teď poslední týden

biciklissie
20. čer 2022

Dcera taky říkala fuj na to, když se vykakala do nocniku. Nevyhýbala se tomu, ale plakala u toho a říkala fuj. Pomohlo, že jsem tam u ní seděla a říkala, že všichni kakaji a vyjmenovavala - tatínek, maminka, babička, teta, strejda, kamarádka, miminka, pejsci, kočičky, hmyzacci. Pak jsem to casem rozvedla, že sloni dělají velký Bobek, mouchy malý, atd. Časem na to už vyloženě čekala, že budu vyjmenovávat a přestala se toho tak stitit. Ještě jsem měla v záloze vymyšlenou písničku o kakání a nebo že koupím knížku na toto téma, ale nakonec to nebylo potřeba.

sirinfirst
20. čer 2022

Zkusila bych knížku, našemu malému se moc líbila. Máme Co je to hovínko? Ale je jich na toto téma víc 🙂

malenka3
20. čer 2022

Pro ty děti je to těžké. Chce to čas a možná k tomu ještě nedozrála. Pokud nezvládne vědomě ovládnout potřebu a stihnout dojít na záchod (což dle mého není tak velký rozdíl od nočníku - když tam má schůdek a redukci), tak ještě nedozrála k tomu, aby to zvládla. Já bych rozhodně netlačila na pilu a vzala zpátečku, protože psychogenní zácpu si fakt vypěstovat nechcete. A šla bych cestou záchodu, kde se to schová - využít to jako motivaci, že to nebude vidět, že to nemá v plínce. Pro ty dětičky je uvědomění si toho, že něco ošklivého produkují, velká věc. Někdo zůstane cimprlich a je třeba tomu trochu pomoct - třeba tím záchodem.

daasqua
20. čer 2022

Dcera v 2r taky vše kolem nočníku chápala, ale zase nechtěla čůrat vsedě - chtěla vestoje jako táta. Takže na chalupě pobíhala nahá a vždy se na dané místo vyčůrala. Doma nic moc, sedět nechtěla, přišlo jí to asi divné. Tak jsem jí dala 3 měsíce pohov, pak se jí jednou zeptala a od té doby krásně chodila na nočník, skoro bez nehod. Prostě byla tenkrát tvrdohlavá a musela k tomu nějak dospět.

autor
20. čer 2022

@biciklissie díky. To zkusím.

autor
20. čer 2022

@sirinfirst zajímavé, díky. Mrknu na to.

autor
20. čer 2022

@malenka3 díky. Tak uvidíme jestli se to přes léto zlomí nebo ne. Jako ona na to "fuj" je trochu ujetá.

biciklissie
20. čer 2022

Ona dcera měla právě rada různé vyjmenováváni. Tak jestli třeba u vás je větší obliba písniček, básniček bebo jiného, tak zkusit to. V každém případě poukázat, že to dělají všichni, to není na škodu🙂.

autor
20. čer 2022

@biciklissie máme 2 psi a právě to u nich vidí a nejsem si jistá, jestli o to víc se jí to nelíbí, protože když najde hromádku na zahradě tak je z toho taky celá naštvaná 😀

biciklissie
20. čer 2022

Nojo, vidí, že to není nic moc chutného, no. Ale to nevadí, myslím, že důležité je, aby pochopila, že to tak fakt mají všichni. Hlavně ti, co je má ráda a má je jako vzor.