Cucání palce. Jak odnaučit?

fresshinka
13. říj 2020

Prosím ma někdo zkušenost jak toto odnaučit? Syn si cca uz od porodnice (1,5 roku)

lv
13. říj 2020

Temer v 5 letech 🙄 nezabralo nic, zavazovani, special lak na nehty, rukavice.. Az proste pobrala obrazky, jakbosliklivy bude mit zoubky, tak chtela sama, za tyden byl pokoj. Zkus vestibularni clonu.

jannym
13. říj 2020

U nas nepomaha nic, dcera skoro 7 let, a v noci furt cuce, problemy s vyslovnosti, desticka na zoubky, vi ze ji cekaji permanentni rovnatka az bude mit dospely zuby, domlouvani, vysvetlovani nepomaha, je jak zavisla

luci_ela
13. říj 2020

Také řeším u dcery 3 roky. Začala s tím v roce
Vyzkoušené snad vše možné, hořký lak na nehty, který přišel hořký všem ale malé vůbec. Zavozování, nástavec, domlouvání jak ošklivé zoubky bude mít. Kolikrát má palec úplně popraskaný že ji bolí, ale stejně ho do té pusinky dává. Buď přes den když je unavená a nebo večer při usínání. Uvítala bych také řadu jak jí to odnaučit

klokanka31
13. říj 2020

@fresshinka Moje sestřenka si taky dlouho cucala prsty. Vyřešili to prý tak, že ji dali na prsty pepř. Prý to pomohlo okamžitě, ale já bych to neudělala 😝

pellullinka
13. říj 2020

u nás taky až po 5.roce. Nepomáhalo nic, zavazování, mazání, namáčení do pepře. Cucal před spaním. Takže upozorňování, vytahování...

nukyna
13. říj 2020

U nás až ve čtyřech letech na dovolený se synovi libil jeden ručník se spidermannem a tak manžel řekl prckovi, že když vydrží jeden den necucat palec tak mu ho koupí. Syn se jeden den opravdu snažil, sice ručička šla automaticky k puse, ale hned si to uvědomil. A tak ručník jsme koupili a světe div se od té doby už palec nikdy necucal. Takže to chce asi najít tu správnou motivaci. Jen tak mimochodem předtím jsem zkoušela všechno možné i dokonce vyděsit jedním strejdou který na pile přišel o pár prstů a tvrdili jsme, že si je ucucal. Jediný efekt to mělo, že mi furt chodil ukazovat že mu paleček ještě drží.

renat23
13. říj 2020

U nás jsme odnaucili dceru ve 3 letech. Čekala při usínání u televize atd. To uz doktorka říkala ze kdyz to jinak nepůjde da ji ho do sádry, mela palec uplne placaty a nehet uplne slabí. Takze pepř nezabral to chodila ze chce ještě, tak ovazat obě ruce obrazem a zasit rukávy u pyžama zkoušela si na ne šlapat a stahovat ale neslo to, první 3 dny jsem s ni byla nez usla a zvladla to v pohodě prez den jsme ji hlídali nebo navlekli opět triko. Asi po týdnu uz jsme ruce nevazali ale zasite pyzamo mela dyl a fakt to byla jediná věc co pomohla. Takze drzim palce ať to zvládnete

lolam10
13. říj 2020

U nas ve 3,5 letech zabrala az historka o tom ze palec mizi jako lizatko tim cucanim a ze je potreba aby s tim prestal jinak mu z nej nic nezbyde.i jsme prsty pomerovali vuci ukazovacku kazdy den.a svete div se,zabralo to a to jsme predtim zkouseli vsechno mozny...tyhle vetsi deti uz to chapou,chce to jen najit motivaci.v roce a pul bych hlavne palec vyndavala z pusy jdyz to vidite a treba zkousela zavazovat...

fresshinka
autor
20. říj 2020

Tak sem se bála zbytecne. Naše zkušenost je ta ze sem mu ho jeden den furt vytahování, držela atd a ta dva dny to pochopil 😅