Čůrání venku. Řešíte utírání?

lenulen
14. led 2023

Mám takový choulostivý dotaz. Jak to děláte s holčičkama venku. Malá už je doma bez plenky, ven a na spaní ještě plenku dávám. Na jaře už na procházky půjde bez. Řešíte venku utírání? Kam pak s kapesníčkem, u nás je pár košů. Je problém i vyhazovat psí hovínka, člověk to sebou půl procházky nosí.

jana_zofie
14. led 2023

Curani jsem jenom oklepala (otrepala), pripadne utrela kapesnickem a vyhodila do kose (nosim s sebou sacky). Na kakani jsem nekde cetla skvely trik. Noait s sebou plinku, tu polozit na zem, na ni nechat vykakat, zabalit a do sacku, jak s normalni prebalenou plinou.

ja_bb
14. led 2023

@lenulen Ja mam teraz dievčatko tiež,ešte je mala,ale určite budem utierat. Navyše jeden sáčok je nič,nech to nie je len tak vo vrecku. Ved žena má vždy nejakú tašku🙂

emillyhk
14. led 2023

Kamarádka sebou nosila vlhčené ubrousky, papírové kapesníky a sáčky. Kolem hřišť máme odpadkové koše, ale pokud není kde vyhodit, tak všechno zavázat do sáčku a vyhodit později, no.

jjasmina
14. led 2023

@lenulen Malou stopro dávam vyčurat před odchodem z domu, jinak venku jistě utírám, sáček a kdyžtak do koše nebo tašky.

veunka17
14. led 2023

Většinou mi malá venku vydrží bez čůrání, ale kdyby náhodou tak nejspíš jen oklepu a doma oplachnu. Kdyby v tom měla být celý den (celodenní výlet nebo tak), tak bych s sebou určitě měla kapesnicek/toaleťák/ubrousky a pytlík.

lenulen
autor
14. led 2023

Dekuju za rady. Ma cerstve dva roky, pred odchodem a po navratu se vycura, ale nekdy se ji chce i behem prochazky. Prozatim ma plenku, tak to neresim. Na jare budeme chodit ven na delsi dobu, tak pribalim par veci navic 🙂

95newmommy2020
14. led 2023

Mam teda kluka ale asi v tom rozdil neni. Cura na holku, a jen oklepu. Nikdy nebyl problem.

kristyn86
14. led 2023

Venku neutiram.

konidana
15. led 2023

@kristyn86 ja taky ne. Deti venku po curani neutiram.

zuzkasim
15. led 2023

Venku neutírám ani děti ani sebe, u nás se říká "otřepat" a hotovo.

kristyn86
15. led 2023

@konidana Uff,uz jsem myslela,ze jsem jedina.

kristyn86
15. led 2023

@zuzkasim Ja sebe taky ne 😀

sobinka90
17. led 2023

Za mě teda vždy máme kapesníky a pokaždé utírám.. a když se stane že nemám (dojde) kapesník nosím intimky do ktere utřu po případě dám vysmrkat. Mám sáčky na psí bobany tak dám do toho a hotovo...

fandysek_1
17. led 2023

@lenulen utiram, protože dcera pak měla hrozně olezlé nohy. Má citlivou kůži a vše jí vadí. Kapesníčky nebo perlan pak vyhodim do koše. Vlhčené nemůže mít. Když je krize dám do sáčku na tampony. Mám jich pár v tašce.

martinka0209
17. led 2023

Utiram, protože dcera se pak oprudila, kapesníčky hodím do koše nebo dám do sáčku a pak je vyhodím

pabka
17. led 2023

První dceru jsem vždy jen oklepala, ale u druhé okamžitě bolavá pipka, takže utiram, vyhodim do koše nebo pytlik a sebou 😉😂

paturik
18. led 2023

Nikdy mi malá venku nekakala případně když chtěla šli jsme domů nebo když bydlel poblíž někdo známí tak k němu... venku bych ji kakat nenechala... A vždy mám u sebe kapesníčky.... Ne jen když potřebuje čůrat... Ale nikdy nevíte kdy si i vy můžete kýchnout atd

kristyn86
18. led 2023

@paturik 😂😂😂 Prej nikdy bych ji kakat venku nenechala😂 Chodite treba na vylety,kde proste znami nebydli nebo se drzite v okruhu par metru od domu? Na moje deti uz to parkrat venku prislo a to je mam nechat venku pos..t? Kdyz nikde neni WC,tak co s tim? Ja je radsi nechala venku vykonat potrebu a sebrala jsem to jako po pejskovi nez zazvonit na neohlasenou navstevu s tim,ze se k nim jdu vysr..t 😀

pabka
18. led 2023

@kristyn86 mě to taky přišlo když jsem to viděla u jiných děti jako ze bych to nikdy neudělala.. ale pak celodenní výlet do přírody a sup, už mi tam kakalo to moje 😂😂😂

eviicka
18. led 2023

Copak děti, na mě to taky jednou v lesoparku náhle přišlo... a nenadělala jsem nic... a to jsem ani neměla průjem... sebrala jsem stejně jak sbírám po psovi.

Co se týká čůrání v přírodě na výletech, přidávám se do tábora "oklepat ". Zamořená příroda vlhčenými ubrousky je fakt hnus.

lovemusicsun
18. led 2023

Jen oklepáváme, neutíráme. Každý večer sprchujeme, nikdy na opruzeniny netrpěly, takže bez problémů. Jednou jedinkrát se mi stalo, že dcera chtěla kakat, jinak to venku nedělají. Ale když jsme celý den někde venku, tak s sebou mám pro jistotu vlhčené ubrousky, kapesníky a pytlík..

martinka0209
18. led 2023

@paturik tak než bychom přišli domu,buď už by se jí nechtělo nebo by se pokakala,prostě nosím s sebou pytli a severu to a vyhodím

kristyn86
18. led 2023

@pabka Presne tak 😂 Jeste kdyz je clovekve meste,tak skoci rychle do restaurace nebo tak. Ale co nekde v polich 😉

trpaslicek19
27. led 2023

Copak nás mamky utiraly když jsme se vyčůraly venku? Nebo jsme řešily utírání se když jsme řádili jako větší v lese nebo kdekoli jinde? Já ani me kamarádky jsme to neřešily stejně jako jsme neřešily že jsme si neumyly ruce. Teď jsou vlhčené ubrousky takže se dá hygiena rukou zvládat líp ale ani tak to není ono. Takže jedno neutreni se bych neřešila

martinka0209
27. led 2023

@trpaslicek19 to já taky ne,ale když se ti hned oprudi a pak večer naříkají,že je bolí pipka,tak to řešíš,jako stane se mi,že zrovna nemám kapesník a neutru je,ale hned doma je umyji

vladienka
27. led 2023

Ak mam cim, tak utieram, ak nemam tak holt oklepat 😂

trpaslicek19
28. led 2023

@martinka0209 pokud mají takové problémy tak ano je lepší tomu předejít a utřít i venku. Ale jak píšeš věřím tomu že pokud doma umyjete pořádně vodou tak se dá předejít nepříjemnostem. Samozřejmě každá jsme jiná a někoho to může hodně dráždit