Dárek ke 3. narozeninám

stef9328
23. črc 2019

ahoj, potřebuju holky poradit. Dcera bude mít 3 roky, doma má vše na co si vzpomenu od kočárku, po obchod, po kuchyňku, panenek..... Je strašně chytra, ale vše ji bavi chvilku. Prosím poraďte mi co koupit takovému dítěti. Máme rádi značku Djeco, máme už plno puzzlu, skládaček, her od této značky i jiné samozřejmě. S čím si vaše děti vyhraji? Ještě jsem se dívala na králík KUK, ale zase nevím zda by ji to bavilo. Podotknu - nejsem zastáncem plastu a malých "kravinek, (nesmyslu)"
PS: Chtěli jsme koupit kolo, ale jelikož máme miminko, tak si nedovedu představit, že budu tlačit kočár a u toho budu hlídat malou a nervovat se, že se diva všude kolem jen NE před sebou, a po chvilce ji to přestane bavit a já budu tlačit kočár, budu nosit kolo a hlídat ji. Kolo dostane možná až k Vánocům.
Děkuji vše za nazory

zmrzlinka
23. črc 2019

Knížky,Play doh modelinu,lego Duplo,samolepky...

stef9328
autor
23. črc 2019

@zmrzlinka Děkuji, knížky mam i objednané, ostatní věci máme plno :/ Ano samolepky u nás jedou, těch máme spousta, nově máme polepenou stolní lampu + velký květináč :D:D:D

prejeta_zaba
23. črc 2019

Když ne kolo, tak co koloběžku nebo tříkolkou? A koloodrážedlo má? Syn ho miluje a už dávno je schopen poslouchat na slovo, nikam mi neujíždí. 😉 U nás se 3 slavily před 14 dny a nejvíc bodují montovací auta (nevím jestli je něco i v holčičí verzi, prostě se ta věc rozebere a smontuje, má to celkem velké šroubky, takže 3leťák to v pohodě dává sám), nějaké jednoduché stolní hry, možná bych už i zkusila Sevu nebo takovou tu stavebnici na principu bodláků, na Duplo už jsou podle mě moc velcí. Mozaika z hříbečků, korálky, nějaké výtvarno - foukací fixy, prstové barvy, vodové omalovánky..? Jo a zatloukačka s korkovou podložkou a malými hřebíčky, to si najdi na netu. 😀

stef9328
autor
23. črc 2019

@prejeta_zaba Děkuji. Ano first bike dostala ke 2 narozeninám, koloběžku má (na ni jezdi jako drak) …. Mozaiku právě uvažuju, že ji koupím, korálky to má, moc ji to nebaví. S barvama pfffff to dejte pokoj :D :D:D pak to uklizeni stoji za to, ikdyž je opatrna hodně, ale i tak, ja jsem na nepořádek dost hakliva :D Ale to s těma hřebičkama vypada taky zajimavě 🙂 jen nevím, zda je to dost bezpečne

malytlustyhroch
23. črc 2019

Jestli mas radsi velke darky nez blbinky a dcera ti prijde intelektove zdatna, co albi tuzka? Je to bezpecne, neupatla se u toho, a jejich encyklopedicke knizky jsou celkem smysluplne.

radecka1
23. črc 2019

@stef9328 Korková podložka s hřebíčky je fajn (máme taky verzi pro kluky) jen pokud nemáš ráda nepořádek a máš malé miminko, tak bych nedoporučovala. Pro tříleté je to už bezpečné, ale ta co máme, má hřebíčky dost malé (asi 1cm) a musela jsem je odstranit hlavně kvůli mladšímu sourozenci. Stavebnice se dá skládat i bez hřebíčků, jen to už není taková zábava. Zkusila bych taky Albi - moc hezká je Doprava (na každé stránce je mimo jiné 1 písnička a baví to i naši holčičku, zdá se mi rozhodně zajímavější než Hravé učení).

