Co a jak učíte své osmiměsíční miminko?
paci paci, jak je veliká, pá pá, ale spíš hodně povídám básničky, zpívám a učím slova.. Malé je 11 měsíců a spíš ráda mluví, takže místo ukázání "pápá" to radši řekne 🙂 Zpívání doporučuju, u nás to zabírá na vztekání nebo nespolupráci, takže místo abych s ní "bojovala", zazpívám oblíbených pár písniček a zvládneme vše s klidem 🙂
V tomhle věku různé básničky, písničky, dobré jsou i ty, kde se zapojí ruce, nohy, např. koulela se ze dvora, paci paci, dešťové kapičky. Mně se u obou holek osvědčilo znakování, spoustu věcí takhle dokázaly „říct“, i když ještě neuměly pořádně mluvit. 8 měsíců je akorát dobrý věk na začátek.
Paci, paci, Pá pá, Jak bude veliký,... taky zkoušíme, ale právě mám pocit, že žádná odezva... :o/ Tak mě zajímá, jak je to jinde 😉
kolem 8.měsíce uměla udělat paci, paci, pápá, buchy buchy, ví moc dobře, co je nene... vyháže a naháže věci do kyblíku, krabice, ukázala na obrázku psa a kočku, ted (9m) ukáže koně a krávu a někdy, jak je velká... nějak jí to do hlavy necpu, ale někdy potžebuje hlavičku zaměstnat 🙂
@stejnov ono to chvíli trvá, vypadá to, že to vlastně dítě nezajímá a pak to všechno začne chrlit, až se budeš divit, co všechno umí 🙂 Neřeš, že něčí dítě už to umí třeba v 8 měsících, každé k tomu dospěje jindy.
@stejnov Nám to taky zatím nejde,teda,pápá už umí,ale nechce to už dělat,udělal jen párkrát.Neboj,to přijde,některé děti to začnou dělat později.Dcera taky už kolem 8m uměla,rozuměla některá slova,malý zatím ne 🙂
No tak já třeba učím paci,paci,papá,a když dělá něco,co nesmí,zvednu prst a řeknu mu:Nene,to nesmíš,nebo Tytyty.