Ahoj všem, byli jsme se synem na 10-ti měsíční kontrole u Dr. a Dr. vidí jako problém, že ještě neumí máma, táta nebo tak něco (bohužel ani slabiky nespojuje). Takhle toho umí celkem dost - udělá pápá, takhle nesu eso k esu (plácá jednou rukou do stolu), napodobí motorku, umí bubu za plínkou (občas u toho řekne i bubu) , umí plác a týt na nos,, umí čau (podat ruku), když mu je podávám dle velikosti tak dává kroužky na tyčku, bourá komín z kostek, 2-3 postaví na sebe, kutálí s míčem, teď ukazuje kdo je máma, jen prostě moc "nemluví" a když s ním chci prohlížet knížku, abych mu řekla jak dělá koza nebo tak, tak ho to nezajímá, knížku zahodí a uteče, proto neumí kozu, krávu a tak. U doktora jsem z toho vyšla, jako že ho málo učím. Jenže ho tohle nebaví, umí už docela obstojně chodit, takže raděj bafne odrážedlo a někam s ním jde, nebo si koulí míč. Co myslíte vy s tím mluvením, je to moc velký problém, že ani ty slabiky nespojuje? Dr. to zatím neřeší, jen jsem byla upozorněna, že s ním mám dělat víc.
já mám sestřenici, co začala pořádně mluvit až ve 3 letech. A od té doby pusu nezavřela. 🙂
a když jsme u toho chození, tvrdí se, že první slovo až v roce, stejně jako první krůčky bez opory. Myslím, že to dr. moc řeší, on se to časem naučí,