jbzirafa
23. črc 2019

@stef9328 A co něco praktického?jestli třeba půjde do školky tak batůžek na věci, výlet..u nás se toto osvědčilo.k tomu něco drobného,, spotřebního" - omalovánka..,

suzyz
24. črc 2019

Nase trileta si rada hraje s Magformers, maji i hezkou “holcici” verzi, takze tu ted dostala 🙂 podle mne super vec, u nas vzdy zaujalo i navstevy.

malenka3
24. črc 2019

Nejlepší dárek pro tříletou byla Albi tužka

kata267
24. črc 2019

@stef9328 tak u nas se to nakonec vyresilo stylem omalovanky, barvicky, plastelina s ruznyma tvoritkama, kosik na odrazedlo aby mohla vozit na projizdky hracky atd....jinak u nas frci dost kolobezka a da se zvladnout I kdyz clovek veze jeste kocar

stef9328
autor
24. črc 2019

@kata267 Dekuji, kolobezku ma,ma ji uz rok a na ni jezdi jako drak, jen pak si vzpomene,ze ji nechce tak taham kocas,kolobezku i ji. Mame jeste korbicku,takze jeste to tak snadne neni. Hihi, a plastelinu,vselijake tvoritka mame, a first bike uz je uplne vytuneny😑

stef9328
autor
24. črc 2019

@radecka1 Dekuji za odpoved. Albi tuzku mame se 3ma knizkama, jako zapne ji sem tam. Na tu dopravu jsem se hodne krat divala a mozna ji poridim. Dekuji za tip.

stef9328
autor
24. črc 2019

@jbzirafa Dekuji, do skolky nepujde jeste, neprijali ji,kvuli tomu,ze nema jeste vsecgna povinna ockovani. Me to osobne nevadi, jeden rok ji neutece. Batuzek ma, od Elodie details,taha ho porad sebou a vsude. Dekuji taky za odpoved

lenkajan
24. črc 2019

Co domeček pro panenky? Plánuji ho malé koupit k Vánocům. Kamarádka mi doporučila domečky s králíčky, značka Sylvanian families.

katka0093
24. črc 2019

Já mám teda mladšího syna, ale učila jsem ve školce a zapřemýšlela jsem, s čím si děti v tomhle věku rády hrály. Hned mě bleskla hlavou magnetická tabulka. Tu milovaly snad všechny děti. Foto pro ukázku. Mají ji ještě tuším v červené a modré. Jsou k ní i předlohy pro vytváření obrázků, ale podle těch skládaly až větší děti. Funguje to tak, že se přejede po těch dírkách tužkou, která je taky součástí balení a vyskočí stříbrná kulička, zpátky se dá tak, že se na kuličku zatlačí a ona spadne. No tohle dětem po vánocích vydrželo opravdu dlouho, tak jen tip, třeba by se dcerce taky líbila.

martiniquest
24. črc 2019

@stef9328 A musite ji neco davat? Nestaci, kdyz ji udelate peknou oslavu a vyrazite treba spolecne na vylet? Vin, ze je to tady tradice davat diteti darky, ale je to nutne za kazdou cenu? Cim vic veci bude mit, tim mene si jich bude vazit.
Sice to neni predmetem dotazu, ale pokud ma vsechno, na co si vzpomene a nehrajesi s tim, co s ni vsechny hracky projit, vytridit a ty nechtene bud schovat nebo rovnou prodat? A dal uz ji na tento styl proste nezvykat. Myslim, ze kdyz ma dite vsechno hned, tak ho to ochuzuje. Nezazije totiz zadne cekani na vytouzenou vec a velkou radost, kdyz ji konecne dostane. Zamyslela bych se nad tim.

zelenaesmolda
24. črc 2019

@martiniquest
souhlasim,neni dobre kdyz ma dite doma milion hracek,stejne ma par nej a ten zbytek vetsinou lezi v koute

stef9328
autor
24. črc 2019

@martiniquest Ano, ona prave nikdy nedostane hracku jen tak, neni v tomhle vubec rozezrana,ma hracky, ktere ji na neco uci, zadne "tretky" co k zivotu nepotrebuje. Hracky si vazi, a nesmirne opecovava, az ja se divim. Ja bych ji koupila klidne 1vec, ale aby ji to bavilo a udelalo radost. Od jedne babicce dostane nausnicky a od druhou penizky a dort. My ji k narozeninam nechali propichnout usi, to si prala, ale k tomu jeste neco bych ji chtela koupit.😊

stef9328
autor
24. črc 2019

@katka0093 Ooo dekuji,to vxpada opravdu skvele! To by ji urcite bavilo

stef9328
autor
24. črc 2019

@lenkajan Dekuji za tip. Je to sice moc hezke, ale asi bych to nemela ani kde dat a ty kralicci jsou hodne drahe. Ale taky se mi libi moc

stef9328
autor
24. črc 2019

@suzyz Dekuji moc za tip, to by ji mozna taky bavilo ikdyz to neni levna zalezitost. A prosim, ktery druh presne mate?

suzyz
24. črc 2019

@stef9328 ano, neni to uplne levne, to je pravda. ja se vzdy snazim koupit ji jednu “poradnou” vec, o “haraburdi” se postara sirsi rodina 😁mam trosku paniku z toho hromadeni veci kolem deti, nejradeji bych ji nechala par veci a vsechno vyhazela nebo rozdala 🙈ale to uz je zase muj problem mimo tema. Pridavam foto tech sad co mame - zakladni dostala uz predtim a ted ten ruzovy domecek. Je to kompatibilni.

bh8
24. črc 2019

Ja ke 3 narozkam chci pro malou toto radio, daji se koupit ruzne figurky s pohadkama a pisnickama a taky prazdne, na ktere nahrajes vase oblibene pisnicky nebo cokoliv pres USB. Je to lehka a melka krabicka, takova plysova, takze ji muze mit i do auta

stef9328
autor
24. črc 2019

@bh8 Jeee dekuji,taky za tip, babicka z Nemecka by mohla koupit. To je z Nemeckeho nejakeho eshopu? Nebo se to da sehnat i u nas?

stef9328
autor
24. črc 2019

@suzyz Moc dekuji,kouknu na to, urcite se mi to libi. Taky mam hruzu z toho kde vsechno davat, nastesti mame jeste jednu holcicku,ta holt bohuzel tolik nebude dostavat,protoze bude mit vse po starsi segre. A u nas rodina nastesti nekupuje nic navic, pouze to co reknu a pokud je to pod rozpocet,tak jeste dostane penize

biton
24. črc 2019

také jsem to právě teď řešila...a dostane koloběžku, puzzle, samolepky, omalovánky, oblečení, kvarteto, sadu na jídlo (talířek, misku, hrníček s Frozen - to u nás teď jede 🙂 ), povlečení a nějaké mlsky

zelenaesmolda
24. črc 2019

@biton
to vsechno dostane na jedny narozeniny?

becicka
24. črc 2019

Předplatné nějakého dětského časopisu - Malý zajíček, Kutílek, Puntík.... ? A praktického třeba deštník?

mkrupetra
24. črc 2019

@katka0093 Mohla bych se zeptat, kde se dá sehnat nebo jak se to správně jmenuje? Dcera bude mít 3 na konci října a právě spoustu stavebnic, puzzlí a her máme po starším. Toto neznám a líbí se mi to moc. Děkuji

katka0093
24. črc 2019

@mkrupetra Dá se sehnat normálně přes e-shopy, v hračkářství jsem na ni zatím nikde nenarazila, ale třeba by ji taky někde ve větších obchodech mohli mít. Když si napíšete magnetická tabulka MAGPAD, měly by se vám tabulky zobrazit. Teď jsem koukala, že mají i více barev a myslím dvě různé velikosti. Není zač 🙂